20/3/17

Ο Αρτέμης Σώρρας και οι Αρτέμηδες της διπλανής πόρτας

Γιάννης Βλαστάρης
Ο Αρτέμης Σώρρας μπορεί να είναι για την ώρα άφαντος, αλλά οι ποικιλώνυμοι οπαδοί του είναι σαφώς ορατοί ανάμεσά μας.
Οι γλωσσολόγοι υποστηρίζουν ότι όσοι γοητευτούν από την απατηλή "διπλή γλώσσα" της δημαγωγίας, οδηγούνται σταδιακά και στη "διπλή σκέψη". Ενώ οι ψυχολόγοι συμπληρώνουν πως ακολουθεί το φαινόμενο της "γνωσιακής ασυμφωνίας". Της τάσης, δηλαδή, να εμμένει κανείς στις πεποιθήσεις του παρά το ότι αυτές διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα.
Κατόπιν αυτών, οι αντιστοιχίες προκύπτουν ευλόγως:

Όποιοι πίστεψαν, το 2015, πως το "μνημόνιο καταργείται με ένα άρθρο σε έναν νόμο", λίγο μετά θεώρησαν ότι το τρέχον Γ΄ μνημόνιο είναι ένας καλός, "έντιμος συμβιβασμός". 
Και σήμερα, βεβαίως, επιμένουν πως "η ανάπτυξη έφτασε" και γύρω μας εξέλειπαν οι φτωχοί.
Συμπέρασμα: Σε κατάσταση "γνωσιακής ασυμφωνίας" δεν βρίσκονται μόνο όσοι εξακολουθούν να ορκίζονται στον Δία. Αλλά και εκείνοι που ενώ κάποτε ορκίστηκαν στη Σεισάχθεια και στην 13η σύνταξη και αργότερα πλήρωσαν περισσότερους φόρους και με μικρότερες αποδοχές, επιμένουν να πιστεύουν στον αποδεδειγμένα ανύπαρκτο "θεό".
Όσοι, δηλαδή, δεν έχουν τη δύναμη να κοιταχτούν στον καθρέφτη, να συμπεράνουν και να προχωρήσουν μπροστά. Αλλά που συμπλεγματικά επιμένουν να κλείνουν τα μάτια, αναλογιζόμενοι ένα είδωλο παραπλανητικό.
Εκτός του Σώρρα, λοιπόν, ας αναζητήσουμε γύρω μας και τις "συνιστώσες" του. Τους Αρτεμηδες της διπλανής πόρτας...

10 σχόλια:

  1. Έχει και πολλές παραδιπλανές πόρτες, για παράδειγμα στην γωνία των οδών Siemens και Novartis. Δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο, αλλά έχει πολλά μηδενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντιμίτρι, η απάντηση είναι:
      "το μνημόνιο καταργείται με ένα άρθρο σε έναν νόμο".

      Διαγραφή
    2. Να συμπληρώσω στην απάντηση τον κορυφαίο πολιτικό λόγο όλων των εποχών της άθλιας κομματοκρατίας
      «Go back κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο. Δεν θα ανεχτούμε να μετατρέψετε τη χώρα μας σε Μπανανία κι εμάς τους ίδιους σε φτηνή, ανασφάλιστη, αναλώσιμη και φιμωμένη μάζα. Go back μαζί με την τρόικά σας, τους τοκογλύφους σας, τη σκληρότητά σας, την αλαζονεία σας, την περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, που τόσα χρόνια έχει γίνει αντικείμενο της χλεύης και της εκμετάλλευσής σας. Δεν θα ανεχτούμε να μας υπαγορεύετε ποιον να ψηφίσουμε, για να μη μας τιμωρήσετε»

      Διαγραφή
  2. Αυτό που θα ειχε ενδιαφερον θα ηταν να καναμε την προσπαθεια να αναλυσουμε τους στοχους ενός εκαστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και φυσικά δεν καταργείται κ. Καλεντερίδη το μνημόνιο μία και έξω, εκτός αν το μία και έξω σημαίνει έξω από το Νταχάου του Ευρώ.

    Όμως τι σχέση έχει αυτό που ρωτάτε με τις παραδιπλανές πόρτες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)Περί της Τραπέζης της Ανατολής.
    Οι 40 μετοχές Σώρρα αξίζουν περίπου 40 * 130 = 5200 ευρώ για τους «φιλότεχνους συλλέκτες» των «titre action collection greece banque d’orient». (ebay.fr) (Η μηδενική αποτίμηση είναι γνωστή εδώ και πάρα πολλά χρόνια).

    http://www.ebay.fr/sch/i.html?_pgn=1&LH_PrefLoc=2&_sop=12&isRefine=false&_nkw=greece%20banque%20d%27orient

    2)Περί δημοσίου χρέους και Μνημονίων.
    α)Υπήρχε η δυνατότητα πρίν το 2ο Μνημόνιο του 2012, να βγαίναμε από ευρώ εντός μίας νυκτός, και να μετατρέπαμε το δημόσιο χρέος, (που κατά 93% ήταν υπό Ελληνικό δίκαιο), στο νέο μας νόμισμα, να το υποτιμούσαμε δια του υπερπληθωρισμού, ώστε να μειώναμε το δημόσιο χρέος στο ελάχιστο, ΝΟΜΙΜΩΣ.
    β)Δέν έγινε, αφενός δια να μην καταστραφούν οι ιδιωτικές Γαλλικές και Γερμανικές Τράπεζες που μας είχαν δανείσει, αφετέρου λόγω "κινδύνων και απειλών", όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, (όπως κάποιοι ισχυρίζονται).

    3)Το δυσοίωνο μέλλον μας...
    α)Θα πουληθεί η Δημόσια Περιουσία δια την εξυπηρέτηση του τεράστιου δημοσίου χρέους. Δηλαδή αεροδρόμια, λιμάνια, τράπεζες, ενέργεια, νερό, πρώτες ύλες, δημόσια κτήρια και γή θα ανήκουν σε ξένους.
    β)Θα χαθεί η Ιδιωτική Περιουσία διά της υπερφορολόγησις, η οποία επιβάλλεται δια των ατελείωτων "Μνημονίων". Η καταστροφή είναι ήδη εμφανής.
    γ)Η χώρα μας θα Αφελληνισθεί και θα Αποχριστιανισθεί δια του μαζικού εποικισμοὐ της από αλλόθρησκους αλλοδαπούς, σε σημείο που οι Έλληνες θα γίνουν μειοψηφία και η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία περιθωριοποιηθεί.
    δ)Οι μισθοί και οι συντάξεις θα φθάσουν στα επίπεδα της Βουλγαρίας.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι να σας πω...σωστα κεκεινα κιετουτα...παρολα αυτα εκεινη η αποφαση του πρωτοδικιου παραμενει αθωωτικη...αλλα ποιος νοιαζεται;
    ολο μας το μελημα ειναι ναμαστε ντε και καλα αλυσοδεμενοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτη η αθωωτικη αποφαση του πρωτοδικιου Αθηνων τι εγινε λεω...αναιρεθηκε με αποφαση του Αρειου Παγου ή θα περιμενουμε μεχρι τις εκλογες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο χορτασμένος της διαπλοκής, ο χαιδεμένος του "Κίτσου", ο αναχωρητής της Κύθνου απεφάνθη με ψυχιατρικούς ορους...
    Ευτυχής απο τις παρουσίες "εκσυγχρονιστών", νεοφιλελεύθερων, οικογενειακών εκπροσώπων της Siemens και αλλων κυμβάλων στην παρουσίαση του εξυπνκίστικου βιβλίου του παραδίδει μαθήματα και κάνει - νομίζει - αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.