19/3/17

Μια κωμική δικαιολογία: Στην Τουρκία, τις αποφάσεις για τις συλλήψεις δημοσιογράφων,τις παίρνει η Δικαιοσύνη!

O δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ, που κρατείται στις τουρκικές φυλακές
Τζαν Ατακλί
Εφημερίδα Σοζτζιού
Ο ανταποκριτής της  γερμανικής εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, συνελήφθη, το γνωρίζετε. Κατηγορείται ότι στηρίζει και υποθάλπει τους Κούρδους τρομοκράτες. Ο Ντενίζ Γιουτζέλ, θεωρείται τρομοκράτης επειδή έκανε ρεπορτάζ για το Κουρδικό, και επειδή πήγε στο όρος Κανδήλι και πήρε συνέντευξη από τους αρχηγούς της οργάνωσης. Λες και είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που πήγε στο όρος Κανδήλι. Λες και δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι που μπήκαν στη σειρά για να πάρουν συνέντευξη από τον αρχηγό της τρομοκρατικής οργάνωσης τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν στη φυλακή Ιμραλί.
Η Μέρκελ επικοινώνησε δυο φορές με την τουρκική κυβέρνηση και είπε "απελευθερώστε το δημοσιογράφο μας".

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγ απάντησε με επιστολή στην οποία έγραφε ότι "Σε εμάς αυτές οι αποφάσεις δίνονται από τα δικαστήρια και όχι από πολιτικές αρχές. Εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε".
Αυτό είναι το σωστό.
Όμως ο Μπόζνταγ δεν έστειλε αυτή την επιστολή για να εκφράσει μια αλήθεια, αλλά επειδή σε παρόμοια ζητήματα η Τουρκία δίνει τέτοιες απαντήσεις.
Νομίζει ότι με τον τρόπο αυτό βάζει τη Γερμανία στη θέση της.
Αλλά γίνεται αστείος.
Γιατί εμείς όταν σε παρόμοια αιτήματά μας λαμβάνουμε την απάντηση "Εμείς δεν αποφασίζουμε, αποφασίζουν τα ανεξάρτητα δικαστήρια, δεν μπορούμε να παρέμβουμε", δεν παίρνουμε στα σοβαρά την απάντηση αυτή και το εκλαμβάνουμε ως εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία. (σ. όπως η απόφαση του Αρείου Πάγου της Ελλάδας για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, την οποία δεν δέχεται η Τουρκία)

Μετά, επειδή είμαστε τόσο ξύπνιοι, ξεχνάμε τη δική μας ρητορική για τη Δικαιοσύνη και προσπαθούμε να τους κοροϊδέψουμε. Και γινόμαστε απλά αστείοι, νομίζεται ότι γινόμαστε κάτι άλλο;

1 σχόλιο:

  1. Πολλοί τα έχουν με τον Ερντογάν αλλά κανένας δεν κάνει το πρωτο βήμα να τα σπάσει μαζί του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.