21/4/17

Παρίσι: Τα μίντια δυσκολεύονται να αποκρύψουν τις κραυγαλέες ανωμαλίες στην ιστορία του χαμένου μισθοφόρου

Ο φερόμενος ως δράστης του πυροβολισμού στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι απέχει πολύ από να είναι ένας άγνωστος. Πρόκειται για έναν πολυ-υπότροπο εγκληματία ο οποίος θα έπρεπε να εκτίει μια ποινή ισόβιας κάθειρξης για απόπειρα δολοφονίας και ένοπλες ληστείες, αλλά ο οποίος απελευθερώθηκε σε αντάλλαγμα για την συμμετοχή του στις προσλήψεις μισθοφόρων και να τους συνοδέψει στη Συρία για να συμμετάσχουν στην ανατροπή της συριακής κυβέρνησης. 

Πρόκειται λίγο πολύ για το σενάριο της ταινίας «Και οι δώδεκα ήταν καθάρματα, Dirty Dozen» και αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών (θα ήταν πιο ακριβές να τις ονοματίσουμε ως Intel Asset) που εμπλέκονται στα βρώμικα βίαια κόλπα στρέφονται εναντίον των εργοδοτών τους. Οι τελευταίοι πρέπει να τον εγκατέλειψαν. Το μεγάλο κεφάλι (δικαστικά προνόμια ασυλίας, προνόμια σε χρήμα και σε είδος, ελευθερία να σκοτώσουν με ατιμωρησία στη Συρία και αλλού, κλπ) και η παράνοια έκανε τα υπόλοιπα.  


Το γεγονός ότι ο στόχος του ήταν ένας ή περισσότεροι αστυνομικοί υποστηρίζει ακόμα περισσότερο ότι ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες.  
Έτσι λοιπόν, μια άλλη επίθεση κάτω από ψευδή σημαία (false flag).  

Όχι πραγματικά.  Πρόκειται για τις συνέπειες μιας επικίνδυνης διαχείρισης ενός φαινομένου που εκμεταλλεύεται για άδοξο σκοπό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα δεύτερο μαχαίρι που προέρχεται από τους εγκληματίες ή τον υπόκοσμο στρέφεται εναντίον του αξιωματικού της υπόθεσής του. 

Αυτό που  μπορούμε να συγκρατήσουμε  αυτή τη φορά είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης έχουν όλο και περισσότερη δυσκολία να κρύψουν ορισμένες κραυγαλέες ανωμαλίες κατά τη διάρκεια της διαδρομής αυτών των σκυλιών του πολέμου που κινητοποιούνται από τις γαλλικές κρατικές υπηρεσίες προς όφελος ενός σκοπού που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα της Γαλλίας.

Μετάφραση από Κριστιάν Ακκυριά.


6 σχόλια:

  1. Φαντάζει λίγο δύσκολο να ήταν καλά εκπαιδευμένος ο συγκεκριμένος τρομοκράτης.Έχοντας υπέρ του το στοιχείο του αιφνιδιασμού (προσέγγισε απο πίσω το αστυνομικό όχημα), βαριά οπλισμένος (είχε στην κατοχή του ΑΚ47),υποστηρίζονταν απο δεύτερο άτομο, ενω και ο στόχος που διάλεξε δεν ήταν ιδιαίτερα "σκληρός" (το αστυνομικό αυτοκίνητο δεν ήταν θωρακισμένο ενώ οι αστυνομικοί φαίνεται οτι δεν είχαν κάποιου είδους προστασια)κατόρθωσε να σκοτώσει έναν και να τραυματίσει δύο.
    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρές (δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου) ο τρομοκράτης βγήκε απο το αυτοκινήτο του το οποίου πάρκαρε πίσω απο το αστυνομικό βαν και άρχισε να πυροβολεί.Σίγουρα ήταν ριζοσπαστικοποιημένος σε βαθμό να είναι αποφασισμένος να πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....για να συμμετάσχουν στην αποτροπή της συριακής κυβέρνησης......!!!??.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτου του ειδους οι αποφυλακισεις, παραπεμπουν στον "ανθρωπιστικο" Νομο του αειμνηστου (εστω και εν ζωη) κ. κ. παρασκευπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τασια,Μουζαλα,μας αφησες μπουκαλα.
    Ευτυχως που εδώ ακομα λιάζονται γι'αυτο το νου σας μην τελειωσουν τα αντιηλιακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.