18/3/17

Καλως ήρθατε στη χώρα όπου ακόμη και οι αναρχικοί είναι κρατιστές!


Στο χθεσινό της φύλλο, η "Washington Post" δημοσιεύει ένα άρθρο για τους Έλληνες αναρχικούς . Αλλά τί σόι αναρχικοί είναι αυτοί που θρηνούν για τη μείωση του κράτους, αναρωτιέται ο David Boaz του "Cato Institute";

Οι αναρχικές ομάδες, τόσο στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αντιδρούν στις (πραγματικές ή υποτιθέμενες) περικοπές των κρατικών δαπανών στις οποιές προχωρούν οι κυβέρνησεις για να αντιμετωπίσουν το ολοένα και πιο απειλητικό δημόσιο χρέος. Δηλαδή, όπως παρατηρεί ο Boaz, οι Έλληνες αναρχικοί καίνε την Αθήνα επειδή το κράτος μειώνει το μέγεθος και την εξουσία του! Αυτό το παράδοξο επισήμανε πέρυσι και ο αμερικάνος δημοσιογράφος George Will : "...στους δρόμους της Αθήνας... έχουν ξεχυθεί αυτoί που τα ΜΜΕ περιέγραψαν σαν "αντικυβερνητικά πλήθη". "Αντικυβερνητικά πλήθη" που όμως αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από κυβερνητικούς υπαλλήλους εξαγριωμένους επειδή απειλούνται τα κεκτημένα τους!"


Για τη συνέχεια  blemilo

1 σχόλιο:

  1. Υπαρχουν και περήφανοι ιδεολογοι αναρχικοι που αποκυρηττουν το κρατος και δεν προσκυνουν διορισμούς για τον εαυτον τους αλλα για τους αδελφους η συγγενείς τους.
    Καλη η ιδεολογια αλλα να υπαρχει και καποιος να φερνει χρημα για τις ανάγκες της επαναστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.