21/4/17

Οι Ελληνες θα Πρέπει να Ξαναρχίσουν να Κάνουν Παιδιά, Αλλιώς θα Περάσουν στην Εξαφάνιση!

Με παραλλαγή του παραπάνω τίτλου, που προσθέτει την λέξη «οικονομική» πριν την εξαφάνιση, το οικονομικό δελτίο ZeroHedge αναδημοσιεύει από τους Τάϊμς της Νέας Υόρκης τα ακόλουθα:
Οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν έχουν τα μέσα να συντηρήσουν περισσότερα από ένα παιδί και πολλοί διαλέγουν να μην κάνουν κανένα.
Ο γιατρός γονιμότητας Μηνάς Μαστρογιάννης δήλωσε στους Τάϊμς ότι ορισμένες γυναίκες αποφάσισαν να μη συλλάβουν και γονείς ενός παιδιού του ζητούν να καταστρέψει τα ακόλουθα έμβρυα.
Είπε: Μετά οκτώ χρόνια οικονομικής στασιμότητας, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα όνειρά τους.

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που υποφέρει από υπογεννητικότητα. Στην πραγματικότητα η τάση εξαπλώνεται στη περισσότερη Ευρώπη, με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία να αναφέρουν επίσης επικίνδυνα χαμηλή γεννητικότητα.

Γιατί  συμβαίνει αυτό;
Η ανεργία εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα. Τα ποσοστά είναι λίγο χαμηλότερα από το 2016, όταν ήταν23,9 %, αλλά ακόμη πολύ υψηλά, με 23,5%.
Η ανεργία έπληξε περισσότερο τις γυναίκες, με ποσοστά 27%, έναντι 20% των ανδρών.
(Σημ.μτφρ: Πρόκειται εξόφθαλμα για τα ποσοστά Γεωργίου, Μέρκελ, Τσίπρα)
Φορολογικές μειώσεις και επιδόματα σε πολυμελείς οικογένειες μειώθηκαν και η Ελλάδα βρίσκεται με τον χαμηλότερο στην Ε Ε  προϋπολογισμό επιδομάτων για την οικογένεια και το παιδί.

Εργαζόμενες γυναίκες.
Στο κορύφωμα της κρίσης γυναίκες ανέβαλαν την μητρότητα χάριν της απασχόλησης. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, ο βαθμός γονιμότητας έπεφτε, κάνοντας δυσκολότερη τη σύλληψη. Επίσης η ισότητα των φύλων ατόνησε και πολλές γυναίκες σε ηλικία μητρότητας συναντούσαν άρνηση πρόσληψης, ή υφίσταντο αναγκαστική αλλαγή του συμβολαίου τους σε προσωρινής απασχόλησης  με την έναρξη της εγκυμοσύνης.
Ποιες οι επιπτώσεις της υπογεννητικότητας;
΄Ενας από τους σημαντικότερα πληττόμενους τομείς είναι οι συντάξεις και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Eurostat, τόσο χαμηλή γεννητικότητα   -κάτω του 2,1%- μπορεί να προκαλέσει δημογραφική καταστροφή.
Αυτό θα δώσει τη χαριστική βολή στις συντάξεις, καθώς λιγότεροι νέοι θα εργάζονται. 
Μειωμένες συντάξεις για τους πρεσβύτες, που συνήθως φροντίζουν για τα παιδιά της οικογένειας, σημαίνει ότι οι γονείς θα έχουν να αντιμετωπίσουν και το οικονομικό πρόβλημα φροντίδας των παιδιών τους.
΄Ολες αυτές οι συνθήκες συνιστούν ένα συνθλιπτικό περιβάλλον για την απόκτηση παιδιών, δημιουργώνας ένα φαύλο κύκλο πτώσεως της γεννητικότητας.
Μετάφραση Μ.Σ. 

9 σχόλια:

  1. (Πρότυπο ἀτομικῆς καλοζωΐας + Οἰκονομική κρίση) Χ Εὐρώ + (κομματισμός + διαφθορά) Χ Χειραγώγησις τῶν ΜΜΕ = - (Παιδιά ἐκτρώσεων + προβληματικά παιδιά τοῦ καναπέ καί τοῦ φραπέ) --->
    Παιδιά ἀντί ἐκτρώσεις καί παιδιά μέ ὀρθόδοξη χριστιανική καί κλασσική παιδεία = (Πρότυπο ἀνθρώπου-ἁγίου καί κοινωνικῆς δικαιοσύνης + Οἰκονομική προσπάθεια) Χ Δραχμή = -(κομματισμός + διαφθορά) Χ Χειραγώγησις τῶν ΜΜΕ ---->
    Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε νομιζω οτι φταιει η κριση.Ακομη και προ κρισης στην Ελλαδα ηταν μοδα να κανουν ολοι ενα η δυο παιδια μονο, με το προσχημα της καριερας και της "καλυτερης ποιοτητας ζωης".Αλλωστε απο τις εποχες της ευμαριας θυμαμαι οτι διαβαζα αρθρα για τν υπογεννητικοτητα στην Ελλαδα.Μην ξεχνατε τα κινητρα που δινανε παλιοτερα για να κανει μια οικογενεια τριτο παιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄλλο δύο γονεῖς μέ κατά μέσον ὅρον ἕνα παιδί μόνον, καί ἄλλο 4 γονεῖς μέ ἕνα παιδί ἤ καί κανένα, καί δή μέ αὐτό τό ἕνα πιθανόν ὁμοφυλόφιλο.....

      Διαγραφή
    2. Τζενη,

      Η λεγομένη "κρίση" (είναι κάτι πολύ περισσότερο απ' αυτό, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) απλώς επέτεινε το πρόβλημα.
      Η Ελλάδα, όπως και όλα τα Δυτικά κράτη, λίγο-πολύ, είχε περάσει στην φάση, όπου αναγκαστικά εργάζονταν και οι δύο γονείς. Επί πλέον τα παιδιά απαιτούν χρήματα πολύ περισσότερα απ' ό,τι κάποτε, που οι οικογένειες μπορούσαν να έχουν 4 και 5 παιδιά.

      Διαγραφή
    3. @ Τζενη,

      Θαυμάζω την υπομονή σου να προσπαθείς να κάνεις σοβαρή συζήτηση με χριστιανοταλιμπάν

      Διαγραφή
  3. Δυστυχως ουτε συνθηκες και φυσικα ,ουτε κινητρα.Σχεδον κανενα ζευγαρι δεν θελει δευτερο παιδι. Ποναει η ψυχη μου βλεποντας μουσουλμανες ( γεμισε η Αθηνα) με 3-4 παιδια γυρω τους και ενα στην κοιλια. Αυτα επαθε και η Γαλλια και το 2050 θα ειναι κατα 50% μουσουλμανικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκλαβοι ας ελθουν εισαγόμενοι. Σιγα μην κανουμε νεοδουλοπαροίκους. Ρε αντε απο δω.....Ας συνεχισουν αυτοι οι γελοιοι το βιολι τους και αμφιβαλλω αν σε μια 5ετια θα υπαρχει ειδικευομενος στα ελληνικα νοσοκομεια.....Και βεβαια οι ταγοι της ελληνικης κοινωνιας (πχ προεδρος της Ακαδημιας ο ....Παπαδημος!!!!!) κανουν ησυχα τη δουλεια τους και εισαγγελεις δεν υπαρχουν. Δεν τους αφηνει η στοα προφανως. Οσο για την εκκλησια αστα να πανε ......Για το λαουτζικο δεν μιλαω γιατι ειναι εντελως αγραμματος σε συντριπτικο ποσοστο. Δεν ειναι τυχαιο που τσακισαν την παιδεια χρονια πριν ερθει το Καστελλοριζο. Εστρωσαν το χαλι τα αφεντικα. Για του λογου το αληθες ακουστε για να καταλαβετε το μεγεθος της προδοσίας. Λυπαμαι για τα παιδια που θα μεινουν πισω. Εγω δοξα τω θεω ειμαι σχεδον στην εξοδο.

    https://www.youtube.com/watch?v=vNE98cmuRCc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εκκλησία ας αφήσει τις οικουμενιστικές συνάξεις και ας κοιτάξει να βάλει μπρός τον Ελληνα.Μόνο Χριστός μας έμεινε,ο μόνος εγγυητής και όλοι τον έχουν απορρίψει.Να κάνουν κάτι επιτέλους με τις δολοφονίες αγέννητων παιδιών και μα κοιτάξουν να εμφυσήσουν στις νέες γενιές το τρίπτυχο Πατρίδα,θρησκεία,οικογένεια.Το καταλαβαίνουν αυτό οι κληρικοί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φανταστείτε το 1 δις που επιχορηγείται η ΔΕΗ το Χρόνο να πήγαινε στη δημιουργία οικογενειας. Η, όσοι εργάζονται στο Δημόσιο και δεν έχουν παιδιά να πληρώνουν 22% φορολογία απο το 1ο Ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.