20/3/17

Η Κίνα έχει ήδη πάρει φαλλάγι τον Trump

Τις ημέρες της "δύσης" της κυβέρνησης Barack Obama, ένα από γνωμοδοτικά συμβούλια του προέδρου εξέδωσε μια προειδοποιητική έκθεση για τα σχέδια της Κίνας να αρπάξει τον έλεγχο της κρίσιμης βιομηχανίας των ημιαγωγών. Η σύστασή του ήταν: "Κερδίστε τον αγώνα, τρέχοντας γρηγορότερα".
Η συμβουλή είναι καλή, αλλά η νέα κυβέρνηση δεν ακούει. Στην πραγματικότητα, οι πολιτικές του Donald Trump, προσφέρουν έναν οδικό χάρτη για το πώς οι ΗΠΑ να μην ανταγωνίζονται την Κίνα.
Αυτό συμβαίνει γιατί η ομάδα του Trump δεν αντιλαμβάνεται πλήρως την απειλή που θέτει τώρα η Κίνα για την οικονομία των ΗΠΑ. Η Κίνα δαπανά τεράστιους πόρους για να βρει το δρόμο της στους κλάδους υψηλής τεχνολογίας, από τη ρομποτική έως τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Στην περίπτωση των ημιαγωγών και μόνο, το κράτος έχει συγκεντρώσει 150 δισ. δολάρια για να οικοδομήσει μια εγχώρια βιομηχανία. Σε έκθεσή του το Μάρτιο, το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα επισήμαινε επανειλημμένως ότι η κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για την επιδίωξη αυτών των φιλοδοξιών, από την κατασπατάληση επιδοτήσεων σε τομείς που επιλέγει έως την αρπαγή τεχνολογίας από ξένες επιχειρήσεις.

Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. εμεις παντως δεν ανησυχουμε καθολου...την καψαμε την καλυβα μας για να μην μας τρων οι ψυλλοι...φερνουμε λοιπον εδω πλειαδα ξενων εγκεφαλων για να μαζευουν τα πορτοκαλια μας και να πλενουν τα πιατα μας...ζα μανφου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.