18/4/17

«Το φορολογικό σύστημα με διώχνει από την Ελλάδα»

«Θα σας ενδιέφερε μια ιστορία για το πώς το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας αναγκάζει μια πολύ επιτυχημένη επιχείρηση να κλείσει και να μετακομίσει στην Κύπρο;». Αυτό ήταν το πρώτο email που λάβαμε.

Ακολούθησαν και άλλα, και η συμφωνία να μοιραστεί την ιστορία του, με τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Φοβάμαι πως μπορεί να έχω μπλεξίματα με την εφορία ή με το κράτος», εξήγησε. Αλλωστε το όνομά του δεν έχει και τόση σημασία. Η ιστορία του είναι η ιστορία χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών στη χώρα μας. Ή μάλλον όσων συνεχίζουν να δηλώνουν στο σύνολο τα εισοδήματά τους παρά τις τεράστιες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές (στην περίπτωσή του θα φτάσουν φέτος το 82% του ετήσιου εισοδήματός του).
Η μόνη διαφορά είναι ίσως ότι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας δεν είναι Ελληνας, αλλά Βορειοευρωπαίος και είχε επιλέξει να στήσει την επιχείρησή του στη χώρα μας.
«Λατρεύω τους Ελληνες, τη νοοτροπία και την κουλτούρα σας», εξηγεί. Από μικρό παιδί ερχόταν στα νησιά για διακοπές με την οικογένειά του. Ο ίδιος δεν το θυμάται, αλλά η μητέρα του ισχυρίζεται πως στα έξι του είχε δηλώσει πως θα παντρευόταν Ελληνίδα και θα ζούσε εδώ. Και έτσι έγινε. Το 2004 γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του και δύο χρόνια αργότερα αποφάσισαν να μετακομίσουν μαζί στην Ελλάδα.

Για τη συνέχεια Kathimerini

4 σχόλια:

  1. Thia nonaense has to stop. We subsidize pokitical parties and their representatives bleeding the economy from its healthy elements.
    1. Copy the tax laws of Cyprus
    2. Cut aid to the parties. They should raise money from their base. The ones who vote for them

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστευω ότι θα ηταν πιο ενδιαφερον να σχολιαζαμε τους λογους που το φορολογικο συστημα επιμενει να γινεται συνεχως πιο στραγγαλιστικο όπως επισης γιατι υπαρχει τετοια επιμονη στην εξοντωση των Ελλήνων παρ'ολον που καθομολογηται από ολους ότι η πορεια αυτή μονον στον γκρεμο οδηγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κόστος του Δημοσίου Τομέα και οι Συντάξεις στα 45 ειναι η απάντηση.Το Δημογραφικο μια άλλη συνιστώσα του προβλήματος.

      Διαγραφή
  3. Γίνεται στραγγαλιστικό,νομίζω εγώ,διότι όλα τα "παλικάρια"-τρομάρα τους και δυο φορές τρομάρα μας-που μας έχουν ξεζουμίσει τα χρόνια αυτά της τρέλας,δεν ξέρουν τί θα πει κόπος,δουλειά και αμοιβή.Και δεν έχουν καμία απολύτως αίσθηση Χώρας ή Λαού.Με δυο λόγια είναι κακομαθημένα λαμόγια...
    Το μέγα θέμα είναι τί κάνουμε εμείς οι αποκάτω.Πού θα βρεθεί ΕΝΑΣ να μας οδηγήσει εκεί που πρέπει και επείγει να πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.