18/4/17

Το Παραμύθι με Τέρατα στη Βόρειο Κορέα

Toυ Μιχαήλ Στυλιανού
Τα τελευταία από το εκρηκτικό  θέατρο της Βορείου Κορέας:
-Ο Αντιπρόεδρος Πενς,( επί τόπου στην αποστρατικοποιημένη ζώνη), δηλώνει: «Η περίοδος της στρατηγικής υπομονής ετελείωσε». 
-O Πρόεδρος Τραμπ «εξετάζει μια κινητική στρατιωτική δράση, περιλαμβάνουσα αιφνίδιο πλήγμα». 
-Tο Πεντάγωνο στέλνει άλλα δύο αεροπλανοφόρα στην Κορεατική Χερσόνησο.                                                                                                                          
Τι ξέρουμε αλήθεια για την Βόρειο Κορέα; 
Oυσιαστικά, εξακριβωμένα, σίγουρα δεν ξέρουμε τίποτα. Στον πολιτισμό της  κυριαρχίας του ψεύδους, ως επίσημης γλώσσας της πολιτικής και της μαζικής επικοινωνίας, έχουμε , στη λεγόμενη δημοκρατική  Δύση,  σχηματίσει για την χώρα αυτή την εικόνα που μας έχουν εμφυτεύσει τα τραστ των συστημικών ΜΜΕ. Μια εικόνα σύμφωνη με τα σχέδια των εγκεφάλων της  διευθύνουσας διεθνούς αρπακτικής ολιγαρχίας για την μετανεωτερική παγκόσμια δουλοπαροικία που απεργάζονται.

Η γεωγραφική απόσταση και η διεθνής απομόνωση της  Βορείου Κορέας, σε κατάσταση οικονομικής, πολιτικής και ψυχολογικής πολιορκίας επί έξη δεκαετίες και πλέον, και μια γελοιογραφική φωτογραφία του κυβερνήτη της, σε συστηματική χρήση συμβόλου, την καθιστούν ελεύθερο  γήπεδο για κάθε παιχνίδι, για διαπόμπευση και απειλές καλυπτόμενες από γενική αδιαφορία και ανοχή. ΄Εχουν τελικά επιβάλει την γενική αποδοχή  του στιγματισμού της ως κράτους- παρία, τραμπούκου του διεθνούς υποκόσμου με πυρηνικό εξοπλισμό, απειλή για τους γείτονες και την διεθνή ειρήνη.
΄Ηδη η νέα υπό τον πρόεδρο Τραμπ αμερικανική κυβέρνηση  στέλνει στη Βόρειο Κορέα τελεσίγραφα με πυρηνική γόμωση και μοίρα αεροπλανοφόρων και υποβρυχίων με πυρηνικούς πυραύλους,  απειλώντας  την με ολοκαύτωμα, αν δεν συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις. Καλείται να τερματίσει τις δοκιμές πυρηνικών και πυραυλικών όπλων και να καταστρέψει το αντίστοιχο οπλοστάσιό της, το οποίο αποτελεί –λένε- απειλή για τη Νότιο Κορέα, την Ιαπωνία και τον πολιτισμό. Αιτήματα απολύτως θεμιτά, απέναντι στην πυρηνική απειλή– θα συμφωνήσουν  οι καταναλωτές Δυτικής συστημικής πληροφόρησης, όλοι δηλαδή που δεν έχουν πρόσβαση στο κινεζικό πρακτορείο Ξιν Χούα και σε πληροφορίες προσιτές μόνο σε μανιώδεις εξερευνητές του Διαδικτύου.
Το κινεζικό πρακτορείο λοιπόν μετέδωσε στις 8 Μαρτίου ότι, για την εκτόνωση της επικίνδυνης κρίσης μεταξύ των ΗΠΑ και της κυβέρνησης του Πιον Γιανγκ στην κορεατική Χερσόνησο, η Κίνα πρότεινε στις δύο πλευρές μια «διπλή αναστολή»: οι Βορειοκορεάτες να αναστείλουν  τις πυρηνικές και πυραυλικές δραστηριότητές τους και οι ΗΠΑ να αναστείλουν τα ετήσια μικτά στρατιωτικά τους γυμνάσια με τη Νότιο Κορέα . Την είδηση της κινεζικής πρωτοβουλίας ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός των Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.
Όμως αυτή η πρόταση δεν έχει κινεζική πατρότητα. Πρώτη την διατύπωσε η ίδια η Βόρεια Κορέα, δυο χρόνια πριν, τον Ιανουάριο του 2015 και την επανέλαβε τον Απρίλιο του 2016. Η Ουάσιγκτων την απέρριψε και τις δύο φορές. Φέτος την υιοθέτησε και την υπέβαλε η Κίνα. Και η Ουάσιγκτων, με την προεκλογικά «ειρηνόφιλη» κυβέρνηση Τραμπ, την απέρριψε και πάλι.
Αλλά γιατί απορρίπτουν οι  Αμερικανοί πρόεδροι μια πρόταση που θα απέφερε την εξοικονόμηση σημαντικών  δαπανών , αμερικανικών και νοτιοκορεατικών, από την αναστολή των ετήσιων  πολεμικών γυμνασίων, ενώ παράλληλα θα εμπόδιζε την τελειοποίηση και ανάπτυξη του οπλοστασίου της Β. Κορέας και θα συνέβαλε έτσι στην ύφεση;
Αυτό το ερώτημα θα μείνει στα αναπάντητα εκκρεμή, περί τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Ουκρανία, το Μαυροβούνιο και πλείστα άλλα θέατρα αμερικανικής φροντίδας.
Και από την άλλη πλευρά, γιατί η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας επιμένει στην ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου και δοκιμές πυραύλων ολοένα μεγαλύτερου βεληνεκούς και στην διαφήμισή τους, προκαλώντας έτσι δικαιολογημένες ανησυχίες στους νότιους γείτονές της και στην Ιαπωνία και τροφοδοτώντας την πολεμική εναντίον της; Μήπως η χώρα αυτή κυβερνάται από παράφρονες ή από  κατεχόμενους από αυτοκτονικόν ιδεασμό;
 Εδώ υπάρχει απάντηση στο ερώτημα αλλά απαιτεί πολύ χρόνο και ψάξιμο στα αζήτητα της πολιτικής ρητορικής και των Μέσων Μαζικής Ενυπνίασης, χρόνον απρόσιτο στον μέσο πολίτη.
Κατ’ αρχήν  η βορειοκορεατική εξουσία δεν επιμένει να προκαλεί, αφού αυτή επιμένει –αντίθετα- να προτείνει κάθε χρόνο την παράλληλη αναστολή των μικτών αμερικανο-νοτιοκορεατικών στρατιωτικών γυμνασίων  κοντά στην  αποστρατικοποιημένη ζώνη- σύνορο των δύο χωρών από τη μια και των δικών της δοκιμών πυραύλων και πυρηνικών όπλων, από την άλλη. Αλλά οι προτάσεις της, για γαλήνευση, απορρίπτονται.
Γιατί όμως θέτει αυτή την αντιστοίχιση, ή  παράλληλο πάγωμα στρατιωτικών γυμνασίων και πυρηνικού οπλοστασίου, στις προτάσεις της Πιον Γιάνγκ για εκτόνωση;
Για την κατανόηση αυτής της θέσεως χρειάζεται να ληφθούν υπόψη γεγονότα που είτε έχουν λησμονηθεί είτε είναι άγνωστα στη διεθνή κοινή γνώμη. Συγκεκριμένα:
Ο «πόλεμος της Κορέας» δεν έχει λήξει επίσημα, τα όπλα μόνο έχουν σιγήσει. Η «αφοπλισμένη ζώνη» των συνόρων της ανακωχής διατηρεί τον προσωρινό της χαρακτήρα. Η Βόρειος Κορέα καταλαμβάνει ελαφρά μεγαλύτερη άλλα πολύ ορεινή και άγονη έκταση και τον μισό πληθυσμό της Νοτίας, περί τα 25 εκατομμύρια. Περιβάλλεται από εχθρικές κυβερνήσεις (από την Ιαπωνία ελευθερώθηκε στον 2ο Π.Π) και διαθέτει μόνο την αναγκαστική ανοχή της Κίνας, στην οποία εξασφαλίζει ανάχωμα προστασίας. Η Νότιος Κορέα, παραμένει ουσιαστικό αμερικανικό προγεφύρωμα, με  μόνιμη αμερικανική στρατιωτική παρουσία 23.000 ανδρών, με αεροπορικές και ναυτικές βάσεις, άρτια εξοπλισμένες.
 Αυτές οι αμερικανικές δυνάμεις  μαζί με τις ισχυρές δυνάμεις της Ν. Κορέας, με τέλειο αμερικανικό εξοπλισμό, κινητοποιούνται κάθε χρόνο σε παρατεταμένα γυμνάσια, πλησίον της πάντοτε τεταμένης αποστρατικοποιημένης ζώνης των προσωρινών, συνόρων. Η κινητοποίηση τέτοιων δυνάμεων και έκδηλου επιθετικού χαρακτήρα, δεδομένων των συνθηκών, υποχρεώνει την Β. Κορέα σε αντίστοιχη στρατιωτική κινητοποίηση.
 Συμβαίνει τώρα οι Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες επιτελείς να επιλέγουν για την πραγματοποίηση αυτών των γυμνασίων ημερομηνίες που συμπίπτουν με την εποχή της σποράς και του θερισμού, στις περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις του ορεινού βορρά, όπου το κλίμα περιορίζει τον διαθέσιμο χρόνο για τις αγροτικές εργασίες, για τις οποίες κινητοποιείται και ο στρατός της Βορείου Κορέας. Κατά συνέπεια οι ετήσιες στρατιωτικές (επιθετικές) ασκήσεις στον Νότο χρησιμοποιούνται και ως οικονομικό όπλο, (εκτός από πολιτικό και ψυχολογικό), στον πόλεμο που δεν έχει τερματιστεί με τον Βορρά. Και προ λίγων ετών, με την ανάκληση του Βόρειο-κορεατικού στρατού από τα αγροτικά του καθήκοντα  σε ασκήσεις άμυνας, προκάλεσαν την σιτοδεία και πείνα, που θριαμβολογήθηκε διεθνώς.
Αντίδοτο σ’ αυτή την πανάρχαια μέθοδο πολιορκίας αποτελεί η επίδοση στην ανάπτυξη του υπερσύγχρονου όπλου πειστικής άμυνας με πυρηνικούς πυραύλους, που ελευθερώνει στρατιωτικές εφεδρείες για τις ετήσιες αγροτικές κλπ κοινωνικές υποχρεώσεις τους. Η στρατηγική του καθεστώτος της Πιον Γιάνγκ είναι να  αναπτύξει ένα σημαντικό αριθμό αυτοκίνητο-μεταφερόμενων πυρηνικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, σαν αυτούς που επέδειξε στην προχθεσινή παρέλαση, ώστε να αποκλείσει την δυνατότητα των αμερικανικών βάσεων να τους εξουδετερώσουν με αιφνιδιαστική επίθεση και να εξασφαλίσει έτσι την προστασία της επικράτειας δια της αποτρεπτικής απειλής θανάσιμων αντιποίνων στις αμερικανικές βάσεις της περιοχής και ακόμη πιο πέρα.
΄Εχουν υπολογίσει ότι αυτή η αμυντική στρατηγική είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή από την διατήρηση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων σε ημιμόνιμο επιφυλακή και ότι θα εξοικονομηθούν ικανά κεφάλαια για αναπτυξιακές επενδύσεις.
Η αντιμετώπιση της συγκεχυμένης και κακοποιημένης εικόνας που προσφέρεται για την Κορέα, σαν μια πολιτειακή πραγματικότητα αναχρονιστική, εξαμβλωματική  και «ανώμαλη», παραβλέπει το μόνιμο καθεστώς απειλής υπό το οποίο διαβιεί αυτός ο λαός των 25 εκατομμυρίων και τα τραυματικά βιώματα ενός φρικώδους εμφυλίου που εξελίχθηκε σε διεθνή πόλεμο και για τον οποίο ο στρατηγός Μακ Άρθουρ κατέθετε τον Μάιο του Ι951 στο Κογκρέσο, μεταξύ άλλων:
«‘ Ο πόλεμος στην Κορέα έχει σχεδόν ερημώσει αυτό το έθνος. ΄Εχω δει στη ζωή μου τόσο αίμα και καταστροφή όσο μπορεί νάχει δει άνθρωπος, και όμως μου έστριψε το στομάχι την τελευταία φορά που πήγα εκεί. Όταν είδα τα ερείπια και όλες αυτές τις χιλιάδες των γυναικών και των παιδιών και όλα, έκανα εμετό… Αν πας έτσι συνέχεια, διαιωνίζεις μια σφαγή τέτοια που ποτέ δεν άκουσα στην ιστορία της ανθρωπότητας…»
Και ο στρατηγός Le May, που έγινε Αρχηγός της Στρατηγικής Αεροπορικής Διοίκησης, έγραψε:
«Πυρπολήσαμε σχεδόν κάθε μια από τις πόλεις στη Βόρειο και στη Νότιο Κορέα… Σκοτώσαμε πάνω από ένα εκατομμύριο αμάχους πολίτες και αφήσαμε αρκετά ακόμη εκατομμύρια αστέγους, να ζήσουν τη συνέχεια της τραγωδίας.»
Ο Πόλεμος ισοπέδωσε τότε τουλάχιστον τις μισές από τις 18 σημαντικότερες πόλεις μεταξύ των 22 της Βορείου Κορέας. Στην Πιον Γιανγκ, μια πόλη μισού εκατομμυρίου κατοίκων πριν το 1950, μόνο δυο κτίρια έμειναν όρθια. ΄Ολη η βιομηχανία της χώρας, συγκεντρωμένη στο Βορρά, καταστράφηκε. Το ίδιο και οι υποδομές της.
Στις ετήσιες επετειακές παρελάσεις, απεικόνιση των οποίων ευχαρίστως προβάλλουν τα Δυτικά ΜΜΕ, προφανώς σαν τεκμήριο εφιαλτικής κινητοποίησης καλοκουρδισμένων αυτομάτων, γεννάται -εν όψει των ανωτέρω στοιχείων- η υποψία: Μήπως και άλλα κίνητρα, (από τον τρόμο του καθεστώτος), εξηγούν την εντυπωσιακή εικόνα οργάνωσης και πειθαρχίας τεράστιου οργανωμένου πλήθους; Όπως λ.χ. ο πατριωτισμός και η διαδήλωση αντιστασιακής αποφασιστικότητας;
Το ότι δεν πρόκειται περί αυτομάτων είναι πάντως βέβαιο. Στην Β. Κορέα φαίνεται δεν υπάρχουν αγράμματοι. Το 99% έχουν βγάλει σχολείο κάποιας βαθμίδας –κατά το Google! ΄Αλλωστε αυτοί κατασκευάζουν τους πυραύλους και τις πυρηνικές κεφαλές και ό,τι άλλο επέδειξαν στην παρέλαση.




13 σχόλια:

  1. ΣΑΒΒΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ""θα συμφωνήσουν οι καταναλωτές Δυτικής συστημικής πληροφόρησης, όλοι δηλαδή που δεν έχουν πρόσβαση στο κινεζικό πρακτορείο Ξιν Χούα και σε πληροφορίες προσιτές μόνο σε μανιώδεις εξερευνητές του Διαδικτύου"".
    Μήπως εδώ υπάρχει αντίφαση; Πάνω από μία ωρίτσα δεν χρειάζεται για να δει κανείς τι γίνεται και καθόλου μανιακή αναζήτηση στο διαδίκτυο ή να είναι κινέζος...
    Αλλά υπάρχει και η κοινή λογική που κανείς σχεδόν τίποτα να μην διαβάσει πολλά είναι ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ. Αρκεί να έχει όμως και μία επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας δεν είναι όμως ο ομφαλός της γής και για να την προστατέψουμε πρέπει να γνωρίζουμε τι γίνεται γύρω μας. Όλοι μας. Τα survivor μας μάραναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Β. Κορέα είναι χώρα που στην πραγματικότητα ξεφτιλίζει εδώ και δεκαετίες την Αμερικάνικη πολιτική του παγκόσμιου ληστή.

    Από τον πόλεμο του 1950 - 1953 και μετά η Β. Κορέα βρίσκεται στο στόχαστρο των Αμερικάνων που έχουν χρησιμοποιήσει όλα τα γνωστά τρύκ, αλλά έχουν αποτύχει πλήρως. Η χώρα ακόμη βρίσκεται στα χέρια των Β.Κορεατών.

    Οι νεοταξίτες της Ουάσιγκτον ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούν το πολεμικό πεδίο για ένα ακόμη μεγάλο πόλεμο, μήπως με την αναταραχή καταφέρουν να διασώσουν την διαλυμένη οικονομία τους. Δύσκολο έως αδύνατο.

    Η Β. Κορέα ίσως είναι η χειρότερη λύση από όσες σβουρίζουν μέσα στα ανισόρροπα κεφάλια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς αμφιβολία, ο Σάββας Καλεντερίδης είναι ο κορυφαίος γεωπολιτικής αναλυτής τα τελευταία 20 χρόνια. Και πραγματικά το αξίζει. Το infognomon.blogspot.com τείνει να γίνει το κέντρο αναφοράς σε αυτά τα θέματα. Δυστυχώς, με το παραπάνω κείμενο δείχνει τα όρια του είναι πολύ πιο χαμηλά από ότι νομίζαμε:
    Σύμφωνα με το infognomon ο πατριωτισμός των Βορεο Κορεατών προκύπτει από το γεγονός του Πολέμου της Κορέας. Και ο κύριος Στυλιανού και το infognomon θέλει να μας ανοίξει τα μάτια. Ας δούμε όμως την πραγματικότητα.
    Δυστυχώς για τον κ. Στυλιανού, σήμερα έχουν ανοίξει τα Σοβιετικά αρχεία και εν μέρη και τα Κινέζικα.Γιατί έγινε ο πόλεμος της Κορ;:
    Πηγή του πολέμου της Κορέας ήταν ο ωμός κυνισμός του Κιμ. Η λογική της ισχύος. Και να γιατί:
    1) Οι Αμερικάνοι ήθελαν να κάνουν ένα άνοιγμα στην Κίνα. Ο Κένναν έλεγε, πολύ σωστά, ότι η Κίνα είναι πολύ μεγάλη για να έχουν κάποια επιρροή οι ΗΠΑ. Αλλά με την ίδια λογική όμως δεν μπορεί να έχει ουσιαστική επιρροή και η ΕΣΣΔ. Επομένως εάν οι ΗΠΑ πάψουν να αποτελούν απειλή για την Κίνα αυτή τελικά θα έρθει σε πολιτική σύγκρουση με την γειτονικής ΕΣΣΔ.
    2) Για να περιορίσουν την απειλή προς την Κίνα οι ΗΠΑ τα έτη 1949-1950 απέσυραν τις περισσότερες δυνάμεις τους από την ΝΚ
    3) Για να αποτρέψουν μια επίθεση της ΝΚ στην Βόρ. (και επομένως να μειώσουν την πιθανότητα αντιτιθέμενης εμπλοκής ΗΠΑ-Κίνας) απέτρεψαν τον στρατιωτικό εξοπλισμό της Νότιας Κορέας
    4) Τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο αξιωματούχοι του State Department με δημόσιες δηλώσεις τους καθόρισαν το αμυντικό δόγμα των ΗΠΑ στην περιοχή της ΝΑ. Ασίας και στις χώρες που έθεσαν υπό την προστασία τους δεν συμπεριέλαβαν την Νότια Κορέα
    Ο Κίμ επί μήνες πίεζε τον Στάλιν να του δώσει την άδεια να επιτεθεί στην Νότια Κορέα. Τελικά τον Απρίλιο - Μάιο ο Στάλιν έδωσε την έγκρισή του.
    Επομένως, αιτία του πολέμου της Κορέας είναι ότι Κιμ θεώρησε ότι η Νότια Κορέα έγινε αδύναμη επειδή οι Αμερικάνοι αποχώρησαν (εγκατέλειψαν) από την ΝΚ
    Ο Κένναν (χωρίς αμφιβολία οι ικανότερος αναλυτής των Διεθνών Σχέσεων στον 20ο αιώνα) δεν κατάφερε να προβλέψει την εισβολή προφανώς γιατί ήταν ανορθολογική (Ο Κένναν το 1946-1947 προέβλεψε τον Γκορμπατσωφ και την κατάρρευση της ΕΣΣΔ μετά από 40 χρόνια). Αυτό είχε επιπτώσεις στην καριέρα του. Σε ανάλυσή του το 1952 λέει ότι εάν ο Κιμ προσπαθούσε να κομμουνιστικοποιήσει την Νότια Κορέα με υπόγειες μεθόδους (πχ με ανταρτοπόλεμο) οι ΗΠΑ δεν θα επεμβαίνανε και θα άφηναν την Κορέα στην τύχη της. Ηταν όμως τόσο ωμή η εισβολή της Βόρειας Κορέας που οι ΗΠΑ (και ο ΟΗΕ (δεδομένου ότι η ΕΣΣΔ δεν έβαλε βέτο!!!!)) δεν είχαν άλλη επιλογή.
    Σε 3 μέρες η Βόρεια Κορέα κατέλαβε την Σεούλ (28 Ιούνιου). Αυτό θα αρκούσε να πείσει και τον πλέον κακόπιστο για το πόσο απρόκλητη ήταν η επίθεση της Βόρειας Κορέας (εκτός εάν ο κ. Καλεντερίδης πιστεύει ότι οι Αμερικάνοι και οι Ν.Κς είναι τόσο ανίκανοι που αντί να εισβάλουν στην Βόρεια Κορέα έχασαν την πρωτεύουσα της χώρας σε 72 ώρες! Προφανώς έκαναν εισβολή προς τα πίσω!). Δεν μας χρειάζονται τα ιστορικά αρχεία. Απλώς τα αρχεία είναι πολύ γλαφυρά και γραφικά. Πχ υπάρχει αναφορά Σοβιετικού Στρατιωτικού συμβούλου από το μέτωπο που επιχαίρει για το πόσο στον ύπνο έπιασαν τον τους Νοτιο-Κορεάτες και τους Αμερικάνους (την ίδια στιγμή που οι ανακοινώσεις του ΒΚ στρατού κατηγορούσαν τον ΝΚ στρατό).
    Επομένως, η αιτία του Βορεο-Κορεατικού πολέμου ήταν η αποχώρηση των ΗΠΑ από την Κορεατική χερσόνησο και το άνοιγμα στην Κίνα!
    Το άρθρο του infognomon έχει στρατηγική γιατί είναι προφανές ΔΕΝ είναι τυχαίο ότι συγκαλύπτει τα παραπάνω και υπονοεί τα ακριβώς αντίθετα.
    Ο πατριωτισμός των ΒΚ προκύπτει από το ότι τους έχουν πει το ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ψέμα ότι οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στην ΒΚ. Η αλήθεια είναι ότι ο Κίμ ΔΕΝ υπερασπίσθηκε την ακεραιότητα της πατρίδας του αλλά πιάστηκε με την "γίδα στον ώμο".
    Προσωπικά δεν ψηφίζω καθόλου και δεν ασχολούμαι καθόλου με την πολιτική (και μπορώ να το αποδείξω αυτό στον Σάββα Καλεντερίδη). Ο μόνος λόγος που τα γράφω τα παραπάνω είναι για να υπερασπισθώ την τιμή ενός θείου μου που ήταν στην Κορέα. Όσοι δεν είμαστε στην πολιτική είμαστε ακόμα ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο
      το θέμα δεν το γνωρίζω και όπως βλέπεις, ποτέ δεν βάζω την υπογραφή μου σε άρθρα που αναφέρονται σε θέματα που δεν γνωρίζω.
      Το παραπάνω άρθρο το έγραψε ο κ. Στυλιανού, εμπειρότατος δημοσιογράφος, που χρημάτισε μάλιστα και διευθυντής στο ΑΠΕ.
      Ο κ. Στυλιανού είναι ακομμάτιστος, εξ όσων γνωρίζω, και η πένα του υπακούει μόνο στον ίδιο και σε κανέναν άλλον.
      Το άρθρο το διάβασα και νομίζω ότι αποτελεί τροφή για σκέψη και προβληματισμό.
      Άλλωστε, αυτό κάνουμε εδώ μέσα.
      Δεν δημοσιεύουμε άρθρα μιας συγκεκριμένης άποψης.
      Πάντως, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ελπίζω να μην το πάρω πάνω μου, τώρα που έχω αρχίσει να γερνάω.

      Διαγραφή
    2. @ Γιωργος.
      Και όμως αγαπητε μου παρ'ολον που η πλακα με τα ονόματα των πεσοντων Ελλήνων είναι αρκούντως γεματη,(δεν θυμαμαι ακριβως ποσοι γιατι ημουν νεαρος όταν μας πηγε εκδρομη στο μνημειο ο πρακτορας του καραβιου που δουλευα),τα τουρκικα ονόματα μετρωνται στα δάκτυλα του ενός χεριου και αυτά από μετόπισθεν.
      Παρ'ολα αυτά οι Ελληνες σε ολους τους πολεμους που επολεμησαν,ανταμειφθηκαν με αγνωμοσυνη,ξεπουλημα και λησμονια.
      Δυστυχως αποδειξαμε ότι εκτος από ηρωες ειμαστε και οι χρησιμοι αναλωσιμοι ηλιθιοι.

      Διαγραφή
  5. Γιώργο καλησπέρα, ο θείος σου παραβρέθηκε σε έναν πολύ σκληρό πόλεμο και κανένας από εμάς δε μπορεί να ξέρει τι πέρασε, μπράβο του που τίμησε την γαλανόλευκη με την συμμετοχή του. Ο πόλεμος αυτός ήταν ο τελευταίος μέχρι τώρα για απελευθέρωση της κορεατικής χερσονήσου από κατακτητές, έληξε με ανακωχή χωρίς δυστυχώς να απελευθερωθεί το ΝΟΤΙΟ τμήμα αυτής. Αν και βρίσκομαι ιδεολογικά αντίθετος με τους Κιμ, ματάκια έχω και βλέπω ποιος είναι ο κατακτητής και ποιος ο απελευθερωτής. Αν μας ενοχλεί η βόρειος Κύπρος, πρέπει να μας ενοχλεί και το ψευδοκράτος της Ν.Κορέας. Το να κατηγορείται γιατί δεν κατάφερε να απελευθερώσει την πατρίδα του είναι τουλάχιστον ειρωνικό, αλλά ξέχασα, οι 'Ελληνες έχουμε ταλέντο να μην πολεμάμε για τα δικά μας κατακτημένα εδάφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έτσι για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο στρατιωτικός ιερέας π. Ανδρέας Χαλκιόπουλος κατά την παραμονή του στην Κορέα, αναδιοργάνωσε και ανασύνταξε το διασκορπισμένο ορθόδοξο ποίμνιο της Κορέας, ενώ αργότερα ανέλαβε δράση ο νυν Γέροντας Μητροπολίτης Πισιδίας Σωτήριος Τράμπας

    πχ https://www.youtube.com/watch?v=IWSOdpop6Ng

    http://www.ierapostoles.gr/diocese/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82/

    Χαίρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπηρξα ποτε στειρος αντικομμουνιστης αλλα η ιδια η Ιστορια και ο τροπος θανατου (η δια βοης καταρρευση) του κομμουνισμου αυταποδεικτα δικαιωσαν την εναντιον του ιδεολογια, αλλιως θα μακροβιουσε....Αν οι κομμουνιστες πολεμουν τον κατακτητη οπως οι ομοιδεατες σου, του ΑΚΕΛ, ναι ειμαι αντικομμουνιστης και αντιδεξιος για τους τουρκοπροσκυνημενους του ΔΗΣΥ (για τους αλλους της χρυσης αυγης τι να λεμε ηταν οι πρωτοι που κρυφτηκαν το 74).......Δεν θεωρω οτι το αρθρο του κυριου Στυλιανου εχει κομματικη ταυτοτητα, απλα αρνουμαι να δεχτω εναν στειρο αντιαμερικανισμο ιδιως στην περιπτωση του "Μπουλη".......Για μια φορα λεω να πιστεψω την "δυτικη προπαγανδα" για την Β. Κορεα....Ιδιως γνωριζοντας ,ποση στρεβλη αντιληψη μπορει να εχει καποιος οταν μεσα στην προσωπολατρεια , και την κολακεια που τον ταιζουν , συγχεει το εγω του με την μοιρα ενος λαου....Ναι ο νεαρος αυτος δικτατορας δεν αντιλαμβανεται ουτε την εμβελεια του ουτε τα δικαιωματα του ,ουτε τις υποχρεωσεις του, δεν ξερει να μιλα αλλα να εκβιαζει.....και μαλλον θα βαλει μυαλο απο τον εκβιασμο που του ετοιμαζουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο. Και το ξαναδιάβασα υπό το φώς της αιχμηρής κριτικής του κ. Γιώργου. Και επιβεβαίωσα την πρώτη εντύπωση που μου δημιούργησε, πως αυτή στηρίζεται σε έντονα συναισθήματα μόνο, αλλιώς στον αέρα...
    " Σύμφωνα με το infognomon ο πατριωτισμός των Βορεο Κορεατών προκύπτει από το γεγονός του Πολέμου της Κορέας. Και ο κύριος Στυλιανού και το infognomon θέλει να μας ανοίξει τα μάτια. Ας δούμε όμως την πραγματικότητα.
    Δυστυχώς για τον κ. Στυλιανού, σήμερα έχουν ανοίξει τα Σοβιετικά αρχεία και εν μέρη και τα Κινέζικα.Γιατί έγινε ο πόλεμος της Κορ;:""
    ΄Ολα αυτά του κ. Γιώργου μου φαίνονται ή έλλειψη κατανόησης του τι διάβασε, ή εσκεμμένη παρερμηνεία εν βρασμώ ψυχής. Διότι πουθενά δεν είδα να γράφει ο συντάκτης ότι ο πατριωτισμός των Β/Κ προκύπτει από τον πόλεμο της Κορέας. Πουθενά ο πατριωτισμός δεν ανάγεται στον τελευταίο πόλεμο. Είναι ένα μόνιμο υποκαίον συναίσθημα δεσμού με τη γη των προγόνων και της ιστορίας μας που θεριέυει ενώπιον ξένης απειλής.
    Συνθήκη που ισχύει σήμερα στη συγκεκριμένη περίπτωση.
    Αλλά επιπλέον το άρθρο θέτει απλώς ως ερώτημα, εναλλακτικό προς την καθιερωμένη
    ερμηνεία των τρομοκρατημένων ρομπότ, το ενδεχόμενο κίνητρο του πατριωτισμού.
    ΄Ετσι, αυτό το κακόβουλο "Δυστυχώς για τον κ. Στυλιανού", εμένα μου φαίνεται τόσο
    ξεκρέμαστο ώστε να τσαλακώνει τις καλές εντυπώσεις της ευγενικής εισαγωγής στο σχόλιο του κ. Γιώργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην ανθρώπινη ιστορία μέχρι στιγμής δύο ατομικές βόμβες ρίχτηκαν εναντίον πραγματικών στόχων, και αυτό έγινε ενώ ο τότε εξουθενωμένος αντίπαλος ήταν πανέτοιμος να συνθηκολογήσει.

    Παρ όλα αυτά δύο πόλεις επιλέχθηκαν με κριτήριο η γεωμορφολογία τους "να βοηθήσει" τις εκρήξεις στην αύξηση των θυμάτων. Όπως και έγινε.

    Έκτοτε, ευτυχώς που και άλλες δυνάμεις έδειξαν ότι κρατούσαν και αυτές ισόποσο τρόμο, και έτσι ως φαίνεται γλύτωσε ο πλανήτης την καταστροφή.

    Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω αν τα απόκρυφα αρχεία της δήθεν "υπεργαλαξιακής συμμαχίας" που βγήκαν στο φως είναι αληθινά ή όχι αν και προσωπικά νομίζω πως είναι ένα πολύ ανέκδοτα για πολλά - πολλά γέλια, ότι δηλαδή η εμπλοκή μετά τον 2ο μεγάλο πόλεμο μέσα στην αυλή της Κίνας ήταν αποκλειστική ευθύνη των Κινέζων ή των Σοβιετικών (Βιετνάμ - Ντιέν Μπιεν Φού, Κορέα, κτλ) και ουδόλως των Αμερικάνων και των λοιπών δυτικών δυνάμεων(απαπαπα).

    Αλλά αν δεν είμαι βέβαιος για το πιο πάνω η πραγματική ιστορία τουλάχιστον με διδάσκει ότι όταν και οι άλλοι απέκτησαν τις βόμβες, τότε βόμβα δεν ξαναεπεσε και συνεπώς οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι αν συνέχιζαν να ανήκουν στο ίδιο μονοπώλιο θα είχαμε "φάει" κατ' περίπτωση τουλάχιστον 5 - 6.... αρμαγεδώνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια για την επιλογή άρθρου προς ανάρτηση, εκπλήσσομαι (ευχάριστα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.