20/3/17

Ξυπνάτε Έλληνες, πριν είναι πολύ αργά…

Τα σχέδια για γεωπολιτικές αλλαγές και η θέση Αθήνας και Λευκωσίας
του Σάββα Καλεντερίδη
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, με επίκεντρο τις ΗΠΑ και τον μυθικό κόσμο των μεγάλων εταιρειών πετρελαίου, τις λεγόμενες «Επτά Αδελφές», έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός μεγάλου σχεδίου για τη δημιουργία μιας ζώνης άσκησης γεωπολιτικής επιρροής στην ευρύτατη περιοχή που ξεκινά από τον κόλπο της Βασόρας, διατρέχει το Ιράκ και τη Συρία, επεκτείνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Κύπρο μέσα, και εκείθεν διά της Ελλάδος φθάνει στην Ευρώπη.
Στοιχείο της προαναφερθείσης «γεωπολιτικής επιρροής» είναι η εκμετάλλευση με συμφέροντες όρους για τις εταιρείες των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπάρχουν σ’ αυτήν τη ζώνη, και η ασφαλής μεταφορά τους στις αγορές της Ευρώπης και όχι μόνον.
Το σχέδιο αυτό, που είναι παλιό, συνδέεται με κάποιον τρόπο με το άλλο μεγάλο σχέδιο των ΗΠΑ, αυτό της «Ευρύτερης ή Μείζονος Μέσης Ανατολής», το οποίο προβλέπει επαναχάραξη συνόρων και δημιουργία νέων κρατών, με τη λογική ότι τα παλιά σύνορα χαράχτηκαν πάνω στο χάρτη με αίμα, χωρίς να έχουν ληφθεί υπ’ όψιν αντικειμενικά εθνοφυλετικά και εθνοθρησκευτικά δεδομένα.
Το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει την επικράτηση της ειρήνης, την οποία φιλοδοξεί να φέρει η εφαρμογή του σχεδίου με την επαναχάραξη των συνόρων σε μια σειρά από χώρες, ανάμεσα στις οποίες το Ιράκ, η Συρία και η Τουρκία.
Ενώ λοιπόν είναι σε εξέλιξη διαδικασίες που σχετίζονται και με τα δύο προαναφερθέντα σχέδια, την ίδια περίοδο εμφανίζονται στην Ευρώπη διαλυτικές τάσεις, που οφείλονται σε δυο κύριες αιτίες.
Η συνέχεια του άρθρου στα:

9 σχόλια:

  1. ....πολυ λογικο φαινεται.Αν δημιουργησουη Κουρδικο κρατος τοτε θα δωσουν στην Τουρκια περιοχη Δυτικα της.ποια ειναι αυτη ...εμεις που μας εχουν πουλησει οι ηγεσιες μας που εκτελλουν εντολες αφεντικων τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. We have to see Greece / Cyprus collectively. Naturally, Cyprus dominates discussions lately, but our focus should remain in the forest as we are about to loose the tree called Thrace.

    https://kostasxan.blogspot.gr/2011/02/project.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οπως δώσανε στους άραβες τη γη που τους πηραν οι εβραίοι. Οπως και στους ουκρανους θα δώσουν ότι τους λείπει από την Κριμαία και το Ντονεσκ.
    Δεν γίνονται με αντιπαροχή αυτα τα πραγματα.
    Ο χαμένος χανει , και τον κλαίν οι ρέγγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παροτρυνση δεν εχει απαραιτητη η υπαρξη και ενισχυση ενος κομματος που θα εχει αυτου του ειδους την αντιληψη και πολιτικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μερικοί δεν θέλουν να καταλάβουν οτι όλοι οι ισχυροί
    ΗΠΑ.... θέλουν να διαιρούν και να βασιλεύουν.
    Η Τουρκία που ονειρεύεται αυτοκρατορίες και σουλτανάτα
    θα διαιρεθεί γιατί έτσι τους βολεύει, είναι τόσο απλό.
    Τώρα για τη θεωρία οτι αυτό που θα χάσουν θα το πάρουν
    από εμας λέω οτι είναι για κλάματα αυτοί που την έχουν βγάλει.
    Μάλλον τους πονάει να χάνει η Τουρκία. Μάλλον δεν θέλουν να
    κερδίζει η Ελλάδα ούτε καν ηθικά. Μπορώ να τους πω απλά ότι
    " Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξηλεύεται..... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδη οταν λες ξυπνατε .... Τι να κανουμε , τι μπορουμε να κανουμε ,αφου ολα ειναι προσχεδιασμενα και εμεις απλα , νομιζουμε οτι κατι κανουμε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λιγο πολυ ειναι γνωστα ολα αυτα, η λυση ποια ειναι ομως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι..." ξυπνατε ελληνες πριν ειναι πολυ αργα" ειναι η κραυγη που σκοπο εχει τον συνολικο ξεσηκωμο της περιοχης μας δια της επιβολης στρατιωτικου νομου αραγε;
    Διοτι δεν βλεπω πως αλλιως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς το παρον παντως ισχυει το :"τρεχατε ελληνες μου!!!"

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.