21/3/17

Αγγελος Συρίγος: Φασίστας είναι εκείνος που ανοίγει κεφάλια

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολλή ώρα κουβέντας για να διαπιστώσω ότι ο Αγγελος Συρίγος δεν είναι... «τσαμπουκάς», δηλαδή τύπος εριστικός, που μπορεί να «τα πάρει άγρια» με κάτι επειδή ένιωσε ότι τον έθιξε. Για να αξιολογήσουμε την απρόκλητη επίθεση εναντίον του κ. Συρίγου, αρκεί να σκεφθούμε μόνο την πρώτη φράση του προς τον νεαρό που έγραφε συνθήματα στον τοίχο του Παντείου Πανεπιστημίου: «Ρε συ, αμαρτία είναι, τώρα βάψαμε τον τοίχο, εάν θες κόλλα αφίσες». Η κατάληξη της παρατήρησης του πανεπιστημιακού που διδάσκει Διεθνές Δίκαιο και Εξωτερική Πολιτική εδώ και 16 χρόνια στο ίδρυμα είναι γνωστή. Εκείνος που έγραφε το σύνθημα μαζί με άλλους δύο επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον κ. Συρίγο στο κεφάλι, ο οποίος κατόπιν υπέβαλε μήνυση στον νεαρό τον οποίο, παρότι τραυματισμένος και με αίματα, κατάφερε να τον «κρατήσει» μέχρι να έρθει η αστυνομία για να τον συλλάβει. «Το πρόβλημα οφείλεται στη διάχυτη ανομία και στην πεποίθηση ατιμωρησίας που επικρατεί στα πανεπιστήμια αλλά και στην κοινωνία. Είμαστε μία κοινωνία της ανοχής, αυτή είναι η κουλτούρα της μεταπολίτευσης. Ουδείς θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι του κοινωνικού συνόλου, ενώ ταυτόχρονα ουδείς θέλει να έχει συνέπειες για ό,τι κάνει. Πρόκειται για ένα αντικοινωνικό φαινόμενο που φαίνεται πλέον φυσιολογικό στην καθημερινότητά μας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν θέλω να αποσύρω τη μήνυσή μου. Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ο καθένας το μερίδιό του» λέει ο πανεπιστημιακός.

Για τη συνέχεια Kathimerini

3 σχόλια:

  1. Ο τρόπος που αρχίζει το άρθρο είναι αν μη τι άλλο ενδεικτικό της σάπιας νοοτροπίας που έχει υποδουλώσει τον Ελληνισμό. Μιλάει ο άνθρωπος για πατρίδα και πρέπει να συζητήσουμε μαζί του για να ανακαλύψουμε ότι δεν είναι φασίστας! Ξεκάθαρη νοοτροπία που φυσικά αντιπροσωπεύει την καθεστηκυία τάξη μιας υποδουλωμένης χώρας. Νοοτροπία του γκαουλάιτερ. Αυτή είναι η αιτία της καταστροφής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλα άλλο να εισαι αριστερος φασιστας και άλλο να εισαι δεξιος.
    Στον πρωτο εισαι ακτιβιστης,αντικρατιστης,διεθνιστης,ουμανιστης κλπ,ενω στον δευτερο εισαι όλα τα κακα του κοσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα συμφωνησω με τον Ναιας....απο αριστερα δημοκρατικο ανοιγμα κεφαλιου..απο δεξια φασιστικο...επιτελους καποιος ειπε την αληθεια για τους φασιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.