30/3/17

Ο Τίλερσον δουλεύει ψιλό γαζί τους Τούρκους - Κοιτάξτε ποιον πήρε μαζί του στην Άγκυρα

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τίλερσον, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, που έγινε στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Τουρκίας ο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπηρεσιακός υφυπουργός Εξωτερικών Ουμίτ Γιαλτσίν και ο Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού, Κερίμ Ουράς.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στη συνάντηση, που διήρκεσε 40 λεπτά, συζητήθηκαν τα θέματα της καταπολέμησης της δράσης του Ι.Κ. στο Ιράκ και τη Συρία, η απέλαση και η παράδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία και άλλα διμερή και περιφερειακά ζητήματα.
Η επίσκεψη και η συνάντηση αυτή, είναι η πρώτη που γίνεται σε υψηλό επίπεδο, από τότε που ανέλαβε τα ηνία η νέα κυβέρνηση Τραμπ.
Αυτό που επικρίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι το γεγονός ότι στην αντιπροσωπεία του Τίλερσον συμμετέχει και ο διπλωμάτης Μακ Γκάρκ, ο οποίος είχε τοποθετηθεί από τον Ομπάμα ως συντονιστής της δράσης των ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον του Ι.Κ. στο Ιράκ και τη Συρία.
Ο Μακ Γκαρκ είχε στοχοποιηθεί από τα τουρκικά ΜΜΕ και από την τουρκική κυβέρνηση, γιατί είχε επισκεφθεί και είχε φωτογραφηθεί με υψηλόβαθμα στρατιωιτκά στελέχη των Κούρδων της Συρίας και του YPG.
O Αμερικανός διπλωμάτης Μακ Γκαρκ (αριστερά), με Κούρδους στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Κομπάνι
O Αμερικανός διπλωμάτης Μακ Γκαρκ παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από τον εκπρόσωπο τύπου του YPG στο Κομπάνι

2 σχόλια:

  1. ε,ενταξει...κιο αλλος ειχε συναντησεις με την αλ-νουσρα και τον FSA...και τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φημες θελουν να έδωσε ο αμερικανος υπεξ στον ταγιπ φωτογραφια του ΜπασαρΑλ Άσαντ με ιδιόχειρη αφιέρωση... που έγραφε άντε και του χρόνου ...λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.