18/3/17

Η Ιρλανδία έδωσε μαθήματα δημοσιονομικής εξυγίανσης

Η θεαματική ανάκαμψη της Ιρλανδίας από την παρατεταμένη οικονομική κρίση της έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται η χώρα σαν «το υποδειγματικό παιδί» μετά τη δημοσιονομική εξυγίανση. Η τρόικα έχει συστηματικά επικαλεσθεί την ιρλανδική περίπτωση για να πείσει πως, όταν μια χώρα προσηλώνεται στα μέτρα λιτότητας, η δημοσιονομική πειθαρχία και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της σταθερότητας και της επιστροφής στην ανάπτυξη και στην ευημερία.

Το 2015, πολλοί παρέθεταν τα στοιχεία της ιρλανδικής κυβέρνησης για να πείσουν τους ομολόγους τους στην Ελλάδα να μιμηθούν το παράδειγμα της Ιρλανδίας και να αντλήσουν τα ίδια οφέλη. Ωστόσο, ο οικονομολόγος Στίβεν Κινσέλα εξηγεί σε βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα ότι είναι πιο ρεαλιστικό να βλέπει κανείς την Ιρλανδία όχι σαν «υποδειγματικό παιδί» αλλά σαν «όμορφο τέρας», καθώς η δική της περίπτωση λιτότητας και ανάκαμψης αντανακλά συνδυασμό συνθηκών που μπορεί να συναντήσει κανείς μόνο σε αυτήν τη χώρα.



Για τη συνέχεια kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.