23/4/17

Φυλακίστηκε ο συμπατριώτης μας Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί για προσβολή του Ερντογάν!

Θ. Μαλκίδης
Για προσβολή του Ερντογάν (!) στις τουρκικές φυλακές ο συμπατριώτης μας Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί
Ο ακτιβιστής για την ειρήνη, αγωνιστής για την ελευθερία του Κουρδικού Λαού, ανάδειξης της αλήθειας για τον Πόντο και αντιρρησίας συνείδησης Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylali), συνελήφθη πριν λίγες ώρες για ακόμη μία φορά. Ο Γιαϊλαλί είχε τεθεί υπό κράτηση ανήμερα των Χριστουγέννων του 2016, μετά τη διαμαρτυρία του για την  επέτειο της σφαγής στο Roboski του Κουρδιστάν το 2011. Απελευθερώθηκε μετά από την εκστρατεία μας που έγινε εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά οι κατηγορίες παρέμειναν. 

Τώρα, φυλακίστηκε για ακόμη μία φορά  με τις κατηγορίες της  «προσβολής του προέδρου», «υποκίνηση σε ανυπακοή των νόμων» και «διάδοση προπαγάνδας για  τρομοκρατική οργάνωση», και κρατείται στις φυλακές τύπου Τ του Σιρνάκ 

Η σύλληψη του Γιαϊλαλί η οποία έχει γίνει παράλληλα και με τη σύλληψη πολλών ανώτατων στελεχών  του HDP, βουλευτών, δημοσιογράφων, συγγραφέων και ακτιβιστών,  αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη και ελεύθερο άνθρωπο. Η φυλάκισή του συνέβη μετά την ανάρτησή του για τη Γενοκτονία στον Πόντο και το δικαίωμα στη Μνήμη και το άρθρο του για την 19η Μαΐου και την 24η Απριλίου. 

Λίγο πριν τη σύλληψή του είχαμε μιλήσει, αφού μου έστειλε το κείμενό του για τον Γιώργο Ανδρεάδη το οποίο συμπεριλήφθηκε σε σχετικό βιβλίο στη μνήμη του, καθώς και το άρθρο του για το συλλογικό τόμο που αφορά το μείζον ζήτημα της Γενοκτονίας. 

Για εμάς, πέραν των άλλων, η υπεράσπιση του Βασίλη ενισχύεται και λόγω της παρουσίας μας στο συνέδριο στην Άγκυρα για τη Γενοκτονία που έγινε πριν ακριβώς ένα χρόνο, όπου ο Γιαϊλαλί  είχε ιδιαίτερη συμμετοχή. Όπως έχει μεγάλη συμμετοχή και δραστηριότητα στον αγώνα των Ρωμιών, των Κούρδων και όλων των λαών για απελευθέρωση από το τυραννικό και φασιστικό τουρκικό καθεστώς, με τελευταία παρέμβαση του στις 8 Απριλίου όταν μίλησε σε ημερίδα στην Άγκυρα για τους Έλληνες του Πόντου! Ένας άνθρωπος που έμαθε για τη Ρωμαίικη-Ελληνική-Ποντιακή καταγωγή του, όταν συνελήφθη αιχμάλωτος από τους Κούρδους μαχητές...


Το τουρκικό κράτος καθημερινά βασανίζει και δολοφονεί αθώους πολίτες για τις πεποιθήσεις και τις ιδέες τους, την ώρα που πραγματοποιεί προπαγάνδα για το νέο δημοκρατικό του πρόσωπο, προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας η συνεχής καταδίκη και καταγγελία των εγκληματικών μεθόδων και πρακτικών του τουρκικού κράτους-φυλακή.

Ο  Γιαϊλαλί είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που ζουν στην Τουρκία, ένας σημαντικός αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία και αποτελεί φωνή ανάδειξης των εγκλημάτων που σημειώθηκαν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και των άλλων λαών. Καλούμαστε όλοι να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθεί  και όλοι οι συναγωνιστές μας για την ελευθερία.

Καλούμε τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τους Ευρωβουλευτές, τα κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τους συνδικαλιστικούς φορείς δημοσιογράφων, μέσων ενημέρωσης, εκδοτών και φορείς εργαζόμενων, καθώς και σε κάθε δημοκράτη αντιφασίστα, αντικεμαλικό πολίτη, να απαιτήσει το αυτονόητο. Την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Είναι καθήκον μας για έναν άνθρωπο  όπως ο Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων. Ένας αγώνας που έχει συνέπεια,  για να συνεχίσει να είναι μαζί μας στον κοινό μας αγώνα μέχρι την τελική νίκη.Peace activist and conscientious objector Yaylalı jailed

Peace activist and conscientious objector Yannis Vasilis Yaylalı who settled in Şırnak's Roboski village to stand with families after 2011's massacre, has been jailed.

Peace activist and conscientious objector Yannis Vasilis Yaylalı had been detained and then released at last year's anniversary of Roboski massacre. An Şırnak court has ruled his arrest upon an appeal by prosecutor's office against his release.
Yaylalı was jailed for allegedly “insulting the President”, “inciting people to disobey the laws” and “spreading propaganda for a terrorist organization”, and sent to Şırnak T Type Closed Prison.

Barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı tutuklandı

Roboskili aileler ile dayanışmak amacıyla köye yerleşen barış aktivisti Yannis Vasilis Yaylalı tutuklandı.


ŞIRNAK- Şırnak'ın Uludere ilçesinde hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan barış aktivisti ve vicdani retçi Yannis Vasilis Yaylalı tutuklandı.
Geçen yıl Roboski katliamının yıl dönümünde gözaltına alınan Yaylalı hakkında Şırnak Sulh Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararı çıkardığı belirtildi.
Uludere Adliyesi'nde SEGBİS üzerinden Şırnak Sulh Ceza Mahkemesi'ne bağlanan Yaylalı'ya mahkeme kararı okundu. Yaylalı, "Cumhurbaşkanı'na hakaret", "Halkı kanunlara uymamaya teşvik etmek" ve "Örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla tutuklanarak Şırnak T Tipi Kapalı Hapishanesi'ne götürüldü.

YANNİS VASİLİS YAYLALI KİMDİR?

Samsun Bafralı olan Yaylalı, 1994 yılında gönüllü olarak gittiği askerlik sırasında PKK ile çıkan bir çatışmada yaralanmış ve PKK tarafından esir alınmıştı. 2 yıl 3 ay alıkonulan Yaylalı, bırakıldıktan sonra ise tutuklanarak 3,5 ay hapishanede tutulmuştu.
İbrahim Yaylalı PKK’nin elindeyken, devlet ailesine "Rum olduğunuzu biliyoruz, bu olayı fazla kurcalamayın" deyince Rum olduğunu öğrenen Yaylalı, mahkemeye başvurarak ismini Yannis Vasilis olarak değiştirdi ve barış mücadelesinin bir parçası oldu. Yaylalı, daha sonra da Roboski köyüne yerleşti.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.