19/4/17

Γιατί η ΔΕΗ πληρώνει 2.338... αρχαιολόγους

ΔΕΗ: Ετοιμάζει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, λόγω του oικονομικού αδιεξόδου
Η απόφαση της υπουργού πολιτισμού που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας για την πρόσληψη 2.338 αρχαιολόγων με έξοδα της ΔΕΗ αποκαλύπτει άγνωστη ... "ομηρία” που εδώ και πολλά χρόνια υφίσταται η ΔΕΚΟ, αλλά και όλες οι εταιρείες που πραγματοποιούν έργα σε χώρους όπου ορίζονται ως αρχαιολογικοί. 
Συγκεκριμένα όλες οι εταιρείες δημόσιες ή ιδιωτικές που πραγματοποιούν εργασίες σε χώρους που χαρακτηρίζονται ως αρχαιολογικοί από τις τοπικές εφορίες αρχαιοτήτων, προκειμένου να ξεκινήσουν να εργάζονται θα πρέπει προηγουμένως να αποχαρακτηριστούν. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι θα πρέπει προηγουμένως να πραγματοποιηθούν σωστικές ανασκαφές από συνεργεία εργατών και αρχαιολόγων, που θα πληρωθούν από τον φορέα που θέλει να κάνει το έργο στην περιοχή. Η σχετική υποχρέωση μάλιστα περιλαμβάνεται και στους περιβαλλοντικούς όρους των αδειών που δίνονται. 
Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στην περίπτωση της ΔΕΗ αλλά και στις κατασκευαστικές εταιρείες που πραγματοποιούν εργασίες για κατασκευές δρόμων, το μετρό κλπ. 
Μόνο που στην περίπτωση της ΔΕΗ το πρόβλημα είναι μόνιμο αφού σε αρκετά ορυχεία λιγνίτη όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται, οι τοπικές εφορίες αρχαιοτήτων έχουν κάνει χαρακτηρισμούς περιοχών με αποτέλεσμα η εταιρεία να καλείται να πληρώσει για τους αρχαιολόγους και τους εργάτες των συνεργείων. 


Για τη συνέχεια Capital

8 σχόλια:

  1. ναι...ξερετε τι γινοταν με τους απληρωτους λογαριασμους που αφηναν οι πολυπολιτισμικοι οταν ξενοικιαζαν τα διαμερισματα;
    Αλλα ξεχασα,θα μας σωσουν οι γερμανοι...
    Εξαλλου,εμεις οι ελληνορθοδοξοι εχουμε Μεγαλη ταπεινωτικη ικανοτητα...η ιστορια τοχει αποδειξει.
    Ταπεινωτικοι αλλα και δεινοι διπλωματες: τα δινουμε ολα για μερικες σταγονες αερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψάξτε να δείτε, αρθρογράφοι του Capital, επί των ημερών ποιων η ΔΕΗ αγόραζε την kWh από τα φωτοβολταϊκά στα 0,45 € και την ίδια στιγμή πουλούσε την kWh στα 0,10 €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την "αγοραζει" οπως λες, εμεις πληρωνουμε αυτο το επιπελον χαρατσι με ειδικο τελος επι τις % στον λογαριασμο τις ΔΕΗ (αυτο για τις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας) ανεβαζοντας το κοστος για τον καταναλωτη.. αντι να κανουν ομαδικες αιτησεις για φωτοβολταικα και να τα ενταξουν στο ΕΣΠΑ (μιας και ειναι εντολη τι ΕΕ το 10% τις ηλκτρ, ενεργεις να προερθει απο ανανεωσιμες) για να μειωθει στο (αρκετα) μεγαλο κοστος εγκαταστασης βρηκαν ποιο ευκολο να τα ριξουν στον καταναλωτη με 0.45 λεπτα, (450% πανω απο την κανονικη τιμη)...

      Διαγραφή
    2. Ποια άλλη επιχείρηση, από αυτές της φιλελεύθερης οικονομίας που ευαγγελίζεται το capital, αγοράζει 0,45 € και πουλά το ίδιο προϊόν 0,10; ακόμα και βάζοντας τους άλλους πελάτες της θέλοντας και μη να πληρώσουν τη διαφορά.

      Διαγραφή
    3. Δεν το εχεις καταλαβει καλα! δε την αγοραζει η ΔΕΗ (την kWh) σε αυτη την τιμη αλλα η θυγατρικη της η ΔΕΔΔΗΕ, με αυτη εχουν κανει συμβολαιο οι παραγωγοι... ολες η ηλεκτρικες εταιριες στην Ελλαδα (ΔΕΗ και ιδιωτικες)εισπρατουν αυτο το χαρατσι και το αποδιδουν στην ΔΕΔΔΕΗ,(οπως εισπρατουν και ολα τα υπολοιπα χαρατσια μεσω Ηελκτρικου, ΕΡΤ, Δημοτικα Τελη κ,λ,π και το αποδιδουν εκει που πρεπει) ακομα και αν πουληθει η ΔΕΗ η γινει 10 καμματια παλι θα το εισπρατουν, παλι ο καταναλωτης θα το πληρωνει, δεν ειναι θεμα ΔΕΗς αλλα θεμα του αθανατου (κακοσχεδιασμενο) Ελληνικου δημοσιου.. Σε αυτη την περιπτωση η ΔΕΗ ειναι θυμα (μαζι με τον Ελληνα καναλωτη και καθε εταιρια πωλησης ενεργειας) και οχι θυτης..

      Διαγραφή
  3. Άμα βρεις απάντηση (εταιρεία) σε αυτό που ρωτώ πες το και σε εμένα να το μάθω. Κάτι τέτοιες πολιτικές της ΔΕΗ έφεραν αυτό που λέει ο τίτλος του άρθρου "αυξήσεις στα τιμολόγια, λόγω του οικονομικού αδιεξόδου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολες οι (ενεργοβορες) εταιριες στον κοσμο πληρωνουν τους καινουργιους φορους για την κλιματικη αλλαγη (ενεργειακη φοροι και φοροι ανθρακα.. δεν ειναι Ελληνικο φαινομενο, ξεκινησε απο Καναδα-ΗΠΑ και εχει εξαπλωθει σε ολο τον κοσμο.. ενα παραπροιον αυτης τι πολιτικης ειναι και η υποχρεωση καθε χωρας τις ΕΕ να παραγει τουλαχιστων το 10% τις συνολικης παραγωσης ηλεκτρικης ενεργειας απο ανανεωσιμες πηγες ενεργειας(και να αυξηθει μεχρι και το 20% μεχρι το 2030).. ολες οι ηλεκτρικες εταιριες στην ΕΕ πληρωνουν αναγκαστικα μεχρι και 200% παραπανω την kWh απο την εμπορικη τιμη στα συμβολαια που υπογραφουν λογω ευξημενης ζητησης και μικρης παραγωγης , ειδικα στην βορεια Ευρωπη που τον ηλιο τον βλεπουν με τα κιαλια εχουν προβλημα γιατι αναγκαστικα βασιζοντα στην αιολικη (η υδροηλεκτικη δεν θεωρειτε 100% καθαρη ενεργεια γιατι περιβαντολογικα διμιουργει προβληματαν, κατασκευης φραγματων, τεχνητων λιμνων κ,λ,π).. αντι η δικη μας οπως ειπα να ενταξουν τα φωτοβολταικα στο ΕΣΠΑ και να κατασκευστουν δεκαδες παραπανω μοναδες με λογικη τιμη αγορας τις kWh και να εχουμε και πλεονασμα ωστε να πουλαμε και στους βορειους επελαξαν τον γνωστο τροπο, αποτελεσμα προβλημα κοστους στν καταλωτη, αδυναμια πληρωμης κ,λ,π.. αλλα δεν ειναι μονο αυτο που δημιουργει το προβλημα στο κοστος, ειναι τα νησια που δεν ειναι συνδεμενα με το Εθνικο Δυκτιο (τουλαχιστον τα μεγαλα)η το ΦΠΑ που σε ενα ποιον πρωτης αναγκης ειναι στο 24% και αλλα.. εν ολιγης για μενα το κρατος με την πολιτικη του αρπα κολα και του στησιμο στο χερι και τις παραληψεις του κατεστρεψε και την ΔΕΗ και μια μεγαλη ευκαιρια για ενα εξαγωγιμο προιον (καθαρη ενεργεια) που θα εφερνε συναλαγμα στην Χωρα..

      Διαγραφή
  4. Τουλάχιστον ας μην βγαινει για ψηφοθηρικούς λογους το αληταριο να κοκορευεται ότι βοηθαει τους κοινωνικα αδυνατους γιατι τον λογαριασμο ακομα και των hotspots τον στελνει σε εμας,ΥΚΩ 98 Ευρω πληρωσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.