11/3/17

Συνταγματικό Δικαστήριο Γερμανίας: Έξω οι Τούρκοι πολιτικοί

Από τη συγκέντρωση υποστηρικτών του Ερντογάν στο στάδιο Ομπερχάουζεν, όπου μίλησε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ (φωτ.: EPA / Sacha Steinbach)
Μια σκανδαλώδη, κατά την άποψη της τουρκικής κυβέρνησης, απόφαση έλαβε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας μετά από προσφυγή Γερμανού πολίτη. Αφορμή η ένταση που προκλήθηκε στη Γερμανία, από την απόφαση Τούρκων πολιτικών να διοργανώσουν προεκλογικές εκδηλώσεις για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, στη γερμανική επικράτεια.
Η απόφαση εκδόθηκε σε συνέχεια της προσφυγής που έκανε πολίτης, όταν πριν από λίγες μέρες μίλησε στο στάδιο Ομπερχάουζεν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Στην απόφαση δεν εντοπίζεται κάποια παράβαση από την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη Γερμανία, τονίζεται όμως ότι οι πολιτικοί άλλων χωρών δεν μπορούν να επωφεληθούν από το συνταγματικό δικαίωμα της εκφώνησης πολιτικής ομιλίας σε γερμανικό έδαφος.
Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, Σίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι η απόφαση δεν αλλάζει τίποτα, απλά οι Τούρκοι πολιτικοί όταν επισκέπτονται τη Γερμανία θα πρέπει να τηρούν τους νόμους και να είναι προσεκτικοί.
Τέλος, σε δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Forschungsgruppe Wahlen για τον τηλεοπτικό σταθμό ZDF, αποτυπώνεται η άποψη της κοινής γνώμης, που λέει ότι το 83% των ερωτηθέντων είναι αντίθετοι στο να δίνεται άδεια για προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Τούρκους πολιτικούς στη Γερμανία, ενώ μόνο το 13% θα ήταν θετικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.