19/3/17

Εκτός «κόφτη» οι συντάξεις των βουλευτών!

Παράθυρο εξαίρεσης για τις βουλευτικές συντάξεις αποκαλύπτεται στην εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου 4387. Οι συντάξεις των αιρετών (βουλευτών και δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών) βρίσκονται σε κενό νόμου, γιατί δεν προβλέφθηκε ρητώς η υπαγωγή των προσώπων αυτών στις νέες ρυθμίσεις.
Δεν έχει προβλεφθεί ειδική διάταξη που να ρυθμίζει τον τρόπο υπολογισμού με εθνική και ανταποδοτική σύνταξη και αν θα έχουν τις περικοπές που ισχύουν για το σύνολο των λοιπών συνταξιούχων μετά τον επανυπολογισμό τους και την κατάργηση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
Οπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής ήδη ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με νομική αναφορά του που έστειλε πρόσφατα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ισχυρίζεται ότι ο νόμος 4387/2016 δεν αφορά στις βουλευτικές συντάξεις για τον απλό λόγο ότι δεν αναφέρει πουθενά τίποτε για τον τρόπο υπολογισμού, επανυπολογισμού και πολύ περισσότερο για το αν υπάγονται στα πρόσωπα που μπαίνουν στον ΕΦΚΑ.

Για τη συνέχεια ΤHETOC

7 σχόλια:

 1. Ευριπίδης Μπίλλης
  Το θέμα δεν είναι να μπουν στον κόπφτη και οι βουλευτές αλλά να καταργηθεί η φασιστική νεοναζιστική κατοχή και ο κόφτης της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. α) Το θέμα είναι να ισχύει ισονομία και ισοπολιτεία και όχι να αποτελούν οι βουλευτές ιδιαίτερη κάστα αρχόντων.

   β) "να καταργηθεί η φασιστική νεοναζιστική κατοχή και ο κόφτης της" Ακούμε προτάσεις.

   γ) "φασιστική νεοναζιστική" Τι σημαίνει ακριβώς ο όρος αυτός;

   Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
   Σημαίνει αυτό:
   https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/33056571271/in/dateposted-public/

   Διαγραφή
  3. Μάλλον αυτό...

   Όσο για το α) και β), μούγκα στη στρούγκα, ως συνήθως, το επαναστατημένο ... νιάτο

   Διαγραφή
 2. Οι 283 εθνοπατέρες είναι σύμφωνοι και μόνο 17 ... λαϊκιστές διαφωνούν. Ενώ είναι βουλευτές, τολμούν να καταγγέλλουν, οι άθλιοι, ότι Στο καθεστώς της κλεπτοκρατίας: Δώρο 2.000 ευρώ νομοθέτησαν για τους εαυτούς τους οι πολιτικάντηδες!!

  Γι αυτό τα καθώς πρέπει media δεν τούς δίνουν βήμα. Το unpolitical.gr μάλλον δεν είναι καθώς πρέπει, ή αποτελεί εξαίρεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.