23/3/17

Έτσι κατάφερε η Ουγγαρία να διώξει το ΔΝΤ και να βγει από την κρίση


Η Ουγγαρία ήταν από τις πρώτες χώρες που μέσα στην κρίση κατάφεραν να ανακάμψουν, ολοκληρώνοντας την αποπληρωμή δανείων που της είχαν χορηγηθεί το 2008 από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Η χώρα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων συνεχίζει σήμερα ακάθεκτη την πορεία της στρέφοντας την προσοχή της στην ενδυνάμωση του τριτογενούς τομέα, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αναφορικά με τα συστατικά του επιτυχημένου «μείγματος» οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσε.
Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο fortunegreece.com ο Πρέσβης της Ουγγαρίας σε Ελλάδα και Κύπρο, Erik Haupt, αναφέρει πως η βασική ιδέα της νέας κυβέρνησης που ήρθε στην εξουσία το 2010, ήταν να αλλάξει την κουλτούρα της οικονομίας και της κοινωνίας, αυξάνοντας την εργατικότητα των Ούγγρων και της χώρας. Με άλλα λόγια εστίασε στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και όχι στη στήριξη σε κρατικά έσοδα όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Για τη συνέχεια FortuneGreece

1 σχόλιο:

  1. Η Ουγγαρία έδιωξε το ΔΝΤ ληστεύοντας τον λαό της.
    Φορολόγησε τις τράπεζες και τις έκανε συνιδιοκτήτες των τραπεζικών λογαριασμών.
    Έφερε μεγάλες εταιρείες κλείνοντας χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτοξεύοντας τα ενοίκια και το κόστος ζωής στην πρωτεύουσα και στην επαρχία δυσανάλογα.
    Ο δημόσιος τομέας είναι για κλάματα.250 ευρώ μισθός καθηγητών και γιατρών.250 ευρώ ενιαία σύνταξη για όλους.Όλοι οι μορφωμένοι νέοι είναι εκτός της χώρας.
    Ανεργία κάτω του 4%.Τεράστιο ψέμα. Εκτός αν θεωρούμε εργασία τα 130 ευρώ κοινωφελούς εργασίας.
    Άστεγοι απο άκρη σε άκρη,εκπόρνευση γυναικών,γενιές ανθρώπων χαμένες.Παιδιά που πεθαίνουν απο ασιτία ή απο το κρύο.Για αυτά ο κύριος πρέσβης δεν αναφέρει τίποτα καθώς του το απαγορεύει η δημοκρατική του κυβέρνηση.
    Αίσχος.
    Ωραία πρότυπα για ανάπτυξη.Ουγγαρία Ρουμανία Βουλγαρία.
    Γιατί όχι Γερμανία Σουηδία Δανία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.