19/4/17

Μόνο ένα ισχυρό σοκ θα μας συνεφέρει…

Ο ρηχός άνθρωπος στην ευημερία αποχαυνώνεται και στη συμφορά καταρρακώνεται.

Επίκουρος 341-270 π.Χ.
"Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν λίγες μέρες  βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο της Κέρκυρας "Σαν Τζιάκομο" όπου παρακολούθησε το έθιμο των "μπότηδων"... Είναι προφανές πως ο πρωθυπουργός μπέρδεψε τον Οδυσσέα με τον Ιάσονα όπως προ καιρού αν και μηχανικός είχε μπερδέψει τις 180 με τις 360 μοίρες του κύκλου, όπου η στροφή μας οδηγεί στο ίδιο σημείο που κατευθυνόμαστε, ενδεχομένως τον τοίχο. Βλέπε: Πρόκειται για μια στροφή 360 μοιρών… Ο πρωθυπουργός δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά αντιπροσωπεύει μια από τις νεότερες γενιές Ελλήνων που ανδρώθηκαν την περίοδο της ευημερίας με δανεικά. Την περίοδο της μεταπολίτευσης που η δημοκρατία εξελήφθη ως ανοχή στην ασυδοσία.

Για τη συνέχεια Capital

9 σχόλια:

  1. Μου αρεσε η ερωτηση του Κου Στουπα,γιατι δηλ. η Ανασταση που υπεσχεθη ο Τσιπρας το 2016 δεν εγινε,μα αγαπητε μου τον πίστεψες αφου είναι αθεος ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως αν κάτι έχω βαρεθεί είναι η χρήση ειδικά στην πολιτική ερμηνεία πραγμάτων και καταστάσεων σύγχρονων, των αρχαίων ρητών, για να δοθεί βάρος στα λεγόμενα ενός άρθρου ή μιας διάλεξης, δεν νομίζω πως ισχύουν επειδή πολύ απλά - εν προκειμένω - οι Έλληνες δεν είναι ρηχοί, απλά είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο του ανεμοστρόβιλου της νέας τάξης πραγμάτων που δεν ειναι άλλη απο εκείνη την ιδια την παλαιά, την μεσαιωνική (νεο-μεσαιωνική στην περίπτωση μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βλεπω αυτον τον αχρηστο και τρελενομαι !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ελατε τωρα...κανετε σαν να μην ξερετε τιποτα για τον φονο...
    κιο φονος ξεκινησε το '79
    https://youtu.be/_QIfSAIRAdI
    Κιαν δεν με πιστευετε,σκεφτειτε την θεση και κατασταση της χωρας το 1979(οσοι εχετε την αναλογη ηλικια) και δειτε την τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επένδυσαν με δανεικά λεφτά (και από Ελληνική τράπεζα), και θα αποσβέσουν την "επένδυση" με επιπλέον τέλη.
    Θα πουλήσουν και το νερό, θα το αγοράσουν οι ξένοι "επενδυτές" με δανεικά λεφτά, και θα βγάλουν μεγάλα κέρδη τριπλασιάζοντας την τιμή του.
    Δέν τα πουλάνε σε Έλληνες τουλάχιστον, μπάς και μείνη τίποτα στην χώρα?

    "Ακριβότερα τα εισιτήρια από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν στη Fraport.

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26527&subid=2&pubid=114599096

    Ακριβότερα θα είναι πλέον τα εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών που αναχωρούν από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας καθώς από τις 11 Απριλίου τέθηκαν σε εφαρμογή όσα προβλέπονται από τον κυρωτικό νόμο της σύμβασης παραχώρησης του ελληνικού κράτους με τη Fraport Creece.

    Το τέλος αναχωρούντων επιβατών ανά επιβάτη αφορά τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Astra Airlines προβλέπεται στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών τέλος επιβατών 12 ευρώ συν 1,5 ευρώ τέλος ασφαλείας συν ΦΠΑ 24% επί του συνόλου (τελικό ποσό 16,74 ευρώ), και στα υπόλοιπα δρομολόγια τέλος επιβατών 12 ευρώ συν 1,5 ευρώ τέλος ασφαλείας συν ΦΠΑ 24% επί του τέλους ασφαλείας μόνο (τελικό ποσό 13,86 ευρώ).

    Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Astra Airlines δηλώνει πως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επιβάτες, αναλαμβάνει να καλύψει το επιπλέον ποσόν των τελών για όλα τα εισιτήρια που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής και δεν συμπεριλαμβάνουν την εν λόγω αύξηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία αναχώρησης των επιβατών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτο γιατι "δεν μπορουμε μονοι μας"...θελουμε παντα καποιος να μας σαλαχαει γιατι ειμαστε και χριστιανοι ορθοδοξοι και ως γνωστον πρεπει να ταπεινωνομεθα ινα αναδειχθει ο αλλος!!! μα που τα λεει αυτα μωρε;
      Στο ευαγγελιο λεει: "ο ταπεινωθεις υψωθησεται".
      Ο,τι ναναι προς χαριν του "Αλεμανια ουμπερ αλλες" δηλ. η αλεμανια υπερ ολων των αλλων τινων συναφων τε και ταπεινων... ;)

      Διαγραφή
  6. Ευριπίδης Μπίλλης
    Ο αξιότιμος προπαγανδιστής κ. Στούπας θα μπορούσε να μας πει καμία χώρα της ΕΕ που δεν ζούσε και δεν ζει με δανεικά;; Δείτε στην ιστοσελίδα, The global debt clock, http://www.economist.com/content/global_debt_clock, για να αντιληφθείτε τις γνωστές εμετικές (συγνώμην για την έκφραση αλλά αυτό μου προκαλούν) "αλήθειες" του αξιότιμου, ότι εμείς φταίμε, ότι δεν παράγουμε τίποτε κτλ. Και που επιπλέον επιθυμεί να κλέψει και άλλο τις συντάξεις μετά την κλοπή τους κατά 66%. Γιατί δεν κλέβει ο αξιότιμος και τις καταθέσεις των τραπεζών, για να "λύσει" το πρόβλημα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου περί "χρέους". Και το ερώτημα που προκύπτει τελικά είναι "μα που επιτέλους χρωστάει όλος ο πλανήτης", δηλαδή ήμαρτον! "Χρέη" που αποτελούνται από αέρα κοπανιστό αποκλειστικά δημιουργημένα απο την παγκόσμια ψευτοελίτ των goldenboys (νεοφιλελεύθερος διεθνισμός στην πράξη), απλώς υπάρχουν για να συντηρούν μια παγκόσμια ψευδαίσθηση "υποχρέωσης" και να τα χαύτουμε εδώ στη χώρα μας ως χάνοι, μη δυνάμενοι να σκεφτούμεαι...

      Διαγραφή
  7. Πως είναι δυνατόν μια παρέα γόνων προερχόμενη από καλή οικονομική τάξη έως άριστη, χωρίς προσωπική εργασία και κόπο, να καταδικάζει με τον χειρότερο τρόπο, την Πατρίδα μας στον αφανισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.