20/3/17

Κοινή αεροναυτική άσκηση Κύπρου - Ισραήλ

Η άσκηση γίνεται σε ολόκληρο το εύρος του κυπριακού FIR
Μανώλης Καλατζής
Μαχητικά αεροσκάφη F-15 και F-16 της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ περούν από το πρωί πάνω από τη Πάφο στη Κύπρο
Μαχητικά αεροσκάφη F-15 και F-16 της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ περούν από το πρωί πάνω από τη Πάφο στη Κύπρο, στο πλαίσιο κοινή άσκησης με τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις. Συνολικά συμμετέχουν 24 αεροσκάφη του Ισραήλ και το σύστημα αεράμυνας της Κύπρου.
Οι ασκήσεις αυτού του τύπου θεωρούνται πολύ σημαντικές τόσο για τη Κύπρο όσο και για το Ισραήλ.

Οι πιλότοι του Ισραήλ δοκιμάζουν τα αεροσκάφη τους στο ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας της Κύπρου (TOR-M1 και BUK), και αντιστοίχως η Κύπρος ελέγχει την αποδοτικότητα της αντιαεροπορικής της ομπρέλας απέναντι σε αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής που διαθέτει και η Τουρκία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η άσκηση γίνεται σε ολόκληρο το εύρος του κυπριακού FIR μία μόνο μέρα μετά από αεροναυτική άσκηση που πραγματοποίησε η Τουρκία στα νοτιοδυτικά της Πάφου. Η άσκηση με την ονομασία «Ονήσιλος – Γεδεών» γίνεται με πραγματικά πυρά.

1 σχόλιο:

  1. Πολιτικα η συν-ασκηση αυτή είναι επωφελεστατη για την Ελληνοκυπριακη πλευρα αφου βαζει το Ισραηλ απέναντι στον παλιο του ερωτα,την τουρκια.
    Φυσικα πρεπει να διατηρούμε επιφυλάξεις για το Ισραηλ αφου στο παρελθον εχουμε δει επανειλλημμενες 'επανακαμψεις' στην σχεση του με την τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.