17/4/17

Ο Τζάρεντ Κούσνερ και η Ιβάνκα Τραμπ θα οδηγήσουν τις ΗΠΑ στο μονοπάτι του πολέμου;

Jared Kushner et Ivanka Trump vont-ils entraîner les Etats-Unis sur le sentier de la guerre ?
Μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στη προεδρία των ΗΠΑ, ορισμένοι τόνισαν τη σημασία που θα αναλάβει το ζεύγος που αποτελείται από την κόρη του Ιβάνκα και τον άντρα που παντρεύτηκε και για τον οποίο αλλαξοπίστησε στον Ιουδαϊσμό, Τζαρέντ Κούσνερ. Με τη κυβίστηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βομβάρδισε με αμερικανικούς πυραύλους μια συριακή βάση, οι φήμες γίνονται ακόμη πιο επιτακτικές. Ο Ερίκ Τραμπ, ένας από τους γιους του Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε την άποψη αυτή, δηλώνοντας σε συνέντευξή του ότι ο βομβαρδισμός της Συρίας αποφασίστηκε υπό την επίδραση της Ιβάνκας .  

Επομένως, είναι χρήσιμο να εξετάσουμε πιο προσεκτικά την προσωπικότητα του Τζαρέντ Κούσνερ. Αυτός ο νεαρός επιχειρηματίας διοικεί ένα ίδρυμα που χρηματοδοτεί μια υπερ-ορθόδοξη Γιεσιβά (Yeshiva, δηλαδή Ιουδαϊκό σχολείο) στον οικισμό Μπέιτ Ελ, γνωστή για την ριζική αντίθεσή της στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.
jared-kushner-ivanka-trump-loubavitch 
O Τζαρέντ Κούσνερ υπήρξε για πολλά χρόνια ένας από τους ηγέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Φίλων των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ , σύλλογος που περισυλλέγει δωρεές προς όφελος του ισραηλινού στρατού. 
 friends-israel-defense-forces
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι γνωρίζει τον  Τζαρέντ Κούσνερ από τότε που ήταν παιδί. 
 jared-kushner-netanyahu
Ο Τζαρέντ Κούσνερ είναι ο κύριος ιδιοκτήτης της εταιρείας ακίνητης περιουσίας Kushner Properties και της εκδοτικής εταιρείας  της εφημερίδας The New York Observer. Είναι γιος της εταιρείας μεσιτείας ακίνητης περιουσίας  Τσαρλ Κούσνερ – που φυλακίστηκε για ένα διαστημα- από τον οποίον κληρονόμησε την επιχείρηση. Από το 2007 έως το 2016, η εταιρεία του επένδυσε τουλάχιστον επτά δισεκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς το 2007, του πιο ακριβού κτιρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών: το 666 Fifth Avenue, το οποίο απέκτησε με 2 δισ. δολάρια.   
jared-kushner-666 
Μεταξύ των επιχειρηματικών σχέσεων του Τζαρέντ Κούσνερ πλανάται η σκιά ενός ορισμένου ... Τζωρτζ Σόρος, του δισεκατομμυριούχου παγκοσμιοποιητή ο οποίος έκανε τα πάντα για να αντιταχθεί στον Ντόναλντ Τραμπ. 
 
Ο Τζαρέντ Κούσνερ ήταν ένας από τους συμβούλους στη προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και περιγράφεται ως αρχιτέκτονας της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ στα κοινωνικά δίκτυα. Πριν από αυτές τις εκλογές, ο Τζαρέντ Κούσνερ είχε χρηματοδοτήσει την άλλη πλευρά: το Δημοκρατικό Κόμμα.
Στις 9 Ιανουαρίου 2017 ο Ντόναλντ Τραμπ διόριζε τον Τζαρέντ Κούσνερ Ανώτερο Σύμβουλο του προέδρου των ΗΠΑ. Αυτός ο πολύ σιωνιστής νεαρός άνδρας είναι μεταξύ των άλλων υπεύθυνος για τη χάραξη της πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και τη διαχείριση του ισραηλινο-παλαιστινιακού ζητήματος!
jared-kushner-ivanka-trump-israel 
Ο αμερικανικό Τύπος έδωσε το παρατσούκλι «Τζαβάνκα» στο ζευγάρι που σχηματίζεται από τον Τζάρετ και την Ιβάνκα.
Από τον περασμένο μήνα, η Ιβάνκα Τραμπ καταλαμβάνει ένα ειδικό γραφείο στη «Δυτική Πτέρυγα» του Λευκού Οίκου. Και οι δύο έχουν την ιδιότητα των άμισθων ομοσπονδιακών υπαλλήλων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τζάρετ Κούσνερ αντικατάστησε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Ρεξ Τίλερσον, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Ιράκ.
Τον Νοέμβριο του 2016 κατά την επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Αμπε στον Πύργο Τραμπ, οι Ιβάνκα Τραμπ και Τζάρετ Κούσνερ ήταν ήδη μαζί δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή ήταν και πάλι η περίπτωση την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, στη Φλόριντα. Στο επίσημο δείπνο, η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρετ Κούσνερ κάθονταν στα δεξιά του κινέζικου προεδρικού ζεύγους. Εξάλλου, είναι ο Τζάρετ Κούσνερ και ο Σουέι Τιανκάι, Κινέζος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι ενορχήστρωσαν αυτή την επίσημη επίσκεψη.
Η μόνη μέχρι τώρα αποτυχία που αποδίδεται στο ζεύγος «Τζαβάνκα» όσον αφορά την επιρροή στον Ντόναλντ Τραμπ, αφορά την προσπάθειά τους να αποκατασταθούν οι σχέσεις του προέδρου των ΗΠΑ με με το λόμπι LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender).

Αλλά ο μεγάλος φόβος πολλών παρατηρητών της αμερικανικής πολιτικής σκηνής είναι να δούμε αυτό το ζεύγος να παρασύρει τον Ντόναλντ Τραμπ και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο μονοπάτι του πολέμου με βάση κυρίως ισραηλινών συμφερόντων .



Μετάφραση από κριστιάν Ακκυριά.
Διαβάστε περισσότερα στο
http://reseauinternational.net/jared-kushner-et-ivanka-trump-vont-ils-entrainer-les-etats-unis-sur-le-sentier-de-la-guerre


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.