21/4/17

Δυστοκία για αγνοουμένους

Συνάντηση Ν. Παπαδόπουλου με την Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων
Η τουρκική πλευρά πρέπει να πειστεί να συνεργαστεί ειλικρινά, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που πρέπει να έχουμε το συντομότερο δυνατόν, αναφέρει ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Νίκος Σεργίδης
Για τις επαφές που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα των αγνοουμένων ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος την αντιπροσωπία της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία του ΔΗΚΟ.
Ο κ. Παπαδόπουλος είχε στις Βρυξέλλες συνάντηση με τον εισηγητή για το θέμα των αγνοουμένων στην Κύπρο από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών (LIBE) Juan Fernando Lopez Aguilar, στον οποίο απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Κύπρο για να συμβάλει με τον δικό του τρόπο στην υπόθεση των αγνοουμένων.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε εποικοδομητική και χρήσιμη τη συνάντηση με την Οργάνωση, σημειώνοντας πως το ζήτημα της διαπίστωσης της τύχης των αγνοουμένων είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, και είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε άλλη διαδικασία διαπραγμάτευσης του Κυπριακού και από οποιοδήποτε άλλο Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

«Θέλουμε να δούμε οι προσπάθειες διαπίστωσης της τύχης των αγνοουμένων να συνεχιστούν, να ενταθούν, γιατί δυστυχώς αυτό που διαπιστώνουμε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια είναι τη δυστοκία, ιδιαίτερα από πλευράς της τουρκικής πλευράς, να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για να καταφέρουμε να βρούμε πού είναι θαμμένα αγαπημένα συγγενικά πρόσωπα», είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως κατά τη συνάντηση ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον εισηγητή της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ζητήματα που αφορούν τους αγνοουμένους στην Κύπρο κ. Aguilar, τον οποίον έχει προσκαλέσει να επισκεφθεί την Κύπρο. Εξέφρασε την ελπίδα πως ο κ. Aguilar θα βοηθήσει να συνεχιστούν οι πιέσεις προς την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό στρατό, για να δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες και να συνεχιστούν οι έρευνες.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκος Σεργίδης είπε πως ο κ. Παπαδόπουλος τούς ενημέρωσε για τις επαφές σε Βρυξέλλες και Κύπρο για το θέμα των αγνοουμένων, και η Επιτροπή εξέφρασε τις δικές τις απόψεις και θέσεις, έτσι ώστε να βοηθηθεί το έργο της ΔΕΑ. Σημείωσε, ωστόσο, πως δυστυχώς τόσο τα αποτελέσματα όσο και οι ρυθμοί της ΔΕΑ δεν είναι ικανοποιητικοί.

«Πρέπει να εργαστούμε συστηματικά, μεθοδικά, θέλουμε τη βοήθεια όλων και ιδιαίτερα των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, έτσι που επιτέλους η τουρκική πλευρά να πειστεί να συνεργαστεί ειλικρινά, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που πρέπει να έχουμε το συντομότερο δυνατόν», είπε, και σημείωσε πως δυστυχώς οι αριθμοί δείχνουν πως τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς.

Ο κ. Σεργίδης είπε πως πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις και υποδείξεις, ούτως ώστε το έργο της ΔΕΑ να καταστεί πιο αποτελεσματικό και οι ρυθμοί πιο γρήγοροι, καθώς δεν μπορεί το ζήτημα των αγνοουμένων να πάει για άλλα 10 ή 20 χρόνια.
Σημερινή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.