14/3/17

Σφαλιάρα στο οπισθοδρομικό Ισλάμ - Νόμιμη η απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στο χώρο εργασίας

(Φωτ.: EPA / STR
«Πράσινο φως» για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στο χώρο εργασίας δίνει στους εργοδότες με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που εξέτασε τις προσφυγές δύο γυναικών από τη Γαλλία και το Βέλγιο οι οποίες απολύθηκαν γιατί αρνήθηκαν να βγάλουν τις μαντίλες τους.
Η απαγόρευση αφορά γενικά τα «εμφανή θρησκευτικά σύμβολα».
«Ένας εσωτερικός κανονισμός μία επιχείρησης που απαγορεύει στους εργαζόμενους να φορούν εμφανή πολιτικά, φιλοσοφικά και θρησκευτικά σύμβολα δεν συνιστά ευθεία διακριτική μεταχείριση», αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός, αναφέρεται στην απόφαση, «η βούληση ενός εργοδότη να λάβει υπόψη τις επιθυμίες ενός πελάτη σύμφωνα με τις οποίες αυτός δεν θέλει πλέον να του παρέχονται υπηρεσίες από εργαζόμενη που φορά ισλαμική μαντίλα δεν μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματική προϋπόθεση δυνάμενη να αποκλείσει την ύπαρξη δυσμενούς διάκρισης».

2 σχόλια:

  1. Ἄρχισαν τὰ ὄργανα. Ὅταν ὑπάρχει κανονισμός, εἶναι ξεκάθαρο. Ἀπὸ τὴν ἄλλη ἐὰν δὲν σὲ θέλῃ ὁ πελάτης, πᾶς δικαστήριο νὰ βρῇς τὸ δίκιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σταυρός επιτρέπεται ; Η μήπως στην (τέως) Χριστιανική Ευρώπη συνιστά ... "εμφανές θρησκευτικό σύμβολο" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.