21/3/17

Κατά τ' άλλα, οι Ευρωπαίοι είναι... ναζί! Στην Τουρκία προφυλακίστηκε 22χρονος για ερασιτεχνικό βίντεο υπέρ του «Όχι»

Ο 22χρονος Αλί Γκιούλ
Απίστευτο και όμως τουρκικό. Στη χώρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με κάθε ευκαιρία δεν παραλείπει να τονίζει τις «ναζιστικές πρακτικές» της Ευρώπης, ο 22χρονος Αλί Γκιούλ τέθηκε υπό κράτηση εξαιτίας ενός ερασιτεχνικού βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τι σημαίνει “Όχι”» είναι ο τίτλος του βίντεο στο οποίο ο Αλί Γκιούλ εμφανίζεται να λέει: «Οι υπέρμαχοι του “Ναι” μας λένε ότι θέλουν ενιαία και όχι δικέφαλη εξουσία. Θέλουν να υπάρχει ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, γι’ αυτό θέλουν έναν ηγέτη. Μα, τέτοιο σύστημα δεν είχαν και η Λιβύη με τον Καντάφι, το Ιράκ με τον Σαντάμ, η Συρία με τον Άσαντ; Τι διαφορετικό θέλετε;».
Στο τέλος του βίντεο ο 22χρονος αναρωτιέται αν πρόκειται να τον συλλάβουν, και δηλώνει: «Ας το κάνουν, δεν φοβάμαι». Την πιθανότητα σύλληψής του είχε συζητήσει και με φίλους του, προτού καν ανεβάσει το βίντεο.
Οι προβλέψεις του νεαρού επαληθεύτηκαν, καθώς οι δικηγόροι του Τούρκου προέδρου τον κατήγγειλαν στον εισαγγελέα για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Έτσι η τουρκική Δικαιοσύνη, η ίδια που υποτίθεται ότι θα δίκαζε δίκαια τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που δικαιώθηκαν από τον Άρειο Πάγο, αποφάσισε την προφυλάκιση του Αλί Γκιούλ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.