20/3/17

Ι. Κασουλίδης: "Ψυχραιμία στις τουρκικές απειλές - Οι γεωτρήσεις θα γίνουν"

«Είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με τις γεωτρήσεις, αν και είναι πιθανόν να περάσουμε περίοδο απειλών και κρίσης με την Τουρκία».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, εκτιμά ότι η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί και υποδεικνύει ότι η Αθήνα και η Λευκωσία πρέπει να δείξουν ψυχραιμία. Αναφέρει ότι δεν φοβάται θερμό επεισόδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για να γίνει καυγάς χρειάζονται δύο».
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου ο κ. Κασουλίδης εκτίμησε ότι ενδεχομένως να υπάρξει κάποιο ατύχημα και το ίδιο, προσθέτει, ισχύει και για την κυπριακή ΑΟΖ.

Είπε ακόμη ότι ανεξαρτήτως των απειλών της Τουρκίας, η Κύπρος θα προχωρήσει με τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ. Σημείωσε ότι η Τουρκία αυτή τη φορά θα έχει απέναντί της μεγάλα κράτη συνδεδεμένα με τις ενεργειακές εταιρείες και εναπόκειται στην ίδια, αν θα επιλέξει να περάσει την «κόκκινη γραμμή» και να φέρει την ευθύνη για τις όποιες εξελίξεις.
Ο κ. Κασουλίδης προβλέπει ότι οι ευρωτουρκικές σχέσεις σε μεγάλο βαθμό θα αποκατασταθούν μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών αναμετρήσεων σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.
Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΕΣΛΑ,ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΚΙ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.