10/3/17

Ο Τραμπ έλαβε την απόφαση του Αιώνα - Οι ΗΠΑ στηρίζουν τους Κούρδους και όχι την Τουρκία στη Συρία!

Χωρίς υπερβολή, η απόφαση αυτή του Τραμπ, μπορεί να χαρακτηριστεί η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, αφού με την απόφαση αυτή η Δύση, βάζει τέλος στην ασυλία που είχε αναγνωρίσει στην Τουρκία εδώ και περίπου εκατό χρόνια, να βασανίζει, να σκοτώνει και να γενοκτονεί τους λαλούς της Ανατολίας και της Μεσοποταμίας!
Σάββας Καλεντερίδης
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, τα οποία κυκλοφορούν με τίτλους 'Η Άνοιξη στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις που φάνηκε να έρχεται με τον Τρμαπ, κράτησε νωρίς. Οι ΗΠΑ στηρίζουν τους Κούρδους", ο νέος πρέοδρος των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, αφού έλαβε και αξιολόγησε τις σχετικές εισηγήσεις των επιτελών του, αποφάσισε να συνεχίσει τη στήριξη των Κούρδων του PYD και του YPG, και να πραγματοποιήσουν από κοινού, Αμερικανοί και Κούρδοι την επιχείρηση εναντίον του ISIS και ειδικά εναντίον της οιωνεί πρωτεύοσυσάς τους, της Ράκκας.
Τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται σε δημοσίευμα των αγγλικών Financial Times, που υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Mehul Srivastava από την Άγκυρα και Erika Solomon από τη Βυρηττό, σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επιχείρηση εναντίον του ISIS στη Ράκκα με τους Κούρδους του YPG.
Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του Αμερικανού συνταγματάρχη John Dorrian, εκπροσώπου των στρατιωτικών δυνάμεων των χωρών του συνασπισμού που μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών, σύμφωνα με τις οποίες η επιχείρηση περικύκλωσης της Ράκκας έχει στην ουσία ολοκληρωθεί, τονίζοντας τις εξαιρετικές επιτυχίες αλλά και το αξιόμαχο των Κούρδων του YPG.
Οι αναφορές του Αμερικανού συνταγματάρχη προιωνίζονται συνέχιση της συνεργασίας με τους Κούρδους και στην επιχείρηση κατάληψης της Ράκκας.

Κούρδος αξιωματούχος, μιλώντας στην εφημερίδα, δήλωσε:
"Η Ράκκα για μας είναι ένα στρατηγικό ζήτημα. Αν καταλάβουμε τη Ράκκα μαζί με τους συμμάχους των χωρών του συνασπισμού, τότε θα έχουμε καταστεί μια αξιοσέβαστη δύναμη στην περιοχή. Θα έχουμε αποκτήσει βαρύτητα σε όλη τη Μέση Ανατολή".
Τέλος, ο Aaaron Stein, από το Atlantic Council, που έχει έδρα την Ουάσιγκτον, λέει για τις εξελίξεις:
"Η πορεία του πολέμου μπορεί να μας οδηγήσει στην τελευταία φάση. Όταν αρχίσει ο πόλεμος στη Ράκκα, η Τουρκία θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση".

10 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι το αντίδωρο πιο θα είναι γιατί ένας παίκτης όπως οι Τούρκοι δεν πέφτει αμαχητή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.hurriyetdailynews.com/turkish-government-to-seek-united-stance-with-opposition-on-aegean-problems-with-greece-.aspx?pageID=238&nID=110600&NewsCatID=510

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Νέα τάξη πραγμάτων στην Μέση Ανατολή συνεπεία προσέγγισης ΗΠΑ-Ρωσίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης στην Τουρκία.Φρόνιμο λοιπόν να μην θορυβούμε αναπαράγοντας τα γνωστά φοβικά σύνδρομα.Πόσο δε την ώρα που η Τουρκία προετοιμάζεται -διατυμπανίζοντας το- για τα χειρότερα τα οποία και έπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί επιμένει τόσο για την Ιεράπολη και όχι για το Αφρίν; Δεν θα ήταν πιο εύκολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Αφρίν κατοικείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από Κούρδους.
      Η Ιεράπολη από Άραβες, Τουρκομάνους, Κούρδους, Τσερκέζους κλπ.
      Άρα, η Τουρκία θέλει να κρατήσει όσο πιο μακρυά γίνεται τα καντόνια του Αφρίν και του Κομπάνι, γι' αυτό θέλει να διώξει τους Κούρδους ανατολικά του Ευφράτη.
      Τότε το Αφρίν θα είναι αντιμετωπίσιμη απειλή.

      Διαγραφή
  5. Είναι πολύ νωρις για να βγαζουμε συμπερασματα.
    Και ο Πουτιν πριν ένα χρονο ελεγε ότι θα διαλουσε την Τουρκια και σημερα είναι ο καλλιτερος του (Συμβολαια) φιλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη βιάζεσε. Ακόμα ήμαστε στην αρχή. Όταν η αλεπού (Πούτιν) βγάλει (θα την εκδιώξουν οι δυτικοί)την Τουρκία από το ΝΑΤΟ και όταν της μαδίσει τα δόντια, τότε θα τις δώσει την κλωτσιά.

      Διαγραφή
  6. Τελικα κυριε Καλεντεριδη η βαση του Ιντσιρλικ και Η Τουρκια ισως ως ενα βαθμο τι νοημα θα εχουν αν υπαρξει ενα συμμαχο με τη Δυση αυριανο Κουρδισταν!Δεν θα μπορουν να εχουν πλεον εκει τις βασεις τους οι Αμερικανοι?Ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην ανοίγετε σαμπάνιες ακόμα...Όλα παίζονται...Ο Σουλτάνος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη ακόμα.Μην ελπίζετε σε διαμελισμό της Τουρκίας.Το πολύ,πολύ οι Κούρδοι της Τουρκίας να κερδίσουν κάποια δικαιώματα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η στερηση πατριδας στους Κουρδους, ειναι μιαρη πραξη, που στιγματιζει τον ελευθερο Κοσμο. Οι Κουρδοι δικαιουνται πατριδα και πρεπει η Διεθνης Κοινοτητα, να τους την δωσει, με οποιοδηποτε κοστος. Ο μεγαλος ταραξιας της περιοχης, η Τουρκια, ειναι ο κυριος υπευθυνος, και μετα ο ΟΗΕ.. 'Η και αντιθετως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.