7/3/17

Τελειώνουν την Ευρώπη

Παντελής Σαββίδης
Πριν από λίγες ημέρες, στις στήλες αυτές αναρτήθηκε κείμενο με το ερώτημα αν θα υπάρχει η ΕΕ το 2025. Στο κείμενο παρατίθενταν τα πέντε σενάρια που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη «Λευκή Βίβλο» της για την μετεξέλιξη της Ευρώπης, ενόψει της πανηγυρικής Συνόδου Κορυφής στις 25 Μαρτίου στη Ρώμη.
Φέτος η ΕΕ συμπληρώνει 60 χρόνια από την υπογραφή της ιδρυτικής της διακήρυξης.
Η Επιτροπή κατά πληροφορίες προέκρινε το σενάριο οι χώρες-μέλη να προχωρήσουν όλες μαζί. Χθες οι ηγέτες των τριών (από τις έξι) ιδρυτικών χωρών της ευρωπαϊκής ενοποίησης, συν την Ισπανία, επέλεξαν την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων κατά τη συνάντησή τους στις Βερσαλλίες. Ένα φάντασμα άρχισε να πλανάται πάνω από την Ευρώπη.

Χωρίς αμφιβολία, αν η πρόταση του Διευθυντηρίου επικρατήσει, και συνήθως αυτή επικρατεί, η Ευρώπη που γνωρίζαμε, έστω με τις κρίσεις της, θα αποτελεί παρελθόν.
Αυτή η καταστροφή της κοινής πορείας των ευρωπαϊκών χωρών και λαών χαροποιεί διαφορετικά και –υποτίθεται αντιτιθέμενα– μέρη του πολιτικού φάσματος.
Χαροποιεί, πρώτον την ευρωπαϊκή Ακροδεξιά για λόγους που έχουν αναλυθεί. Η Ακροδεξιά θέλει μια επιστροφή στην ισχυροποίηση των εθνικών κρατών με αποκλεισμό του ξένου και του διαφορετικού και με επαναφορά του προστατευτισμού.
Χαροποιεί αμφιλεγόμενες, κυρίαρχες στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση ηγεσίες τύπου Ολάντ (αριστερός, σοσιαλδημοκράτης), Ραχόι (δεξιός), Τζεντιλόνι (Κεντροαριστερά τύπου Θεοδωράκη, Γ. Παπανδρέου, Σημίτη κτλ.) και...
Η συνέχεια στο Pontos-news

2 σχόλια:

  1. Οι διαπιστώσεις για την οχύρωση των ισχυρών της Ευρωμαφίας στα φρούρια τους για να προστατέψουν τα λάφυρα που κλέψανε από τους αφελείς του "Μένουμε Ευρώπη", κανονικά έπρεπε να αντιμετωπιστεί με ύβρεις και όχι με ευχολόγια του τύπου ας φύγει η Μέρκελ μπάς και σωθεί η ψευδαίσθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υβρεις και ευχολόγια είναι αερας κοπανιστος και σαν αερας δεν τους αγκιζει.
      Αυτό που θα τους ετσουζε είναι η αρνηση των υποχρεώσεων των κρατων που αλυσσοδεθηκαν με τα μνημονια,δηλ.παρτε τα $#@% μας.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.