26/4/17

Απίστευτη πρόσκληση: Υπουργός αποκαλεί το Αγαθονήσι «τουρκικό»!

  • Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ (φωτ.: EPA / Jakub Gavlak)
Ο Πάνος Καμμένος στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας από τους τίτλους που βγήκαν από τη συνέντευξη που έδωσε στην τουρκική τηλεόραση ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, ο οποίος ανέβασε τους τόνους και με αφορμή την εκδίκαση από το Συμβούλιο Εφετών του δεύτερου τουρκικού αιτήματος για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο Αγαθονήσι το Πάσχα. Όπως εξήγησε, το συγκεκριμένο νησί είναι τουρκική γη, και κατά συνέπεια η κίνηση του Έλληνα υπουργού «δεν είναι σοβαρή».
Πριν από λίγες ημέρες, τα… ρέστα από τον Πάνο Καμμένο σχετικά με το Αγαθονήσι είχε ζητήσει και ο Τούρκος ομόλογός του.
«Η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο σόου που κάνει η Ελλάδα στο Αιγαίο και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων», είχε πει ο Φικρί Ισίκ σύμφωνα με δημοσίευμα της Hürriyet, η σημείωνε ότι η κυριαρχία στο νησί Εζέκ, όπως λένε οι Τούρκοι το Αγαθονήσι, είναι αμφισβητούμενη. 

1 σχόλιο:

  1. 1)Οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πλησιάζει ο χρόνος για την δημιουργία Κουρδικού κράτους στο Βόρειο Ιράκ, στη Βόρεια Συρία και στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Φαίνεται μάλιστα ότι και οι ΗΠΑ, η Ρωσσία και το Ισραήλ συμφωνούν στην δημιουργία του.
    2)Οι Τούρκοι θέλουν ανταλλάγματα στα ανατολικά τους, σε βάρος Ελλάδος και Κύπρου. Αυτό λέγεται και ακούγεται εδώ και χρόνια.
    3)Οι Τουρκικές απειλές είναι πάντα σοβαρές και εντάσσονται σε μακροχρόνιες επιδιώξεις και σχεδιασμούς. Είναι βέβαιο πως όταν βρούν την ευκαιρία, είτε λόγω κάποιας πολιτιακής ανωμαλίας στην χώρα μας, είτε λόγω οικονομικής μας κατάρρευσης, είτε λόγω κάποιας προβοκάτσιας, ή ακόμα λόγω προδοσίας, εσωτερικής ή από τούς συμμάχους μας, θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τα άνομα σχέδια τους.
    4)Συμπέρασμα: Ανεξαρτήτως κυβέρνησης, οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει πάντα να είναι έτοιμες και σε κάθε περίπτωση να αντιδράσουν δυναμικά και με επιτυχία. Μέσα στην βαθειά οικονομική κρίση, να προβάλλουμε σκληρή άμυνα, με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, υπέρ πίστεως και πατρίδος.
    Publius Flavius Vegetius Renatus's tract De Re Militari: "Si vis pacem, para bellum", δηλαδή "If you want peace, prepare for war".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.