18/3/17

Κύπρος - Τη συνδέσαμε με αγωγούς, θα έρθει η σειρά και της γέφυρας

Σενέρ Λεβέντ
Δεν είσαι λίγη και εσύ Ευρώπη. Σώπασες, σώπασες και εξερράγης. Αλλά κάτσε να δούμε. Μετά τις 16 Απριλίου θα σου δείξει ο Πρόεδρός μου.
Δεν είσαι λίγη και εσύ Ευρώπη. Σώπασες, σώπασες και εξερράγης. Αλλά κάτσε να δούμε. Μετά τις 16 Απριλίου θα σου δείξει ο Πρόεδρός μου. Και σε εσένα Γερμανία. Και σε εσάς Σουηδία, Αυστρία, Δανία. Θα σας ρίξει στο πρόσωπο ένα οθωμανικό χαστούκι. Και εμείς στην Κύπρο θα κάνουμε μπαϊράμι. Σαράντα μέρες και σαράντα νύκτες γιορτή. Με πορτοκάλια απ’ τη Μόρφου. Έχουμε σχέδιο Β ρε… Θες την Κύπρο; Μείνε στα κρύα του λουτρού. Δεν δίνουμε στον άγγελό μας νερό. Χύσαμε αίμα και την πήραμε. Προ πολλού συνδέσαμε την Κύπρο με την Ανατολία με αγωγούς. Σύντομα θα φτιάξουμε και γέφυρα. Τη Γέφυρα του Λαλά Μουσταφά Πασά. Από την Κερύνεια στο Αναμούρ.

Ακούς τις φωνές που υψώνονται από την Κύπρο ρε χαμερπή; «Ναι». Ηχηρό. Ναι στον Πρόεδρο. Αν ακούσεις έστω και ένα «όχι», πες μου το. Εκεί έχω έναν Κεμάλ. Έναν Σουνάτ. Έναν Ταχσίν. Ο Μουσταφά δεν ανακοίνωσε ακόμα την άποψή του, αλλά είναι και αυτός ένα από τα ίδια. Ο Μουσταφά είναι ευγενής άνθρωπος. Ξέρει καλά τη διπλωματία. Κάθισε τον Νίκο στη θέση του, αυτό να κοιτάς εσύ. Γιατί νόμισες δεν ανακοινώνει την άποψή του; Για να μην αναμειχθεί στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Ξέρω εγώ τον Μουσταφά. Μόνο σε αυτόν είπα το σχέδιο Β μας. Κούνησε το κεφάλι. Αυτή η δουλειά είναι εντάξει. Στο Πακιστάν ρίξαμε τον πρώτο σπόρο. Ο Σαουδάραβας βασιλιάς περιμένει μόνο ένα σημάδι από εμάς. Ο Νίκος να μείνει με ανοικτό το στόμα. Τι βλέπεις στον αέρα; Σύννεφα! Ξέχνα την Κύπρο!
Τι είναι το επώνυμο του Κεμάλ; Ντουρούστ [που σημαίνει ειλικρινής]. Είναι πραγματικά ένα ειλικρινές παιδί. Παλιά έπαιζε βιολί. Μότσαρτ. Μπετόβεν. Βιβάλντι. Παίζει και τώρα. Το τραγούδι η χαρά της φυλής μου στη Μεσόγειο. Το εμβατήριο της 20ής Ιουλίου. Και το τραγούδι του Προέδρου μου: «Βαδίσαμε μαζί εμείς σε αυτούς τους δρόμους, μαζί βραχήκαμε σε τούτη τη βροχή». Ο Ντουρούστ εξέφρασε ειλικρινώς την άποψή του επειδή είναι ένα ειλικρινές παιδί. Είπε «ναι». Οι μη ανεκτικοί του επιτέθηκαν χαρακτηρίζοντάς τον «κόλακα». Μεγάλη ντροπή! Από τη μια δεν εκφράζεις τη δική σου την άποψη και από την άλλη βρίζεις όσους την εκφράζουν. Αν είσαι άντρας ανακοίνωσέ την και εσύ. Αλλά πού να βρεις τέτοια γενναιότητα.
Κοίτα ποταπή Ευρώπη. Πρόσεχε τι κάνεις. Δεν μπορείς να παίζεις με το τουρκικό έθνος. Και ειδικά με τον Πρόεδρό μας δεν μπορείς να παίζεις καθόλου. Άκουσες τι είπε σε έναν από τους πρωθυπουργούς σου; Είπε το εξής: «Δεν θα σας στέλλω πρόσφυγες, θα διαλέγω τους οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους ανάμεσα από αυτούς και θα σας τους στέλλω». Έτσι. Αν είναι σωστό αυτό που άκουσα, την έβαψες Ευρώπη. Ούτε Παρίσι θα μείνει, ούτε Ρώμη πια. Ούτε Βερολίνο, ούτε Άμστερνταμ. Δεν θα μείνει ούτε μία τουλίπα στην Ολλανδία. Κοίτα, σου στείλαμε πίσω τις αγελάδες σου. Άλλωστε τι είναι αυτό που αποκαλείς αγελάδα; Ράβδος χρυσού μήπως; Μην κοιτάς που στις μέρες μας πάρα πολλές αγελάδες φορούν μεταξωτά σώβρακα. Αγελάδα + Μεταξωτό σώβρακο = Αγελάδα. Χα, χα, χα! Σου ταιριάζει γάντι!
Παρά ταύτα, σου υποβάλλω τις ευχαριστίες μου Ευρώπη. Χάρις σε εσένα γίναμε μια γροθιά. Είμαστε όπως την αυγή της 20ής Ιουλίου. Είχαμε κάποιες ελλείψεις σε αυτό το καταραμένο το δημοψήφισμα. Χάρις σε εσένα τις συμπληρώσαμε και αυτές. Κοίτα που μαζί μας είναι και ο φίλος και σύμμαχος Τραμπ. Δεν έμαθε άδικα το μάθημά του ο εισαγγελέας που συνέλαβε τον δικό μας τον Ζαράμπ. Θα τερματίσει, λέει, και την παρουσία της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο. Μακάρι να το κάνει! Άλλωστε, ενόσω βρίσκεται στο νησί ο τουρκικός στρατός, τι χρειάζεται άλλος στρατός; Φιλώ στα μάτια τον χαριτωμένο Τραμπ. Σε εσένα Ευρώπη όχι μόνο την Κύπρο δεν σου δίνω, αλλά ούτε ένα μάγουλο!
Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.