20/3/17

Νέα «παρατράγουδα» στην Θράκη, με στοχοποίηση των Μουφτειών

Κάποιο «μακρύ χέρι» έχει αναλάβει δράση στην Θράκη και μετά το ζήτημα που άνοιξε για τα νηπιαγωγεία και εισαγωγή, καταρχήν σε πειραματικό στάδιο, της τουρκικής γλώσσας όπως απαιτεί η Άγκυρα, τώρα γίνονται κινήσεις στο θέμα των Μουφτειών, με τους νόμιμους Μουφτήδες να βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο και της Άγκυρας και των μηχανισμών που κινεί το τουρκικό Προξενείο και οι ψευδομουφτήδες.
Αν και η συζήτηση για την αντικατάσταση των δυο Μουφτήδων, Ξάνθης και Κομοτηνής, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, οι μεθοδεύσεις των τελευταίων εβδομάδων προκαλούν προβληματισμό, καθώς εάν δεν έχει εξασφαλισθεί η ομαλή διαδοχή τους, θα υπάρξει κενό το οποίο θα σπεύσει να εκμεταλλευθεί η τουρκική προπαγάνδα και οι μηχανισμοί που κινεί το τουρκικό Προξενείο. Δυστυχώς φαίνεται ότι σε αυτό το σχέδιο συμπράττουν και παράγοντες της πλειονότητας, είτε από επιπολαιότητα και άγνοια βασικών ζητημάτων που αφορούν την μειονότητα, είτε ελπίζοντας ότι έτσι θα αποσπάσουν την εύνοια των ψευτομουφτήδων και θα ανταμειφθούν αναλόγως στις εκλογές.
Κι όμως παρά τις αδυναμίες, οι δυο μουφτήδες έχουν κρατήσει ζωντανές τις Μουφτείες, ενώ προσπαθούν να διευθύνουν έναν μηχανισμό που πάσχει, καθώς οι περισσότεροι από τους ιεροδιδασκάλους που διορίσθηκαν εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους λόγω των απειλών που δέχονται από το «προξενικό παρακράτος». Οι δυο μουφτήδες, εκπροσωπούν με πληρότητα την χώρα μας σε διεθνή ισλαμικά συνέδρια, βελτιώνοντας την εικόνα της χώρας μας, την οποία επιχειρούν να αμαυρώσουν οι εκπρόσωποι του τουρκισμού στην Θράκη.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. ενω λοιπον ολη η ευρωπη συμπεριλαμβανομενης και της βουλγαριας κηρυσσουν εμμεσα τον πολεμο στην τουρκια,εμεις συνεχιζουμε την φαση της εξομαλυνσης των σχεσεων με την τουρκια του ερδο,δηλαδη την φαση της υποταγης,ενω παραλληλα εξαντλουμαστε σε πολυδιαφημιζομενες ασκησεις στρατου και καλοφαγαδων εθνοφυλακων...
    που το πανε δηλαδη,αν οχι σε ενοποιηση του χωρου ελλαδος-δυτικης τουρκιας(μεσω ειρηνικων μεσων παντα);
    Εκτος κιαν εχουν σκοπο να προκαλεσουν πραξικοπημα και εν ελλαδι,με την συναινεση του 99.9% του ελληνικου λαου αυτην την φορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.