21/3/17

Αντιδράσεις της Άγκυρας στη συμφωνία κουρδικών και ρωσικών δυνάμεων

Η Άγκυρα δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εγκαθίδρυση μιας «περιοχής του τρόμου» στην βόρεια Συρία και η εθνοτική σύνθεση της περιοχής θα πρέπει να διατηρηθεί και να περιφρουρηθεί, προειδοποίησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Numan Kurtulmus.
Η τοποθέτηση του Τούρκου αντιπροέδρου έγινε μετά την ανακοίνωση της κουρδικής πολιτοφυλακής της Συρίας, YPG ότι κατέληξε χθες Κυριακή σε συμφωνία με την Μόσχα για την εγκαθίδρυση μιας στρατιωτικής βάσης στην βορειοδυτική Συρία και την εκπαίδευση Κούρδων μαχητών του YPG από ρωσικές δυνάμεις.
Ο εκπρόσωπος του YPG  δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη φτάσει στην βορειοδυτική πόλη Αφρίν της Συρίας, με οχήματα μεταφοράς οπλιτών και τεθωρακισμένα οχήματα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προέβη όμως σε διάψευση, ανακοινώνοντας ότι η Μόσχα: «Δεν έχει σχέδια για την εγκαθίδρυση νέας ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην επικράτεια της Συρίας».
Στην ανακοίνωση του υπουργείου υπογραμμίζεται πως ένα τμήμα του «ρωσικού κέντρου για τη συμφιλίωση» των εμπόλεμων πλευρών στη Συρία έχει εγκαθιδρυθεί στην επαρχία του Χαλεπιού κοντά στην Αφρίν για την αποφυγή παραβιάσεων της εκεχειρίας.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.