21/4/17

Δημόσιο: Ρεκόρ 5ετίας στο πλήθος του έκτακτου προσωπικού


Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στο χρονικό διάστημα 2013 -2017 το πλήθος του έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο τον περασμένο Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι στα Υπουργεία, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης A' και Β' Βαθμού (δήμοι –περιφέρειες) και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες έφτασαν τον Φεβρουάριο του 2017 τους 74.879.
Οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις έργου, είναι ωρομίσθιοι ή  μετακλητοί. Συγκεκριμένα, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου , οι συμβασιούχοι έργου και οι ωρομίσθιοι έφτασαν τους 72.765, ενώ οι μετακλητοί τους 2.114. Το πρωτοφανές, κατά την τελευταία πενταετία, ανοδικό σερί των συμβασιούχων στο Δημόσιο ξεκίνησε από τον Αύγουστο του 2016.

για τη συνέχεια Capital


10 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πού βρίσκεται το πρόβλημα με το να δοθεί δουλειά στον κόσμο να φάει ψωμάκι;
    Το Σύνταγμα ορίζοντας το δικαίωμα στην εργασία, υποχρεώνει το κράτος να εξασφαλίζει δουλειά στους πολίτες του.
    Είτε απασχολώντας τους στον δημόσιο τομέα είτε εξασφαλίζοντας τους όρους ώστε να υπάρχει ισχυρός ιδιωτικός τομέας όπου θα απασχοληθούν.
    Μεγάλη ασθένεια ο κοινωνικός αυτοματισμός όπου οι ανήκοντες στις ίδιες ταξικές ομάδες, τρώγονται μεταξύ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο που στο δημοσιο βολεύονται Καρανικες και στον ιδιωτικο τα σπουδαγμένα μυαλα φευγουν μεταναστες.
      Αυτά σε ποιο αρθρο του Συνταγματος αναφερονται ;.

      Διαγραφή
  3. Για τα δεξιά, κεντρώα και αριστερά "παιδιά" που διορίζονται, τον λόγο έχει ο εισαγγελέας. Αλλο πράγμα είπα εγώ. Αν είναι ή όχι καθήκον της εκάστοτε κυβέρνησης να φροντίζει ώστε ένας πολίτης να βρίσκει να δουλεύει στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα άρθρο τού Συντάγματος (αν κάνω λάθος, πες μου ποιο)δεν υποχρεώνει το κράτος να προσλάβει περισσότερους απ' όσους χρειάζεται και μπορεί να πληρώσει. Και ο αλήστου μνήμης Παπανδρέου τριπλασίασε τούς ΔΥ με τα γνωστά αποτελέσματα. Θέλεις να αναβιώσει το παπανδρεϊκό κράτος;

      Διαγραφή
    2. Με τα χαλια που εχουμε χρειαζομαστε 100 εκατομυρια εισαγγελεις και με προυποθεση να είναι έντιμοι και άτεγκτοι αφου με το υπαρχον προσωπικο και τον τιτανειο ογκο παρανομιων οι διορισμένοι θα εχουν βγει στην συνταξη μεχρι να τελεσιδικησει η παρανομη προσληψη τους.

      Διαγραφή
    3. Το Δημόσιο θα απασχολήσει αυτούς που χρειάζεται για να μπορεί να είναι λειτουργικό και το κράτος θα πρέπει να δημιουργήσει τις προυποθέσεις οι υπόλοιποι να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα.
      Με τα εργαλεία που διαθέτει σήμερα η οικονομική επιστήμη, ένα κράτος με δημοκρατική/πατριωτική κυβέρνηση μπορεί να μηδενίσει την ανεργία.
      Αυτό όμως λείπει και γι αυτό θα πρέπει να το φτιάξουμε.
      Δημοκράτες και πατριώτες υπάρχουν πολλοί. Τους λείπει το σχέδιο...
      Πρότυπό μου δεν είναι κανένα παπανδρεικό ή καραμανλικό κλπ διεφθαρμένο κράτος. Προτείνω κάποιο νέο με βάση το ελβετικό, νορβηγικό, ιαπωνικό κλπ μοντέλο.

      Οπως υπάρχουν και τίμιοι δικαστές οι οποίοι με λυμένα χέρια με δημοκρατική/πατριωτική κυβέρνηση, μπορούν με νέο δικαιικό σύστημα σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία.

      Διαγραφή
    4. Το μεν Δημόσιο ήδη απασχολεί πολλαπλασίους των όσων χρειάζεται και πρέπει ν' απολύσει κι άλλους, το δε κράτος ποιες προϋποθέσεις να δημιουργήσει και πώς; Γράφεις εντελώς θεωρητικά και ασαφή πράγματα, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και δη την ελληνική.

      "Με τα εργαλεία που διαθέτει σήμερα η οικονομική επιστήμη, ένα κράτος με δημοκρατική/πατριωτική κυβέρνηση μπορεί να μηδενίσει την ανεργία"

      Μπορείς να μού κατονομάσεις μερικά από τα εργαλεία αυτά; Επίσης, επεκαλέσθης το Σύνταγμα, αλλά δεν μού απάντησες σχετικά με το άρθρο, που σού ζήτησα.

      Διαγραφή
    5. Ενα από τα βασικά εργαλεία είναι η συντεταγμένη μετάβαση σε νέο εθνικό/κρατικό νόμισμα.
      Και είπαμε ότι για να πετύχει απαιτείται πατριωτική/δημοκρατική κυβέρνηση.
      Η οποία ταυτόχρονα θα αρνηθεί το παρανομο δημόσιο χρέος (είναι το 100% του σημερινού) και θα το διαγράψει μονομερώς όπως δικαιούται και όπως το διεθνές δίκαιο ορίζει.
      Αλλο εργαλείο είναι το νεο δημοκρατικό σύνταγμα με Συντακτική Εθνοσυνέλευση (πρόσφατα έγινε στην Ισλανδία) ώστε να υπάρξει δημοκρατία στην Ελλάδα και τιμωρία αυτών που μας έφεραν ως εδώ προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια.
      Αν διαβάσεις λίγο σύνταγμα, κάπου θα δεις να αναφέρει ότι το κράτος οφείλει να προστατεύει τον πολίτη από κάθε κίνδυνο. Η πείνα φερ ειπείν είναι απότοκος της ανεργίας.

      Διαγραφή
  4. Δεν νομίζετε ότι, σκόπιμο είναι να διερευνηθή, πως ήταν δυνατόν στο παρελθόν, - χωρίς τις τεράστιες δυνατότητες που παρέχει σήμερα η πληροφορική - να λειτουργούν οι διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου ικανοποιητικά, ενώ σήμερα, παρά το μεγάλο πλήθος των δημοσίων υπαλήλλων, το δημόσιο σχεδόν υπολειτουργεί;

    Λησμονείτε, ότι η οικονομική κρίση προέκυψε, όχι επειδή την προκάλεσε ο ιδιωτικός τομέας που φοροδοτεί με χρήμα το κράτος, αλλά το υδροκεφαλικό Δημόσιο που είχε χρεοκοπήσει μετέφερε την δική του κατάντια στους πολίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.