21/3/17

Επιταχύνονται οι συνομιλίες Ισραήλ και Τουρκίας για τον αγωγό φυσικού αερίου

Οι συνομιλίες μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Τουρκία, ίσως ολοκληρωθούν έως το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Ενέργειας Yuval Steinitz.
Σύμφωνα με το Bloomberg, στόχος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου που θα επιτρέψει σε εταιρείες των δύο χωρών να επιταχύνουν τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις ώστε το φυσικό αέριο από το Ισραήλ να φτάσει στην Τουρκία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το Ισραήλ βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την Ελλάδα και την Κύπρο για τη δημιουργία ενός ακόμα αγωγού που τελικά θα καταλήγει στην Ιταλία.
“Θέλουμε να ολοκληρώσουμε έως το καλοκαίρι τη διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας ώστε εντός τριετίας να εξάγουμε φυσικό αέριο στην Τουρκία και εντός εξαετίας να ολοκληρώσουμε τον αγωγό που θα διασχίζει τη Μεσόγειο για να καταλήξει στην Ιταλία. Η γενική ιδέα είναι πολύ απλή: Η λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου που περιλαμβάνει τις οικονομικές ζώνες Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου και μελλοντικά του Λιβάνου να καταστεί ένα ενεργειακό πεδίο που θα αντικαταστήσει, κατά κάποιο τρόπο, τη Βόρεια Θάλασσα”, επεσήμανε ο Steinitz.
Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    Προφανώς το Ισραήλ δένει έτσι ενεργειακά την τουρκία, μεταφέροντας παράλληλα με υποθαλάσσιο αγωγό φυσικό αέριο προς Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.