19/3/17

Σουηδία: Οι μαθητές θα μαθαίνουν από την Α' Δημοτικού προγραμματισμό υπολογιστών και διαχωρισμό των fake news

Βελτιωμένη ψηφιακή πτυχή στο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε η τεχνολογία να μπαίνει στη ζωή τους από νεαρή ηλικία
Προγραμματισμό υπολογιστών από το πρώτο έτος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πρόκειται να μαθαίνουν τα παιδιά στη Σουηδία, σε μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εισάγει μια βελτιωμένη ψηφιακή πτυχή στο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε η τεχνολογία να μπαίνει στη ζωή τους από νεαρή ηλικία. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα TheLocal, επικαλούμενη δηλώσεις του υπουργού Παιδείας της χώρας, Γκουστάβ Φρίντολιν, η πρωτοβουλία έχει στόχο την έκθεση των παιδιών στην τεχνολογία από μικρή ηλικία.
 «Αυτό σημαίνει ότι η Σουηδία προσεγγίζει το θέμα όπως θα έπρεπε», δήλωσε ο υπουργός. «Η Σουηδία θα πρέπει να είναι μία χώρα όπου κάθε παιδί στο σχολείο θα είναι προετοιμασμένο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία και η εκπαίδευση στον προγραμματισμό θα πρέπει να ξεκινά από νωρίς», προσέθεσε.

Ο Φρίντολιν πρόσθεσε ότι οι δεξιότητες που θα αποκτούν τα παιδιά, θα τους είναι χρήσιμες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, τόσο στον προγραμματισμό όσο και σε άλλα επαγγέλματα, καθώς όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας απαιτούν πλέον γνώση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Για τη συνέχεια LIFO

1 σχόλιο:

  1. Προβληματισμό προκαλεί το ότι όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται για να εκπαιδευτούν τα παιδιά και αυριανοί πολίτες να αποδέχονται τις πολιτικά ορθές ειδήσεις ως αληθινές και να απορρίπτουν τις ανατρεπτικές και μη πολιτικά ορθές ως fake news.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.