24/4/17

«Να βρεθεί στο εδώλιο η Τουρκία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων»

 • Από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 101η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Cem Turkel)
Σαφές μήνυμα στην διεθνή κοινότητα στέλνει η Επιτροπή Μνήμης της Αρμενικής Γενοκτονίας στην Κύπρο, καλώντας την να πάψει να τρέφει αυταπάτες ότι η σύγχρονη Τουρκία έχει εκδημοκρατιστεί και έχει αποστασιοποιηθεί από τις βαρβαρότητες και τα εγκλήματα του παρελθόντος.
Με αφορμή την επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας στις 24 Απριλίου, η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η συνεχιζόμενη κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου, ο αποκλεισμός της Αρμενίας και οι συνεχείς απειλές της για επιβολή στρατιωτικής λύσης στο Αρτσάχ (Καραμπάχ), η καταπίεση των Κούρδων και των άλλων μειονοτήτων στην Τουρκία και η ανυπαρξία της ελευθερίας του λόγου αποκαλύπτουν ξεκάθαρα το πραγματικό της πρόσωπο.
«Ένα πρόσωπο που δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους λαούς της περιοχής.
»Ένα πρόσωπο δεσποτικό που στόχο έχει να επαναφέρει την οθωμανική αυτοκρατορία και να καθυποτάξει όσους περισσότερους λαούς μπορεί».
Γι’ αυτό, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή, επιβάλλεται να οδηγηθεί η Τουρκία το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της, παλαιά και νεότερα, για να μπει επιτέλους ένας φραγμός« στις μεγαλοτουρκικές ορέξεις και επιδιώξεις της». Η Επιτροπή Μνήμης αναφέρεται επίσης σε σχέδιο εξόντωσης των Αρμενίων από τους Τούρκους που συνεχίζεται και σήμερα με αμείωτη ένταση, με τη μορφή της «Λευκής Γενοκτονίας».
Στη Δυτική Αρμενία, σημειώνει, το τουρκικό κράτος κάνει τα πάντα για να ξεριζώσει κάθε τι το αρμενικό. Καταστρέφει μεθοδικά κάθε πολιτιστικό, θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο και χώρο που ανήκε στο αρμενικό έθνος. «Η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται και στην Κύπρο από τις δυνάμεις κατοχής της Τουρκίας, μετά την εισβολή του 1974 και την παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

1 σχόλιο:

 1. Η Τουρκία είναι ένα κράτος κτισμένο πάνω σε πτώματα. Δημιουργήθηκε με γενοκτονίες, εθνοκαθάρσεις, διωγμούς και σήμερα ακόμη έχει σαν σοβαρό έσοδο την εμπορία ναρκωτικών (οπίου) και την λαθραία μεταφορά μεταναστών.
  Όπλο τής εξωτερικής πολιτικής του η απάτη (βλέπε στάση στον Β'ΠΠ), η απειλή, ο εκβιασμός.
  Κι όμως, στέκει 100 χρόνια στα πόδια του και κανείς δεν σκέφτεται να το απομονώσει ή να το τιμωρήσει. Εξακολουθεί, εδώ και 43 χρόνια, να κατέχει το ~40% τού κράτους-μέλους τής ΕΕ, τής Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει, έχει μαζέψει έναν τόνο καταδίκες από τον ΟΗΕ, αλλά τίποτε περισσότερο. Η ΕΕ συναγελάζεται μαζί του, ως να μην συμβαίνει τίποτε, Ελλάδος και Κύπρου σιωπώντων.
  Έτσι, εξακολουθεί να εγκληματεί υπό τα αδιάφορα όμματα τής Διεθνούς Κοινότητος, έχοντας μάλιστα ιδρύσει ψευδοκράτος, το οποίο μόνον η ίδια η Τουρκία αναγνωρίζει.
  Θα ήθελα και νά 'ξερα για ποιες πολιτικές αξίες και ποια Διεθνή Δίκαια και τι ΟΗΕδες και τρίχες κατσαρές, μιλούν οι "πολιτισμένοι" λαοί τής Δύσης, αυτοί οι ίδιοι που ανησυχούν μην κι εκελγεί στην Γαλλία η Le Pen.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.