22/3/17

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν θέση παρελάσεις και πρωινή προσευχή στα σχολεία

“Επιπρόσθετα, συνεχίζουν να υπάρχουν άκρως αναχρονιστικές όψεις στην καθημερινότητα των σχολείων όπως οι μαθητικές παρελάσεις και η πρωινή προσευχή.
Η εκκλησία εξακολουθεί να παρεμβαίνει στην παιδεία και αντιδρά στην αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα σφαιρικής γνώσης μιας τόσο σημαντικής πτυχής του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως η θρησκεία. Επιπλέον, η απουσία ελεύθερου χρόνου και η απομόνωση από τους/τις συνομηλίκους, μετατρέπουν το σχολείο σε μηχανισμό μαθητείας, καταπίεσης και πειθάρχησης, που εμπεδώνει στους/στις μαθητές/-τριες την αντίληψη ότι η ζωή είναι μια πορεία που απαιτεί τον ανταγωνισμό και την ενασχόληση μόνο με τα «χρήσιμα», δηλαδή με όσα μπορούν να έχουν ένα άμεσο αντίκρισμα, ένα άμεσο κέρδος. ” αναφέρει στην σελίδα  30 το κείμενο των θέσεων της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
· Θεσμοθέτηση της συμμετοχής εκπροσώπων των δεκαπενταμελών όλων των σχολείων του κάθε δήμου/δημοτικής κοινότητας σε ειδικές συνεδριάσεις της οικείας Σχολικής Επιτροπής και καταμερισμός αρμοδιοτήτων στα Σχολικά Συμβούλια, ώστε να ενισχυθεί η δημοκρατία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Το κείμενο θέσεων του κεντρικού συμβουλίου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έχει δημοσιοποιηθεί και θα παρουσιαστεί στο 1ο της Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 6-9 Απρίλη, στην Αθήνα.
Για τη συνέχεια Ipaideia

7 σχόλια:

  1. 1)Η Ελευθερία κατακτάται και διατηρείται με ανδρεία, πίστη στον Θεό, αγάπη στην πατρίδα και αυτοθυσία. Ολα χαρακτηριστικά των ηρώων του 1821, χάριν των οποίων είμαστε ελεύθεροι.
    2)Σήμερα που η Τουρκία πάλι μας απειλεί, κάποιοι με άθλια κίνητρα, προσπαθούν να διαβρώσουν την νεολαία της χώρας μας ώστε να γίνη άνανδρη, άπιστη, δειλή, χωρίς αγάπη προς τον Θεό και την Πατρίδα.
    Η διάβρωση της νεολαίας γίνεται:
    α)Με κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, (και προώθηση των παρελάσεων των γκέϊ, κ.λπ.).
    β)Με την αντικατάσταση της πίστης στον Τριαδικό Θεό, με την αθεϊα και την θρησκειολογία.
    γ)Με την αντικατάσταση της ηθικής, από τον πανσεξουαλισμό, την διαστροφή και την ακολασία.
    δ)Με την προώθηση και την διδασκαλία του εκφυλισμού, (αντί της ανδρείας).
    ε)Με το να κατηγορούν και δυσφημούν την φιλοπατρία, ως δήθεν ρατσιστική, προωθώντας τον "πολυπολιτισμό".
    3)Συμπέρασμα. Η κρίση που περνά η χώρα μας είναι δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι ηθική και πνευματική. Δυστυχώς και για την Ελλάδα το μέλλον προβλέπεται ζοφερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μού επιτρέψεις να επισημάνω ότι η αγάπη προς την πατρίδα (πατριωτισμός) δεν προϋποθέτει, κατά την γνώμη μου, αγάπη προς έναν θεό και ιδιαιτέρως κάποιον συγκεκριμένο.
      Για παράδειγμα, οι Σοβιετικοί, που κατά τεκμήριον δεν πίστευαν σε θεό, κι αν όχι ο απλός λαουτζίκος, τουλάχιστον η ηγεσία, έδειξαν μεγάλο πατριωτισμό κατά το Β'ΠΠ, τον οποίον πάντα ονόμαζαν (και ακόμη ονομάζουν οι Ρώσοι) "Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο".

      >κάποιοι με άθλια κίνητρα, προσπαθούν να διαβρώσουν την νεολαία της χώρας μας ώστε να γίνη άνανδρη<

      Ναι, αλλά δεν είναι μόνον αυτοί που υπαινίσσεσαι. Πρώτα φταίνε άλλοι, δυστυχώς. Τα παιδιά δεν τα ανατρέφει μόνο το σχολείο, ή η όποια κομματική οργάνωση, αλλά κυρίως η οικογένεια.

      Διαγραφή
  2. Πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος είπε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην ομιλία του στην πνύκα προς τους τότε φοιτητές.Και το αιτιολόγησε. Άλλως μιλάμε για ειδωλολατρεία και αθεϊα. Όσοι λειτούργησαν αντιστρόφως απέτυχαν και θα αποτυγχάνουν.Και ναί ο Θεός είναι ένας και συγκεκριμένος.Η Αγία Τριάδα της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Νύμφης Του Χριστού.Μία Θεότης μία Δύναμις.Όμως ο έχω ώτα ακουέτω. Στου κουφού την "βρόντα" όσο θέλεις "πόρτα"...
    Υ.Γ. Οι λεγόμενοι σοβιετικοί όπως ονομαστικά καπέλωνε τον κόσμο η διαστροφή του Λένιν (προχωράμε μπροστά και καπελώνουμε έλεγε)και των συναυτώ ήταν πολύ μα πολύ πιστός κόσμος. Και ο Στάλιν θιασώτης του διεθνισμού/παγκοσμιοποίησης τότε "θυμήθηκε" το "ένδοξο" παρελθόν της τσαρικής Ρωσσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ Νativist δεν ξερω αν ειστε μηδενιστής,αλλα το Σύνταγμα μας και λογω ιστοριας αυτού του τοπου αλλα και διότι ειναι δημοκρατία (97% των Ελλήνων ειναι ορθοδοξοι με πρόσφατη έρευνα ευρωπαικη)οριζει και απο το ΠΡΟΟΙΜΙΟ ειναι η χωρα της Ορθοδοξίας.Οποιος διαφωνει ειναι ελεύθερος απο το Σύνταγμα μας.Δεν εχει όμως τό δικαιωμα να το παραβίαζει επιβαλοντας τα δικα του

      Διαγραφή
    2. Αν απευθύνεσαι σε μένα, διότι γράφεις σε χωριστό σχόλιο, απαντώ:

      >Και ναί ο Θεός είναι ένας και συγκεκριμένος<
      Κατ' εσέ. Ο καθένας δικαιούται να έχει τις απόψεις του.

      >προχωράμε μπροστά και καπελώνουμε έλεγε<

      Πού ακριβώς το έλεγε; Έχεις κάποια πηγή;

      Παραπάνω μίλησα για πατριωτισμό, γενικώς, όχι τον Κολοκοτρώνη, ειδικώς. Να μάθομε να διαβάζομε σωστά.

      Την φράση "patria o muerte" (πατρίδα ή θάνατος) ξέρεις ποιος την είπε;

      Ο Στάλιν ήταν πάντα πατριώτης. Αυτός είναι ο σταλινισμός. Από πού προκύπτει ότι ήταν "θιασώτης του διεθνισμού/παγκοσμιοποίησης";

      Διαγραφή
  3. 1)Αυτό που επιχειρείται στην Ελλάδα, στα πλαίσια της διάλυσης του Ελληνικού Έθνους, είναι να πληγεί δημογραφικά και θρησκευτικά η φυλετική και θρησκευτική ομογένεια. Εδώ και χρόνια, έχουμε την εισαγωγή εκατοντάδων αιρέσεων, cults, ανατολικών θρησκειών, κ.λπ. για να πληγεί το "ομόθρησκον".
    Η δε συστηματική και με σχέδιο λαθρομετανάστευση εκατομμυρίων αλλογενών στην χώρα μας, από όλη την υφήλιο, γίνεται για να πληγεί το "ομόαιμον".
    2)Διά να μην μείνη τίποτα όρθιο, προωθείται, πάλι εδώ και χρόνια, η μοιχεία και οι εκτρώσεις, τελευταία μάλιστα και η ομοφυλοφυλία, διά πλήξουν και διαλύσουν την Ελληνική οικογένεια καθώς και διά να μειωθεί ο Ελληνικός πληθυσμός.
    3)Έχοντας υπόψει τους τεράστιους κινδύνους που μας περιβάλλουν, από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς, ο μόνος τρόπος άμυνας είναι να επιστρέψουμε στο "η Ελλάδα στούς Έλληνες", οι Έλληνες στον αληθινό Τριαδικό Θεό, να αποκαταστήσουμε την ηθική τάξη, και τέλος να μιμηθούμε και τους ενδόξους προγόνους μας, τους "Σπαρτιάτες" του Λεονίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού πρέπει να εξηγώ τα αυτονόητα, σαν να μιλώ σε παιδιά τού δημοτικού σχολείου, παραπέμπω και πάλι στο σχόλιό μου 1:21 μ.μ. και επεξηγώ:

    Σχολίασα την φράση "Η Ελευθερία κατακτάται και διατηρείται με ανδρεία, πίστη στον Θεό, αγάπη στην πατρίδα και αυτοθυσία" και είπα απ' όλα αυτά, δεν χρειάζεται να έχει κανείς πίστη στο όποιο θεό, διότι ο πατριωτισμός είναι ένα αίσθημα, που μπορεί να το έχει κι ένας άθεος. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Ούτε στην Επανάσταση, ούτε στους Αγνωνιστές τού '21, ούτε καν στην Ελλάδα αναφέρθηκα. Τόσο απλά.

    Μάθετε να καταλαβαίνεται τι διαβάζετε, πριν σπεύσετε να γράψετε ο,τιδήποτε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.