21/3/17

Αθώοι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Βατοπεδίου

Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Βατοπεδίου, μεταξύ των οποίων και ο ηγούμενος της Μονής Εφραίμ αλλά και ο μοναχός Αρσένιος, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις και παραλείψεις εκπροσώπων κρατικών φορέων σε σχέση με τις ανταλλαγές ακινήτων του δημοσίου με εκτάσεις της Λίμνης Βιστωνίδας και παραλίμνιες εκτάσεις.
Το δικαστήριο, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που δίκασε την υπόθεση επί πολλούς μήνες οδηγήθηκε σε απαλλακτική κρίση για όλους τους εμπλεκόμενους - συνολικά 14- κάνοντας δεκτή και τη σχετική εισαγγελική πρόταση της Εισαγγελέως Βασιλικής Κρίνα.
Η υπόθεση Βατοπεδίου,που είχε λάβει διαστάσεις και στην οποία είχε προσδοθεί έντονη πολιτική χροιά το 2008, όταν  ήρθε στην επικαιρότητα, ακολούθησε πολυετή δικαστική διαδρομή με ανακρίσεις από ειδική έφετη ανακρίτρια  την κυρία Ειρήνη Καλού, ενώ παράλληλα απασχόλησε τη Βουλή με τη συγκρότηση αρμόδιας επιτροπής ( προανακριτικής) σε ότι είχε να κάνει με τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων, υπουργών της τότε κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.
Η παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο δεν προχώρησε, καθώς όλα τα αδικήματα που είχαν αποδοθεί σε τότε υπουργούς ήταν πρό πολλού παραγεγραμμένα, ενώ η δικαστική διερεύνηση της υπόθεςης σε ό,τι αφορά τους μοναχούς αλλά και κρατικά στελέχη (ΚΕΔ) και λοιπούς συνέχισε με προσωρινές κρατήςεις, απόδοςη βαρύτατων κατηγοριών και λοιπά.

Για τη συνέχεια Kathimerini

4 σχόλια:

  1. 1)Η κατασκευασμένη "υπόθεση Βατοπεδίου", που η τρίχα έγινε τριχιά, λειτούργησε και δια την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, αφού καταταλαιπωρήθηκε και παρέλυσε επί μία διετία η χώρα (2007-2009), δια να έρθει ο Γιωργάκης και η παρέα του και να βάλει προθύμως την χώρα στα Μνημόνια.
    2)Σήμερα όλη η χώρα είναι υποδουλωμένη και πουλημένη στούς δανειστές, με ρήτρα ευρώ και Αγγλικό Δίκαιο.
    Αλλά τα Μ.Μ.Ε. και οι πολιτικοί που συνέργησαν στην επίθεση τιμωρήθησαν.
    Τα μεν είναι κατα το πλείστον οικονομικά κατεστραμμένα και οι δε στο περιθώριο και στην ανυποληψία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως πρώτη φορά ακούστηκε σε αυτή τη χώρα να γίνει διαχείριση μεγάλων ποσών (δικαίως) και μετά από εξονυχιστικές έρευνες να μην λείπει ούτε ευρώ και το έβγαλαν σκάνδαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να και μια ολόσωστη απόφαση, η οποία έστω και αν άργησε πολύ, είναι πάντως αντάξια τού υψηλού επιπέδου που προσδοκούμε για τα Ελληνικά Δικαστήρια.
    Aντιγράφω σχόλιο καλού φίλου (από το facebook)και το προσυπογράφω λέξη προς λέξη:
    Δόγμα Γκαίμπελς: "Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος παντα κάτι μένει".
    Τελικά μετά από μια σχεδόν δεκαετία αποδείχθηκαν όλες οι κατηγορίες αβάσιμες και οι κατηγορούμενοι αθώοι παμψηφί. Όλοι ως προς όλες τις κατηγορίες.
    Και όμως από το 2008 και επί δύο περίπου χρόνια ομάδες κρούσης τού γνωστού Κοντομηνά και τού Θέμου Αναστασιάδη, σε αγαστή συνεργασία με πλήθος πρόθυμων παραγόντων τών Μ.Μ.Ε., νομικών Πανεπιστημιακού επιπέδου αλλά και δικαστικών κύκλων, μάς γαλβάνιζαν το μυαλό για τον ρασοφόρο εγκληματία και τις δήθεν βρώμικες συναλλαγές του. Δεν άφηναν περιθώρια ούτε για ίχνος αμφιβολίας για την ενοχή των "εγκληματιών".
    Τώρα αποδείχθηκε ότι και ο "κακός ηγούμενος" και όλοι οι κατηγορηθέντες ήταν ανέκαθεν αθώοι για όσα κατηγορήθηκαν άδικα.
    Έστω και αργά και μετά τις τόσες ταλαιπωρείες αυτοί δικαιώθηκαν.
    Όμως παράλληλα είδαμε να δικαιώνεται και μιαν ακόμη φορά το δόγμα Γκαίμπελς: "Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος παντα κάτι μένει".
    Και βέβαια κάτι έμεινε παρά την αθώωση των αδίκως συκοφαντηθέντων, διότι και τώρα κάποιοι ακόμα θα μουρμουρίζουν ειρωνικές ερμηνείες για την αθώωσή τους (αμφισβητώντας την ορθότητα τής δικαστικής Απόφασης) , αλλά το κυριώτερο διότι το αποτέλεσμα που επεδίωκαν οι περίεργα συστρατευθέντες κύκλοι επήλθε:
    Όλη σχεδόν η Ελλάδα έβριζε και χλεύαζε επί δύο χρόνια τούς κατηγορούμενους και την τότε κυβέρνηση, τής οποίας η πτώση το 2009 σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην μεθοδική και απίστευτα εκτεταμένη συκοφάντησή της για συνεργασία με τούς δήθεν εγκληματίες .

    Υ.Γ. Για το δικαστικό μέρος αυτής τής απίστευτα βρώμικης υπόθεσης αξίζει να σημειώσουμε και δυό σχετικές "λεπτομέρειες": Στο απόγειον τής κινητοποίησης για την δικαστική εξόντωση των συκοφαντούμενων κατηγορουμένων, Αντιπρόεδρος τού Αρείου Πάγου και τότε προϊστάμενος πειθαρχικής δίωξης των δικαστών, εξανάγκασε δικαστήριο να εκδώσει καθ' υπαγόρευσή του, απόφαση αντίθετη με την προ εξαετίας αρχική του, προκειμένου να ενισχυθεί η εκδοχή τής δήθεν παρανομίας των κατηγορουμένων εκείνων . Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Δικαστές που είχαν κατηγορηθεί για την αρχική εκείνη Δικαστική Απόφαση απαλλάγηκαν με απόφαση τού Αρείου Πάγου, μολονότι κάποιος εισαγγελέας Φλωρίδης (αδελφός γνωστού πολιτικού) εμαίνετο και διακήρυσσε ότι το "σκάνδαλο" τής Μονής Βατοπεδίου είναι το μεγαλύτερο τής μεταπολιτευτικής περιόδου, δέκα φορές βαρύτερο από το σκάνδαλο Κοσκωτά και δεν θα έπρεπε να ανεχθεί η Δικαιοσύνη τέτοιους Δικαστές («ο κόσμος που είναι εκεί έξω, περιμένει δικαιοσύνη. Η υπόθεση δεν είναι μόνο ποινική, αφορά ολόκληρη τη Δικαιοσύνη. Αν έτσι απονέμεται η δικαιοσύνη, να πάμε να κρεμαστούμε όλοι».http://www.tovima.gr/society/article/?aid=436717) .
    Αυλαία.

    Αλλά η Ελληνική Τραγωδία (η οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στην σκοτεινή συνεργασία μεγαλοεργολάβων των Μ.Μ.Ε. με εκείνους τής Ελληνικής πολιτικής ζωής) συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.