18/3/17

Έκλεισε το ραντεβού Αναστασιάδη-Γκουντιέρες

Τη διευθέτηση της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες στη διάρκεια της παρουσίας του κ. Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία του επενδυτικού συνεδρίου για την Κύπρο της Capital Link, ανακοίνωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου. μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε δείπνο που διοργάνωσαν προς τιμή του η Ομοσπονδία Κυπρο-Ᾱμερικανικών Οργανισμών, η ΠΣΕΚΑ και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό είπε πως είναι μία δύσκολη συγκυρία, αλλά αυτό βεβαίως δεν θα μας εμποδίσει από του να συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να υπάρξει ευόδωση της διεργασίας. "Προσωπικά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος από τα μηνύματα που παίρνουμε από την Άγκυρα. Βλέπετε έναν Ερντογάν αλλοπρόσαλλο, που τα βάζει με την Ολλανδία και τη Γερμανία ή τη Γαλλία και δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα βάλει και μαζί μας ή την Ελλάδα. Αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας", είπε.

Ο Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου είπε πως όταν υπηρέτησε ξανά στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, το 1995, οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές. "Ήμασταν μέλη των Αδεσμεύτων και δεν είχαμε την πλατφόρμα που έχουμε τώρα. Επιστρέφοντας μετά από τις Βρυξέλλες - όπου είμαστε πολύ δυνατοί ως κράτος μέλος -ένιωσα αμέσως τη δύναμη που μας δίνει η πλατφόρμα που ονομάζεται ΕΕ. Αυτή η πλατφόρμα, σε συνδυασμό με την αξιόπιστη εξωτερική μας πολιτική και τον σταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή, μας κάνει πολύ πιο ισχυρούς από το μέγεθός μας", σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ διαβεβαίωσε από την πλευρά του, το νέο μόνιμο αντιπρόσωπο ότι σύσσωμοι οι οργανισμοί της παροικίας θα είναι στο πλευρό του.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.