16/3/17

Την Ελλάδα την έχουν καταστρέψει οι επαγγελματίες πολιτικοί - Έρχεται το τέλος τους - Δείτε πώς!!!

Δημοκρατία - Οικονομία - Σύνταγμα
Το τέλος του επαγγελματία πολιτικού
Του Σταύρου Καλεντερίδη
Πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος και επικοινωνιολόγος
Πριν από έναν περίπου χρόνο η συγκυβέρνηση ψήφισε τον νόμο 4387/2016 με τίτλο «Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος». Ο εν λόγω νόμος τέθηκε σε ισχύ για το φορολογικό έτος 2016, αλλά μόλις πριν από λίγες μέρες διαπιστώθηκε πως περιείχε κάτι το ανεκδιήγητο. Συγκεκριμένα, την ίδια στιγμή που οι βουλευτές εξανέμιζαν τα εισοδήματα των πολιτών (μειώσεις μισθών – συντάξεων, αυξήσεις στο απεχθές «χαράτσι» κτλ.), ταυτόχρονα φρόντιζαν να ελαφρύνουν τα δικά τους φορολογικά βάρη ή ορθότερα, αποφάσιζαν να δώσουν στον εαυτό τους αύξηση.  
Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 43Α του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος το οποίο περιλαμβάνεται στο νόμο 4387/2016, η συγκυβέρνηση κατήργησε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 8% για τους πολιτικούς και καθιέρωσε γι’ αυτούς ένα πολύ πιο ευνοϊκό καθεστώς εισφοράς, με μία κλίμακα η οποία προκάλεσε μειώσεις στις ετήσιες επιβαρύνσεις τους της τάξεως από 1.049 μέχρι 1.999 ευρώ!

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις αφορούν -μεταξύ άλλων- τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό , Υπουργούς και βουλευτές, γενικούς και ειδικούς Γραμματείς των Υπουργείων, Περιφερειάρχες, Δημάρχους και μέλη ανεξάρτητων αρχών. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ έσπευσαν να απαρνηθούν μετά βδελυγμίας τα ελαφρυντικά προνόμια που τους παρείχε ο εν λόγω νόμος. Όμως, δεν γνωρίζουμε -ακόμα- μετά βεβαιότητος αν αυτοί τα αποστρέφονται με λαϊκίστικη διάθεση για να διασώσουν την υπόληψη τους ή αν θέλησαν όντως με αγαθά κίνητρα να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτήν την άδικη κοινοβουλευτική συνωμοσία. Αν ισχύει το δεύτερο, σημαίνει πως οι βουλευτές όχι απλώς επεφύλαξαν για τους εαυτούς τους μια ωραιότατη “αύξηση”, αλλά και δεν δίστασαν ύπουλα να εμπλέξουν κι άλλες κατηγορίες πολιτικών -παρά τη θέλησή τους- ως συνένοχους για να μην δεχτούν μόνοι την λαϊκή κατακραυγή!

Συμπληρωματικά, αξίζει να αναφερθεί πως στην καθημαγμένη από την κρίση χώρα μας,  ο μέσος πολίτης φορολογείται και πληρώνει έως και σχεδόν 5 φορές υψηλότερο φόρο από ένα βουλευτή. Αυτό συμβαίνει λόγω του υψηλού ποσοστού αφορολόγητου του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος των βουλευτών το οποίο μπορεί να φτάσει έως και 77%! Την εν λόγω διάταξη την έχει προφανώς ψηφίσει και πάλι η ίδια η βουλή.

Για να αρθούν οι όποιες αμφιβολίες, όλα αυτά τα πολιτικά έκτροπα γίνονται και νομιμοποιούνται βάση συντάγματος το οποίο ρητά προβλέπει πως «οι βουλευτές, για την άσκηση του λειτουργήματός τους, δικαιούνται από το Δημόσιο αποζημίωση και δαπάνες ενώ το ύψος τους καθορίζεται με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής» (άρθρο63§1).

Μπορεί η λέξη “αποζημίωση” να ακούγεται ίσως καλύτερα (και εδώ ας μας απαντήσει κάποιος τι είδους “ζημία” υφίστανται αλήθεια οι βουλευτές κατά την άσκηση του λειτουργήματος ώστε να χρήζουν “αποζημίωσης”), αλλά επί της ουσίας σημαίνει “μισθός” (και μάλιστα παχυλός). Το ύψος του μισθού λοιπόν των βουλευτών στην Ελλάδα αποφασίζεται από τους ίδιους, όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται. . Υπάρχει, δηλαδή, θεσμική ταύτιση αυτών που παράγουν το νόμο και αυτών που καρπώνονται τα οφέλη του νόμου. Το κατά πόσο θα φορολογούνται και σε ποιο  βαθμό, επαφίεται επίσης στη «διακριτική τους ευχέρεια». Οι εκάστοτε 300 «εκπρόσωποι» μας, αποφασίζουν, διατάζουν και εκδίδουν τη σχετική απόφαση για το πόσα χρήματα απαιτούν από εμάς για να μας κυβερνήσουν. Μας χρεώνουν δηλαδή το ποσό που οι ίδιοι κοστολογούν την εργασία τους χωρίς εμείς να έχουμε το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης. Ακόμη χειρότερα, το γεγονός πως οι υπηρεσίες τους εν τέλει αποδεικνύονται καταστροφικές και εθνοφθόρες, αποτελεί το κερασάκι στην πικρή αυτή τούρτα.

Στα ίδια πλαίσια κινείται και το τελευταίο νομοθετικό αριστούργημα που επιλέγει να διασώσει την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των πολιτικών και να τους φοροελαφρύνει! Με την ίδια αξιοκρατική διαδικασία η συγκυβέρνηση έκρινε άριστη την προσφορά της στη χώρα και δώρισε απλόχερα στα μέλη του κοινοβουλίου την επιβεβλημένη αύξηση!

Πέρα από τα ιλαροτραγικά που αναφέρθησαν, σε κανένα ευνομούμενο κράτος δεν αποφασίζει κάποιος μόνος του και αυθαίρετα για το ύψος του μισθού του. Ίσως αυτό γίνεται σε κάποια αυταρχικά καθεστώτα όπου οι άρχοντες – πολέμαρχοι νέμονται τον εθνικό πλούτο χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν. Σίγουρα γινόταν στη Γηραιά ήπειρο την περίοδο των Σκοτεινών Αιώνων όταν οι μεσαιωνικοί βασιλείς έβαζαν ελεύθερα χέρι στο χρυσάφι του βασιλείου. Ξεκάθαρα όμως μια τέτοια πρακτική δεν έχει θέση σε ένα κράτος δικαίου, ισότητας και ισονομίας, πόσο μάλλον στη γενέτειρα της Δημοκρατίας.

Σε μια δημοκρατική πολιτεία η πολιτική αποτελεί λειτούργημα. Αντί να αλληλοϋποστηρίζονται και να αλληλοκαλύπτονται, οι βουλευτές θα πρέπει να δέχονται  ένα επίδομα δημοσίου λειτουργού (μιας και αυτό είναι) θεσμοθετημένο και σταθερό έτσι ώστε να μην μπαίνει κανείς στον πειρασμό της διαφθοράς. Στην καλύτερη, ο μισθός τους μπορεί να συνδεθεί με τον μισθό ενός διευθυντή κάποιου δημόσιου οργανισμού ενώ εναλλακτικά, όσοι από αυτούς δύνανται, μπορούν να δέχονται τον ισχύοντα βασικό μισθό στη χώρα και ταυτόχρονα να διατηρούν το προσωπικό τους επάγγελμα για την κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών. Πρέπει να καταστεί σαφές πως η πολιτική αποτελεί εθελοντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και όχι καριέρα. Έτσι θα έρθει και το τέλος του επαγγελματία πολιτικού.

Όπως είναι κατανοητό, κανένα πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να θίξει το εν λόγω ζήτημα για προφανείς λόγους επιβίωσης. Τα μεν κόμματα που βρίσκονται ήδη στη βουλή συναινούν (είτε δια της ψήφου είτε δια της ένοχης σιωπής) καθώς τα μέλη τους δέχονται τις μισθολογικές αυξήσεις, ενώ τα δε εξωκοινοβουλευτικά σιωπούν καθότι επιθυμούν και τα ίδια όσο το δυνατόν καλύτερες απολαβές σε περίπτωση επιτυχημένης εισόδου τους στη βουλή. Μόνο ένα καθαρό και υπερκομματικό πολιτικό κίνημα όπως το δέλτα είναι ελεύθερο να μιλάει για αυτά τα ζητήματα, να παραθέτει τα προβλήματα αλλά και να αντιπροτείνει δημοκρατικές εναλλακτικές. Το τέλος στον καθορισμό του μισθού των βουλευτών από τους ίδιους είναι μάλιστα μία από τις 10 προτάσεις κοινής λογικής του δέλτα.

Το ισχύον πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει. 
Και πρέπει εμείς οι πολίτες να το ξαναχτίσουμε από την αρχή.
Εμείς, όχι κάποιοι άλλοι για μας.
Είμαστε αυτοί που περιμέναμε.

Πάρε μέρος – Γίνε υποστηρικτής του δέλτα. Μάθε πώς ΕΔΩ
 www.todelta.gr

18 σχόλια:

 1. Αφορολόγητο έως το 77% του εισοδήματος των βουλευτών.
  Κυριακή, 12-Μαρ-2017 10:16

  Προκαλούν τα φορολογικά προνόμια που απολαμβάνουν οι Έλληνες βουλευτές. Ποσά που αντιστοιχούν σε ποσοστά 25% έως και 77% των καθαρών εισοδημάτων που λαμβάνουν ετησίως οι βουλευτές από τις δραστηριότητές τους στο Κοινοβούλιο απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος. Το αποτέλεσμα είναι οι βουλευτές να πληρώνουν, τελικά, πολύ χαμηλά ποσά φόρων για ετήσια εισοδήματα για τα οποία οι απλοί πολίτες υπερφορολογούνται.

  Ευνοϊκή διαχείριση

  Όπως προκύπτει από στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής", οι βουλευτές απολαύουν των παρακάτω παροχών και φοροαπαλλαγών:

  1. Το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης ανέρχεται σε 5.780 ευρώ μηνιαίως και σε 69.360 ευρώ ετησίως (5.780 ευρώ Χ 12 = 69.360 ευρώ). Στο ποσό αυτό προστίθεται και το επίδομα γάμου, το οποίο ανέρχεται σε 35 ευρώ το μήνα ή σε 420 ευρώ ετησίως. Πριν υπαχθεί σε φόρο το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης αφαιρείται το ποσό των κρατήσεων για υγειονομική περίθαλψη και κοινωνική ασφάλιση, καθώς και τυχόν ποσά που αποδίδονται στο κόμμα. Το συνολικό ποσό των κρατήσεων αυτών μπορεί να φθάσει μέχρι και τα επίπεδα των 24.250 ευρώ. Το υπόλοιπο που απομένει, μετά την αφαίρεση των κρατήσεων αυτών, είναι το συνολικό καθαρό εισόδημα του βουλευτή.

  Περαιτέρω, κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, αφαιρείται από το καθαρό αυτό εισόδημα το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης ως τεκμαρτή ετήσια δαπάνη για την κάλυψη των αναγκών μίσθωσης των πολιτικών γραφείων και λοιπών αναγκών άσκησης του βουλευτικού λειτουργήματος. Το ποσό που εκπίπτει (αφαιρείται από την καθαρή φορολογητέα βουλευτική αποζημίωση) ανέρχεται συγκεκριμένα σε 17.445 ευρώ (69.360 ευρώ Χ 25% = 17.445 ευρώ)!

  Επιπλέον, κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, από την ετήσια καθαρή φορολογητέα αποζημίωση του βουλευτή αφαιρείται, ως επιπλέον αφορολόγητο, ένα ποσό ύψους 10.868 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο μηνιαίο επίδομα βιβλιοθήκης ύψους 905,66 ευρώ (12 Χ 905,66 ευρώ = 10.868 ευρώ)!

  2 Πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης, σε κάθε βουλευτή χορηγούνται και τα παρακάτω επιδόματα, τα οποία είναι αφορολόγητα (χωρίς παραστατικά):

  * Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 936 ευρώ το μήνα ή 11.230 ευρώ το χρόνο (936 ευρώ Χ 12 = 11.230 ευρώ).

  * Αποζημίωση εξόδων μετακίνησης: 364 ευρώ το μήνα ή 4.368 ευρώ το χρόνο (364 ευρώ Χ 12 = 4.368 ευρώ).

  * Ταχυδρομικά τέλη: 1.136,64 ευρώ το μήνα ή 13.632 ευρώ το χρόνο (1.136,64 ευρώ Χ 12 = 13.632 ευρώ).

  * Αποζημίωση συμμετοχής σε κοινοβουλευτικές επιτροπές, θερινά τμήματα, επιτροπές ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων, βουλευτών και δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

  http://www.capital.gr/politiki/3197102/aforologito-eos-to-77-tou-eisodimatos-ton-bouleuton

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  Αποτέλεσμα…

  Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, το συνολικό καθαρό ποσό του ετήσιου εισοδήματος από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα κάθε βουλευτή μπορεί να φθάσει τα 74.760 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται η αποζημίωση για τη συμμετοχή σε επιτροπές, θερινά τμήματα κ.λπ. Ομως, από το ποσό αυτό το τελικό φορολογητέο μπορεί να περιοριστεί μόλις στις 17.217 ευρώ και το αφορολόγητο ποσό να φθάσει στις 57.543 ευρώ! Δηλαδή το φορολογητέο ποσό μπορεί να περιοριστεί μόλις στο 23% του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος και το αφορολόγητο να φθάσει στο 77%!

  Σε κανέναν άλλο φορολογούμενο δεν αναγνωρίζεται ως αφορολόγητο κάποιο τμήμα του εισοδήματός του, παρά το γεγονός ότι κάθε φυσικό πρόσωπο καταβάλλει σημαντικό τμήμα από το ετήσιο εισόδημά του για την κάλυψη αναγκών άσκησης του επαγγέλματός του παρομοίων με αυτών που έχουν οι βουλευτές στο πλαίσιο άσκησης του λειτουργήματός τους.
  Ουσιαστικά, για καθαρό εισόδημα ύψους 74.760 ευρώ ένας βουλευτής πληρώνει φόρο εισοδήματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης που αντιστοιχεί στο ποσό των 17.217 ευρώ! Με βάση τις ισχύουσες σήμερα κλίμακες υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το συνολικό ποσό των φόρων που πληρώνει ένας βουλευτής χωρίς προστατευόμενα τέκνα για εισόδημα 74.760 ευρώ από κοινοβουλευτική δραστηριότητα είναι μόλις 5.967,14 ευρώ, αφού επιβαρύνεται μόνο για τις 17.217 ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα 57.543 ευρώ απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος.

  Αντιθέτως, για ετήσιο καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ύψους 74.760 ευρώ ένας απλός πολίτης, δηλαδή ένας… κοινός θνητός, πληρώνει σήμερα φόρο εισοδήματος και ειδική εισφορά αλληλεγγύης συνολικού ύψους 29.190,37 ευρώ! Δηλαδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο… κοινός θνητός πληρώνει φόρο εισοδήματος μεγαλύτερο κατά 4,9 φορές από το φόρο που πληρώνει ο βουλευτής για ίδιο ετήσιο καθαρό εισόδημα!

  http://www.capital.gr/politiki/3197102/aforologito-eos-to-77-tou-eisodimatos-ton-bouleuton

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Thanks fir informing us. What is the next step? Thought with no action is a mental masturbation..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νίκο συγκεντρώνουμε υποστηρικτές για να κάνουμε κάτι εδώ: http://todelta.gr/participate/

   Θέλουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε για να έχουμε τη δύναμη να αντιδράσουμε, οπότε αν δεν το έχεις κάνει μπες στο δέλτα και δώσε τα στοιχεία σου στη φόρμα (sign up) και κοινοποίησε τη σελίδα και σε όποιον άλλον πιστεύεις πως θα τον ενδιέφερε. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη συμμετοχή σας!

   Διαγραφή
  2. Just a question, how many do we have until now?

   Διαγραφή
 4. Πάρα πολύ σωστές οι επισημάνσεις και όντως καίριες.
  Αντιγράφω ενδεικτικά μόνον μία:
  Πρέπει να καταστεί σαφές πως η πολιτική αποτελεί εθελοντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και όχι καριέρα.
  Ακριβώς: όχι καριέρα.
  Και στην Ελλάδα αυτή είναι ακριβώς η κατ' εξοχήν περίπτωση να πείς ότι η
  "καριέρα είναι χολέρα". Βέβαια αυτό καταλαμβάνει και αυτόν που το είπε, μιάς και ο τυπάκος αυτός στον εσμό τών πολιτικών χολέρας εντάσσεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΟΡΙΣΤΗ ΕΝΝΟΙΑ......ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΗΓΗΤΟΡΟΣ......ΕΘΝΕΓΕΡΤΟΥ.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καθόλου αόριστη, αρκεί να διαβάσεις τις 10 ιδέες κοινής λογικής του δέλτα καθώς και τη διακήρυξη μας: todelta.gr

   Διαγραφή
 6. .......ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ..........Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 1909...Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΟΥΓΙ....ΛΑΟΥ Κ.. ΣΤΡΑΤΟΥ...ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΕΔ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παρακαλω οι ενοπλες δυναμεις να μην εμπλεκονται σε πολιτικες ενεργειες οσο θεμιτες και να ειναι.ευχαριστω

   Διαγραφή
  2. Οι Ενοπλες Δυνάμεις υπάκουσαν στην παράνομη εντολή της κυβέρνησης και παρείχαν βοήθεια στην εγκατάσταση του Λαθροστρατού στην Ελλάδα(Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΒΑΖΕΙ STOP ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ http://indobserver.blogspot.gr/2015/09/stop.html ).Αυτό λεγεται Εσχάτη Προδοσία.
   Δεν φαντάζομαι να μην γνωρίζουν οι του στρατού, τι έγινε στην Αφρική απο αντίστοιχους Λάθρο με την Αραβική Ανοιξη και το ανείπωτο μακελειό που επήλθε.
   Για τους πολιτικούς δεν συζητάμε ,διότι είναι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ
   Η Αραβική Ανοιξη είχε στόχο φυσικά τα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ!
   ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ....

   Διαγραφή
  3. Υποστηρικτής και εγγυητής είναι μόνο ο πολίτης, δεν θέλουμε και δεν χρειαζόμαστε κανέναν άλλο. Δες πως ο αριθμός των υποστηρικτών επηρεάζει την πολιτική μας δράση: http://todelta.gr/participate/

   Διαγραφή
 7. Σταύρο προχώρα, το να κατηγορούμε όμως τους πολιτικούς μας και τους εαυτούς μας για τα χάλια μας είναι μόνο ένα μέρος της αλήθειας. Το άλλο μέρος είναι ότι ένας διεθνής υπόκοσμος στηρίζει τον τοπικό μας υπόκοσμο και μαζί έχουν γραπώσει τη χώρα μας. Εδώ μια κίνηση συμπόνιας και ερωτημάτων για το δράμα μας:

  Πόσοι Ελλαδίτες έχασαν τη ζωή τους ή καταστράφηκαν τα τελευταία χρόνια;
  Εκδήλωση Διαμαρτυρίας σε Λονδίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες
  http://aggaleto.blogspot.co.uk/2017/03/blog-post_788.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπητέ Σταύρο,
  σου προτείνω τα εξής:
  α) Μη χρησιμοποιείς καν (ούτε καν που λέει και η κόρη μου) την επιθετική φρασεολογία των ανθρώπων που είναι τώρα στα πράγματα. Για να φέρεις το καινούργιο πρέπει να απεμπλακείς από την ¨΄εξιν" της επιθετικότητας που τους διακρίνει. Έστω κι αν φαίνεται ότι αυτό πιάνει πολλές φορές. Αντιπαράθεσε το λόγο και το ήθος στην ανοησία τους. Είδαμε χθς τα χάλια τους, να τσακώνονται στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης συζήτησης και να αλληλοκατηγορούνται χωρίς νόημα και ουσία, χωρίς να δίνουν απαντήσεις στα κρίσιμα ζητήματα.
  Με δυο λόγια απόφυγε να τους θυμίζεις στο παραμικρό.
  β) Το παρόν σύστημα δεν είναι πολιτικό. Είναι καθαρά κομματικό. Έχουμε λοιπόν χρέος να ξεριζώσουμε την κομματοκρατία και την ευνοιοκρατία και να εγκαταστήσουμε ένα σοβαρό νομικο-πολιτικό σύστημα που θα εγκαθιδρύει επί της ουσίας την ισονομία. Το δύσκολο είναι ότι όλοι αυτοί φαίνεται να είναι παντοδύναμοι και ακατανίκητοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι είναι όχλος, δηλαδή ασυγκρότητοι με κοινά συμφέροντα απλώς. Αυτπί λοιπόν έχουν κάνει πολλούς σαν τα μούτρα τους, γι αυτό και λειτουργεί ακόμη ο λεγόμενος "κοινωνικός αυτοματισμός". Πρώτα θα πρέπει εμείς να συγκροτηθούμε σε λαό να συγκροτήσουμε το πλήθος σε λαό και όντας αποφασισμένοι, δια της νόμιμης οδού να τους βάλουμε στη θέση τους.
  Οι πολιτικοί πρέπει και επαγγελματίες (δηλαδή να έχουν προτίστω τη δέουσα σοβαρότητα) να είναι και να έχουν το ανάλογο επίπεδο (Πανεπιστημιακές γνώσεις για τη γεωπολιτική, τις πολιτικές επιστήμες κλπ).
  Αυτοί εδώ είναι πολιτικοί;
  Μπορούμε λοιπόν να μιλούμε για πολιτικό σύστημα;
  Ας αναλογιστούμε λίγο το πραγματικό νόημα των λέξεων για να αντιληφθούμε την εκτροπή και κατά πόσον δε θα πρέπει να τη συμμεριζόμαστε χρησιμοποιώντας τις λέξεις και το ύφος αυτού του όχλου που απλώς καταχράται εξουσία και κυβερνητικές θέσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Να βγαλουν καρκινο μαζι με τα παιδιά τους οι βουλευτές ,εκει να τα φάνε τα αφορολόγητα και ότι έχουν μαζέψει

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.