21/3/17

Και οι Βούλγαροι κλείνουν την πόρτα στους Τούρκους (βίντεο)

Μέλη βουλγαρικών κομμάτων στα σύνορα με την Τουρκία (φωτ.: posta.com.tr)
Διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει η κόντρα Σόφιας-Άγκυρας, λίγες ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες στη Βουλγαρία για τις εθνικές εκλογές. Μετά την ανάκληση του Βούλγαρου πρέσβη από την τουρκική πρωτεύουσα «για διαβουλεύσεις», τουρκικές εφημερίδες παρουσιάζουν σχετικό φωτογραφικό υλικό και αναφέρουν ότι μέλη των βουλγαρικών κομμάτων έχουν κλείσει τα συνοριακά περάσματα απαγορεύοντας την είσοδο στη χώρα πολιτών με διπλή υπηκοότητα, τουρκική και βουλγαρική.

Αφορμή για τη διπλωματική κρίση είναι η στήριξη από την Άγκυρα του κόμματος Ντοστ ενόψει των εκλογών της 26ης Μαρτίου. Η Τουρκία καλεί τους μουσουλμάνους να στηρίξουν το συγκεκριμένο κόμμα – στην προεκλογική «μάχη» ρίχτηκε και ο Τούρκος πρέσβης στη Σόφια Σουλεϊμάν Γκιοκτσέ. Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε φέρεται να κάνει προεκλογικό αγώνα, γι’ αυτό και κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας για εξηγήσεις.
Προς το παρόν η ένταση έχει μεταφερθεί στα σύνορα και στο ιδιότυπο μπλόκο στους ψηφοφόρους από την Τουρκία, οι οποίοι πιστεύεται ότι μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. 
http://www.pontos-news.gr/article/161715/kai-oi-voylgaroi-kleinoyn-tin-porta-stoys-toyrkoys-vinteo

8 σχόλια:

  1. Perhaps, given the current political climate and the tensions in the Turkish-EU/US/Russia relationships it is our opportunity to declare our AOZ, enforse our right to entend our borders from 6 to 12 nautical miles and prepare to stand tall as a nation, something that we have lost since 1974 or even earlier.

    That requires a "spine" which most will agree is missing from our recent governments.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μη χαιρόμαστε και τόσο πολύ.
    Το βλέπετε εκείνο το ΒΜΡΟ στη σημαία της φωτογραφίας;;
    Μαντέψτε ποιά λέξη εννοεί με το Μ...
    Είναι τα υπολείμματα της ίδιας Οργάνωσης που αιματοκύλησε τη Μακεδονία στις αρχές του 20ου αιώνα, η ίδια Οργάνωση που πολεμήθηκε από τους Μακεδονομάχους, διότι απεργάζονταν τον εκσλαβισμό των ελληνικών πληθυσμών της μακεδονίας.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%9F%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7

    Ο ελληνισμός πρέπει να βρει τη δύναμη να ανασυνταχθεί, φυσικά με τη βοήθεια και συμμαχιών. Ας προσέξουμε όμως ποιές θα είναι αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα κανεις και το επισημαινεις μεν.Δεν εχει σχεση δε.Η Βουλγαρια δεν εχει καμμια δυναμικη επεκτασης.Ο αγωνας της οπως κι ο δικος μας ειναι αγωνας επιβιωσης εναντι της επαπειλουμενης εξαφανισης.Ειναι χωρα κλειδι για να σχηματιστει μια βαλκανικη συμμαχια και πρωτη φορα εχει τοσο αντιτουρκικες διαθεσεις και η αριστερα και η δεξια της και η κοινη της γνωμη.Οι ευκαιριες δεν επαναλαμβανονται.

      Διαγραφή
    2. Σύμφωνοι.
      Γιαυτό λέω για συμμαχίες αλλά προσοχή με ποιούς.
      Το παράδειγμα των 2ων βαλκανικών πρέπει να μας προβληματίσει, μαζί σου όμως ότι τώρα είναι ευκαιρία να πλευρίσουμε τους Βούλγαρους (και για το άλλο μεγάλο θέμα με τα Σκόπια).

      Διαγραφή
  3. Ηρθε η στιγμή να ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ τα σύνορα στους πάντες.Στους Τούρκους διότι πάντα μας απειλούν,και στούς λάθρο διότι παραβιάζονται αποφάσεις του ΣΤΕ.
    Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015
    ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΒΑΖΕΙ STOP ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!
    http://indobserver.blogspot.gr/2015/09/stop.html
    Επί πλέον δεν υπάρχει Ελληνας που να θέλει τα SS των κατακτητών,τον λαθρο μουσουλμανικό στρατό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σύνδεσμος που παραθέτεις δεν αναφέρει τον αριθμό ούτε καν την ημερομηνία της απόφασης του ΣτΕ που επικαλείται. Τέτοια προχειροδουλειά δύσκολα θα τη λάμβανα υπόψη. Αμφιβάλλω αν κατάλαβε τί διάβασε αυτός που έγραψε τέτοια "είδηση".

      Διαγραφή

  4. Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα: και οι έποικοι, αντί να απελαθούν, όπως διατάσσουν οι νόμοι, εδραιώνονται και α π α ι τ ο ύ ν.
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/08/40.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.