21/3/17

Όπλο λέιζερ των 60kW για τον αμερικανικό στρατό από τη Lockheed Martin

Lockheed Martin
Κατά τις δοκιμές το λέιζερ απέδειξε την αξιοπιστία του, ενώ μάλιστα απέδειξε πως ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό από άποψης κατανάλωσης ενέργειας, διοχετεύοντας πάνω από το 43% του ηλεκτρισμού που το τροφοδοτούσε στην ακτίνα λέιζερ την οποία εξέπεμπε.
Τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και επίδειξη ενός λέιζερ 60kW για τον αμερικανικό στρατό ολοκλήρωσε η Lockheed Martin.
Σε πρόσφατες δοκιμές το λέιζερ της εταιρείας παρήγε μια ενιαία ακτίνα των 58kW, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για ένα λέιζερ αυτού του τύπου. Η ομάδα της εταιρείας κάλυψε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ετοιμάζεται να στείλει το όπλο στο US Army Space and Missile Defense Command/ Army Forces Strategic Command στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. 
«Η παράδοση αυτού του λέιζερ αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στον δρόμο για τη χρήση ενός πρακτικού οπλικού συστήματος λέιζερ» δήλωσε η Πόλα Χάρτλεϊ, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας. «Το ορόσημο δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί χωρίς τη στενή συνεργασία μεταξύ του στρατού και της Lockheed Martin- χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να παραδώσουμε αυτό το σύστημα για περαιτέρω ενσωμάτωση και αξιολόγηση».
Πρόκειται για ένα λέιζερ ινών συνδυασμένης ακτίνας, κάτι που σημαίνει πως ενώνει/ συνδυάζει μεμονωμένα λέιζερ που παράγονται μέσω οπτικών ινών, για την παραγωγή μιας μεμονωμένης, ισχυρής ακτίνας λέιζερ. Αυτό επιτρέπει ένα κλιμακωτό σύστημα λέιζερ που μπορεί να γίνει πιο ισχυρό εάν προστεθούν περισσότερες υπομονάδες λέιζερ ινών. Το λέιζερ αυτό βασίζεται σε ένα σχέδιο που αναπτύχθηκε από το Robust Electric Laser Initiative Program του αμερικανικού Πενταγώνου και αναπτύχθηκε περαιτέρω, χάρη σε επενδύσεις από τη Lockheed Martin και τον αμερικανικό στρατό, σε ένα σύστημα κλάσης των 60kW.
«Ο έμφυτος κλιμακωτός χαρακτήρας αυτού του συστήματος λέιζερ συνδυασμένης ακτίνας μας έχει επτρέψει να κατασκευάσουμε το πρώτο λέιζερ ινών κλάσης 60 kW για τον αμερικανικό στρατό» λέει ο Ρόμπερτ Αφζάλ, Ph.D. (senior fellow, Laser and Sensor Systems). «Δείξαμε πως ένα ισχυρό λέιζερ κατευθυνόμενης ενέργειας είναι πλέον επαρκώς ελαφρύ και αρκετά αξιόπιστο για να αναπτυχθεί σε τακτικά οχήματα για αμυντικές εφαρμογές σε στεριά, θάλασσα και αέρα», προσθέτει.
Κατά τις δοκιμές το λέιζερ απέδειξε την αξιοπιστία του, ενώ μάλιστα απέδειξε πως ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό από άποψης κατανάλωσης ενέργειας, διοχετεύοντας πάνω από το 43% του ηλεκτρισμού που το τροφοδοτούσε στην ακτίνα λέιζερ την οποία εξέπεμπε.
Τα όπλα λέιζερ θεωρείται ότι θα αποτελέσουν σημαντικό συμπλήρωμα στα συμβατικά όπλα που χρησιμοποιούνται σήμερα, παρέχοντας αποτελεσματική προστασία κατά απειλών όπως drones ή μεγάλων αριθμών ρουκετών, όλμων κλπ. Το 2015, η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα όπλο λέιζερ ινών των 30 kW, υπό την ονομασία ATHENA, για την αχρήστευση ενός φορτηγού σε απόσταση ενός μιλίου.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.