17/4/17

Αρχηγός αξ. αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου: «Αμφισβητούμενο» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Κιλιτσντάρογλου: «Αμφισβητούμενο» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

  • Νοθεία και παρανομίες στο τουρκικό δημοψήφισμα καταγγέλλει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (φωτ.: worldbulletin.net)
Η απόφαση της Ανωτάτης Εκλογικής Επιτροπής της Τουρκίας να δεχθεί ως έγκυρα ψηφοδέλτια που δεν ήταν σφραγισμένα σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, κατέστησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας αμφισβητούμενο, κατήγγειλε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν είναι δυνατό να αλλάζουν οι κανόνες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού!
«Δεν μπορεί κάποιος να αλλάζει τους κανόνες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού· βάσει του νόμου, ψηφοδέλτια που δεν έχουν σφραγίδες δεν μπορούν να θεωρηθούν έγκυρα. Σεβόμαστε τη λαϊκή ψήφο, αλλά η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής την επισκιάζει. Κάθε κρατικός φορέας οφείλει να συμμορφώνεται προς τον νόμο. Η απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής κατέστησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αμφισβητούμενο», είπε ο Κιλιτσντάρογλου μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους.
Πάντως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του κόμματός του, το ποσοστό των ψήφων υπέρ του «Όχι» ξεπέρασε το 50%.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής Σαντί Γκιουβέν εξήγησε ότι η απόφαση να θεωρηθούν έγκυρα ψηφοδέλτια χωρίς σφραγίδες, με την προϋπόθεση ότι δεν μεταφέρονταν από αλλού στα εκλογικά τμήματα, πάρθηκε για να εξασφαλιστεί πως οι πολίτες θα μπορούσαν να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα αν εξαντλούνταν τα σφραγισμένα ψηφοδέλτια. Ο Γκιουβέν σημείωσε ότι παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί στο παρελθόν.
Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε 11-12 ημέρες, αλλά σύμφωνα με τον Γκιουβέν τα στοιχεία δείχνουν ότι το «Ναι» επικράτησε.
http://www.pontos-news.gr/article/162969/kilitsntarogloy-amfisvitoymeno-apotelesma-toy-dimopsifismatos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.