21/3/17

Ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ σνομπάρει τη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο, για χάρη Κίνας-Ρωσίας

Σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για δύο κινήσεις που δείχνουν μια στάση την οποία οι σύμμαχοί του ίσως να μεταφράσουν ως ότι οι ΗΠΑ επιλέγουν τη Μόσχα από τη βορειοατλαντική συμμαχία
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σχεδιάζει να μην παραστεί στη σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο προκειμένου να είναι παρών κατά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στις ΗΠΑ ενώ θα επισκεφθεί τη Ρωσία τον ίδιο μήνα σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο πρόκειται για δύο κινήσεις που δείχνουν μια στάση την οποία οι σύμμαχοί του ίσως να μεταφράσουν ως ότι οι ΗΠΑ επιλέγουν τη Μόσχα από τη βορειοατλαντική συμμαχία.
Η συνάντηση των υπ. Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ηταν προγραμματισμένη για τις 5-6 Απριλίου αλλά τις ίδιες ημέρες στις ΗΠΑ θα βρεθεί ο Κινέζος πρόεδρος.
Η απουσία του Ρεξ Τίλερσον από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση της επίσκεψής του στη Μόσχα εκτιμάται ότι ίσως να υποδαυλίσει τις υποψίες ότι οι ΗΠΑ του Τραμπ επιλέγουν τις συμφωνίες με τις μεγάλες δυνάμεις αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα λιγότερο ισχυρά κράτη που βασίζονται, όμως, στην Ουάσινγκτον για την ασφάλειά τους, όπως δήλωσαν στο Reuters δύο αμερικανοί αξιωματούχοι.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.