4/3/17

Τούρκος μόνιμος υπαξιωματικός, έκανε σαμποτάζ σε υποβρύχιο που υπηρετούσε

Μια περίεργη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία.
Ο μόνιμος υπαξιωματικός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, με τα αρχικά S.S. από τις 5 Ιανουαρίου κρατείται στις φυλακές,με την κατηγορία ότι έκανε δολιοφθορά στο υποβρύχιο TCG Gür, της Διοίκησης Στόλου Υποβρυχίων, στο Γκιόλτσουκ/Κίο, της θάλασσας του Μαρμαρά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, "ο μόνιμος υπαξιωματικός, το βράδυ της 30 Δεκεμβρίου 2016, μεταξύ της 00.00-00.40 ώρας, ενώ ήταν υπηρεσία στο υποβρύχιο TCG Gür, το ανωτέρω χρονικό διάστημα πήγε τρεις φορές στο τμήμα πετρελαιοκινητήρων και τοποθέτησε βίδες, κλειδιά και μπουλόνια στις "φωλιές" του κινητήρα".

Σύμφωνα με στελέχη του ΤΠΝ, αν δεν είχε ανακαλυφθεί έγκαιρα η συγκεκριμένη ενέργεια και έμπαιναν σε λειτουργία οι μηχανές, θα είχαν καταστραφεί και το υποβρύχιο θα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τζάν Όζτσελικ, της εφημερίδας Sözcü, ερευνάται κατά πόσον ο συλληφθείς μόνιμος υπαξιωματικός έχει σχέση με το δίκτυο Γκιουλέν.
Το υποβρύχιο κλάσεως Gür, κατασκευάστηκε από την γερμανική Howaldtswerke Deutsche Werft AG, είναι τύπου 209 T2. και είναι τα πιο σύγχρονα που διαθέτει ο τουρκικός στόλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.