Tην ελπίδα και την πεποίθησή τους ότι μια νίκη του Ζαν-Λυκ Μελανσόν και της “Ανυπότακτης Γαλλίας”, στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας θα ανοίξει ένα καινούριο δρόμο για τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ευρώπη διατυπώνουν εκατοντάδες προσωπικότητες και απλοί πολίτες από την Ελλάδα σε μήνυμά τους.
“Η υποψηφιότητα του Ζαν-Λυκ Μελανσόν για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν αντιπροσωπεύει μόνο τις λαϊκές τάξεις της χώρας του, που υποφέρουν από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και δίνουν παραδειγματικούς αγώνες παντού στη χώρα εναντίον τους. Αντιπροσωπεύει επίσης αυτούς και αυτές που αντιστέκονται στο ανυπόφορο παρόν και μέλλον που επιβάλλουν οι συντηρητικές κυβερνήσεις και οι ανεξέλεγκτοι θεσμοί της Ευρωπαίκής ‘Ενωσης και της Ευρωζώνης. ‘Ολους όσους ξέρουν ότι τα όπλα του αγώνα κατά του φασισμού είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα και η δημοκρατία. Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν μιλάει για την ειρήνη, τη στιγμή που η απειλή του πυρηνικού πολέμου επανέρχεται και πραγματοποιείται στη Συρία η εξόντωση ενός ολόκληρου λαού. Μιλάει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που χάνονται στη Μεσόγειο”.

Οι υπογράφοντες χαιρετίζουν επίσης τις αναφορές του Ζαν-Λυκ Μελανσόν στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό και στον “κοινό μας αγώνα για την επιβίωση” του ελληνικού λαού.
Να θυμίσουμε ότι ο υποψήφιος της “Ανυπότακτης Γαλλίας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Μασσαλία, αναφέρθηκε στις ελληνικές ρίζες της πόλης αυτής και έπλεξε χωρίς προηγούμενο εγκώμιο στη συμβολή της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό, υποσχόμενος την αμέριστη συνδρομή του γαλλικού στον ελληνικό και τον ισπανικό λαό. Ο Μελανσόν έκλεισε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του με ένα ποίημα και στη Μασσαλία διάλεξε να απαγγείλει Γιάννη Ρίτσο.
Το μήνυμα υπογράφουν, μεταξύ πολλών άλλων, ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, η αγωνίστρια από τις τάξεις του ΕΑΜ και επιζήσασα του στρατοπέδου του Νταχάου Μπέττυ Βακαλοπούλου, το μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Μάριος Κρητικός, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, πρώην ειδικός συνεργάτης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, η πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο πρόεδρος των Αρχιτεκτόνων της Αττικής Αντώνης Μαούνης, ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ‘Αρης Βασιλόπουλος, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου Μάκης Καβουριάρης, Ελένη Πορτάλιου, Αριστοτέλης Τύμπας, Αθανασία Βελισσαρίου, ο συγγραφέας Λουκάς Αξελός κ.α.

konstantakopoulos