11/4/17

Τόμαχοκ κατά της Συρίας: Ο Τραμπ έκανε ένα ανεκτίμητο δώρο στο ρωσικό στρατό

Δεν θα σταθώ στα κίνητρα ή τους υπολογισμούς που οδήγησαν τον Ντόναλντ Τραμπ να επιτεθεί στη Συρία. Ό, τι κι αν είναι, φαίνονται ασήμαντα σε σχέση με τη σημασία και την έκταση της ίδιας της επίθεσης. Οι μάλλον ήρεμες και σταθμισμένες αντιδράσεις της Δαμασκού, Τεχεράνης και προπαντός της Μόσχας, εξέπληξαν πολύ επιτρέποντας  την εξέταση διαφόρων σεναρίων που θυμίζουν καμιά φορά ένα περίπλοκο παιχνίδι μπιλιάρδου. Οι λόγοι αυτής της αυτοσυγκράτησης μπορεί και να βρεθούν αλλού.

Η επίθεση των ΗΠΑ συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως επειδή τίποτα το συγκεκριμένο την δικαιολογούσε, στη συνέχεια, επειδή πραγματοποιήθηκε σ ένα πλαίσιο ανοίγματος της Ουάσιγκτον προς τις αρχές στη Δαμασκό, αλλαγή στάσης που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες από την ίδια την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Καμία στρατιωτική επίθεση από πλευράς μιας τέτοιας διοίκησης δεν θα μπορούσε να αναμένεται άμεσα. Αυτό που θα μπορούσε να ληφθεί σαν χτύπημα κάτω από το τραπέζι αναμενόταν να επιδεινώσει την οργή της Δαμασκού. Τίποτα απ’ αυτό.  Επικράτησε η ηρεμία τόσο του αλ-Άσαντ όσο και μεταξύ των συμμάχων του, μια ηρεμία με αυτοπεποίθηση και καθησυχαστική, που αποδεικνύεται από την επανάληψη των ρωσοσυριακών αεροπορικών επιχειρήσεων και των χερσαίων επιχειρήσεων την άλλη μέρα μετά τις επιδρομές, σαν να μην είχαν συμβεί .

Από πλευρά των Ρώσων, στην επίσημη ηρεμία προστέθηκαν λίγα σαρκαστικά σχόλια κατά της επιχείρησης των ΗΠΑ, κρύβοντας ατελώς ένα είδος ικανοποίησης της οποίας μαντεύουμε τη φύση και την αιτία. Μόλις είχαν δεχθεί πράγματι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσαν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες: μια πραγματική δοκιμή και σε πραγματικό χρόνο, η οποία τους επέτρεψε να αξιολογήσουν τι θα συνέβαινε εάν δέχονταν μια επίθεση με πυραύλους κρουζ Τόμαχοκ . Με βάση τις αντιδράσεις τους, η αξιολόγηση φαίνεται να ήταν πολύ θετική.

Οι Ρώσοι, σε αντίθεση με εμάς, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τον πόλεμο. Για δύο αιώνες έχουν θυσιάσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, είδαν τη γη τους να καεί και τις πόλεις τους να καταστρέφονται, και ξέρουν ότι ο επόμενος πόλεμος θα είναι χειρότερος από τους προηγούμενους. Δεν αρκούνται απλά να εξοπλίζουν τους στρατιώτες τους για να πολεμήσουν στα σύνορα και έξω για να τους προστατεύσουν από έναν πιθανό εχθρό. Γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πόλεμος χωρίς νεκρούς, παρά τα υφιστάμενα συστήματα άμυνας (πλήρωσαν ακριβά για να το μάθουν), έχουν δημιουργήσει σε όλη τη Ρωσία, συστήματα πολιτικής προστασίας. Πού είναι τα δικά μας; Πριν από μερικά χρόνια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χλεύασε τους Αμερικανούς σχετικά με τις αυταπάτες τους για τις διάφορες ασπίδες τους και τους έλεγε ότι δεν μπορεί να υπάρχει απόλυτη προστασία πίσω από ασπίδες.

Η αιφνιδιαστική επίθεση στη Συρία με πυραύλους κρουζ Τόμαχοκ των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε εναντίον μιας χώρας χωρίς ασπίδα, με ελάχιστη αεράμυνα και της οποίας ο εναέριος χώρος είναι ανοιχτός. Περαιτέρω, η επίθεση αυτή έλαβε χώρα ενώ υπήρχε μια σχεδόν συμφωνία μη επίθεσης που υπεγράφη μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, που σημαίνει:
  • ·         ότι ο δρόμος ήταν ελεύθερος για τους πυραύλους των ΗΠΑ
  • ·         ότι η Ρωσία, για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, δεν μπορούσε να επιτεθεί στους Αμερικανούς,
  • ·         και ότι, ως εκ τούτου, τα πολεμικά πλοία μπορούσαν να συνεχίσουν να πυροβολούν, ατιμώρητα και με μέγιστη ασφάλεια, όσους πυραύλους ήθελαν χωρίς να βυθιστούν
Παρ 'όλα αυτά, τα μέτρα που είχαν ληφθεί στο ελάχιστο από τη Συρία και τη Ρωσία μετέτρεψαν την επίθεση σε φιάσκο: πάνω από το 60% των Τόμαχοκ είχαν εκμηδενιστεί, και οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις υπόλοιπες βολές ήταν πολύ περιορισμένες, εάν εμμένουμε στο μύθο γύρω από τα διάσημα αμερικανικά Τόμαχοκ. Αυτό εξηγεί την ηρεμία του αλ-Άσαντ και των συμμάχων του.

Ποια ήταν τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της επίθεσης;  
Φαίνεται, σύμφωνα με έναν Γερμανό εμπειρογνώμονα, ότι η Ρωσία αρκέστηκε να χρησιμοποιήσει μόνο το νέο σύστημα παρεμβολών της, το Krasuha-5, ικανό να ενεργήσει στο GPS του εχθρικού πυραύλου για να μπλοκάρει ή να αλλάξει τη πορεία του ... Ένα σύστημα ικανό να «ρίξει τα Τόμαχοκ σαν μύγες», σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ο οποίος προσθέτει ότι μια σειρά πυραύλων έπεσαν στη Μεσόγειο πριν φτάσουν στην ακτή. Είναι επίσης πιθανό ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε το δικό της σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων, αλλά, όπως βλέπουμε, η άμυνα που υπήρχε, δεν ήταν στο ύψος της κλίμακας της επίθεσης. Ήταν αστεία ενώπιον ενός εχθρού ο οποίος δεν υπήρχε δύο ημέρες νωρίτερα.

Δεν θα συμβεί πλέον από τούδε και στο εξής. Ένα από τα δώρα αυτής της επίθεσης είναι ότι οι σύμμαχοι της Συρίας αξιολόγησαν τις πραγματικές δυνατότητες των ΗΠΑ σε σχέση με την υπάρχουσα άμυνα. Η Ρωσία αντέδρασε άμεσα με την ενίσχυση αυτών των μέσων άμυνας με βάση την εκτίμηση της για τη κατάσταση. Παρότι θα εξακολουθεί να μην της επιτρέπεται να βουλιάξει ένα πλοίο εκτοξευτή πυραύλων των ΗΠΑ (αυτό δεν ισχύει σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της Ρωσίας), θα ενισχύσει κάποια στοιχεία της άμυνας που έχει αναπτύξει στην Συρία, έτσι ώστε, σε μια μελλοντική επίθεση, δεν θα είναι μόνο το 60% των πυραύλων που θα είναι αναποτελεσματικοί, αλλά το 80% ή και περισσότερο.

Προς το παρόν οι Αμερικανοί εξακολουθούν να μη διακινδυνεύουν τίποτα παίζοντας τους κακοποιούς, οι Ρώσοι φροντίζοντας να μην οδηγηθεί ο κόσμος σε ένα κατακλυσμικό πόλεμο, αλλά τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά σε περίπτωση πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πλοία που εκτοξεύουν πυραύλους θα έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από το να υπολογίσουν τις τροχιές των πυροβολισμών τους, και το ποσοστό εκτροπής ή κατάρριψης  των πυραύλων μπορεί τότε να πλησιάζει το 100%. Αλλά, όπως το έλεγε ο Πούτιν, είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς σε μια ασπίδα προστασίας του 100%.

Οι πύραυλοι των ΗΠΑ κατά της Συρίας προσέφεραν στους Ρώσους ένα ιδανικό τεστ το οποίο δεν θα μπορούσαν να ονειρευτούν, δίνοντας τους τη δυνατότητα αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο των μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόσουν κατά των πυραύλων Τόμαχοκ, συμβατικών ή όχι, εάν δεχθούν επίθεση στο έδαφός τους. Οι στρατιωτικοί στρατηγιστές  των ΗΠΑ, μακριά από το να εξαπατηθούν από τις διασκεδαστικές αντιδράσεις των Ρώσων, σίγουρα έχουν συνειδητοποιήσει το λάθος τους και πρέπει να δαγκώνουν τα δάχτυλα τους σήμερα. 

Οι εχθροί του Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι, ωστόσο, χαιρετίζουν αυτή την επιχείρηση, έχουν ίσως δίκιο να υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος τους είναι μισθωμένος από τη Μόσχα.

 AVIC - Διεθνές Δίκτυο 

Μετάφρασή από Κριστιάν Ακκυριά.
Διαβάστε περισσότερα στο http://reseauinternational.net/tomahawks-sur-la-syrie-trump-fait-un-cadeau-inestimable-a-larmee-russe


17 σχόλια:

  1. Ανοησίες.
    Οι tomahawk μπορούν να πετάξουν σε ύψος μόλις 100 μέτρων και έχουν ακτίνα δράσης πάνω από 1000 χλμ.

    Έχουν ακουστεί περίπου 1εκ χαζομάρες για τα διαστημικής τεχνολογίας αντιαεροπορικά της Ρωσίας. Αυτό που δεν έχει κατανοήσει κανείς είναι ότι κανένα αντιαεροπορικό όπλο δεν μπορεί να καταρρίπτει πυραύλους ες αεί. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η χώρα μας διατηρεί 2 πυροβολαρχίες S-300 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα. 12 εκτοξευτές σημαίνει ότι αν είναι όλοι φορτωμένοι μπορούν να καταρίψουν στην καλύτερη περίπτωση 36-48 πυραύλους που έχουν εκτοξευτεί ταυτόχρονα (για αεροπλάνα τα ποσοστά επιτυχίας είναι 80% - 93% συνεπώς για πυραύλους είναι πολύ λιγότερα). Μετά χρειάζεται χρόνος αναφόρτωσης ή/και ανάπτυξης σε διαφορετικό σημείο (κάτι εξαιρετικά δύσκολο για πυραυλικό σύστημα), στον οποίο τα αντιαεροπορικά φυσικά είναι ευάλωτα αν δεν προστατεύονται από άλλο αντιαεροπορικό μέσο εγγύτερης προστασίας (ούτως ή άλλως η ελάχιστη απόσταση βολής τέτοιων αντιαεροπορικών είναι 2-3 km). Είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί γνωρίζουν πόσους εκτοξευτές έχει κατεβάσει ο Πούτιν στην Συρία, όπως είναι προφανές ότι αυτό έγινε για να αποτρέψει τους Αμερικανούς να στείλουν αεροπλάνα.

    Η αμερική με το χτύπημα αυτό έστειλε δύο μηνύματα στον Πούτιν. Πρώτον, ότι θα έχει τον πρωταρχικό ρόλο στην νέα κατάσταση, ορίζοντας περιοχές επιρροής. Ήδη ακούγεται ότι φεύγει από το Ιντσιρλίκ και πάει σε βάζεις της Ροζάβα, του Συριακού Κουρδιστάν. Δεν γίνεται να σχεδιάζει η Αμερική βάσεις στην Β. Συρία και ο Πούτιν να ελπίζει ότι θα κάνει το ίδιο σε κοντινές περιοχές που ελέγχει ο Άσαντ. Δεύτερον, ότι ένα-δύο καράβια αρκούν για να υπερκαλύψουν το capacity όλων των σοβαρών αντιαεροπορικών της Ρωσίας στην περιοχή και μάλιστα κάνοντας χτυπήματα από αποστάσεις ασφαλείας, στο ένα χέρι το κουμπί fire και στο άλλο μια τυρόπιτα. Στρατηγικά ένα σοβαρό πλήγμα θα ξεκινούσε κάπως έτσι ενώ θα ακολουθούσαν πλήγματα στα ίδια τα ραντάρ των αντιαεροπορικών (συνήθως γίνονται με UAVs που ακολουθούν την εκπομπή των ραντάρ) και τελευταία θα έμπαιναν τα αεροπλάνα. Η διαφορά ισχύος είναι τρομακτική και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Ομπάμια ήταν ότι ποτέ δεν το έδειξε στον Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως εξηγεις το γεγονος οτι μολις 23 απο τους 59 εκτοξευθεντες πυραυλους εφτασαν στιν στοχο τους ?

      Διαγραφή
    2. Δεν ισχύει. Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που διέρρευσαν τα πλήγματα επί των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου είναι περισσότερα απο 23...επίσης η ακρίβεια των πληγμάτων είναι εντυπωσιακή, γεγονός που αποκλείει τις παρεμβολές στο GPS...Δε ξέρω αν πήγαν μέσα και τα 59, αλλά μόνο 23 αποκλείεται από τις φώτο που έχω δει...κάτι τελευταίο προς όλους: το πρώτο θύμα του πολέμου είναι η αλήθεια...ο καθένας φτιάχνει τη προπαγάνδα του...

      Διαγραφή
    3. Λέει ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν το σύστημα Krasuha-5 και όχι τους Σ-300! Δηλαδή αν χρησιμοποιούσαν και τους Σ-300 και το σύστημα Pantsir S1 δεν θα έφτανε ούτε ένας πύραυλος στον στόχο του.

      Διαγραφή
    4. Μπορείτε να μας δώσετε τους συνδέσμους των φωτογραφιών που αναφέρετε; Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    5. https://twitter.com/QalaatAlMudiq/status/850395078459871232

      http://www.imagesatintl.com/us-strike-syria/

      http://abcnews.go.com/US/syrian-jets-off-air-base-hit-us/story?id=46646770

      Διαγραφή
    6. Στις κοντινες φωτο, φαινονται καθαρα περιπου 15 πληγματα. Στις μακρυνες 41 κυκλακια.

      Καμια Ρωσσολαγνεια και κριμα σε οποιον περιμενει καποιον αλλον να τον σωσει.

      Το μονο που με ενδιαφερει ειναι τα πραγματικα γεγονοτα.

      1) Οντως πολλοι πυραλοι δεν φτασανε στον στοχο ? Αν ναι γιατι ?


      2)Εαν δεν ισχυει , οι Η.Π.Α γιατι δεν το διαψευσανε ?

      3) Εχουν οντως αντιπυραλικο συστημα οι Ρωσσοι ηλεκτρονικο ?

      4)Ειναι αληθεια το γεγονος οτι πολλα καινουρια οπλικα συστηματα των Η.Π.Α δεν λειτουργουν οπως πρεπει η ειναι 'Μασκιροβκα' σε αδιανοητη κλιμακα?

      Εν τελει , περισσοτερο μου φαινεται σαν προσπαθεια του Τραμπ να κατευνασει την εσωτερικη αντιπολιτευση παρα καποια αποτυχημενη επιδειξη δυναμης.


      Διαγραφή
    7. Μαλλων αντιρωσος είσαι η Αμερική και η Αμερική γιατι τόσα χρόνια μας τα πρηξαν και δεν παν σε ανοιχτο πόλεμο με τους Ρώσους να τελειώνει το θέμα προσωπική άποψη τους φοβούνται πάει σε πολέμους που μπορεί να ανταποκριθεί χωρίς να χτυπηθεί η Αμερική με τους Ρώσους θα κλάψουν πολλές αμερικανικές οικογένειες..

      Διαγραφή
    8. Εάν δεν υπήρξε κάποια παρέμβαση των Ρώσων στους πυραύλους δε μπορώ να φανταστώ τόση μεγάλη αποτυχία, 23 στους 59. Βολές S-300 ή S-400 δεν αναφέρθηκαν. Εάν είχαν γίνει σίγουρα θα είχε διαρρεύσει κάτι. Μένει μόνο η θεωρία των παρεμβολών, αλλά γιατί οι 23 να βρουν στόχο; πώς πέρασαν αυτοί και οι άλλοι όχι; και οι 2 υπερδυνάμεις είναι πάντως μάστορες στην προπαγάνδα και στις "false flag" επιχειρήσεις...καλό βράδυ...

      Διαγραφή
    9. καλα ολα αλλα δεν λεει κανεις οτι ειναι υποηχητικοι δηλ. ενας πολυβολητης η πιλοτος που περναει στο διαβα του τον καταριπτη για προθερμανση και καποιος ειπε οτι οι s-300 μειωνουν ποσοστο επιτυχιας με πυραυλους πως; οταν το υπερηχητικο βλημα δεν προλαβαινει τον υποηχητικο; η οταν μπορει να πληξει απο τα 15 μετρα υψος; η οταν μπορεις με κυαλια να παρακολουθεις τομαχωκ για 4 λεπτα τουλαχιστον;τωρα ξεχασα ο bolt εαν ετρεχε με τον παπαγεωργιου που το ρεκορ του ηταν 10.2 αν θυμαμαι θα εχανε ετσι οπως τα παρουσιαζεται!!!!!αλλα ξεχασα αμερικα τρομοκρατια και ας υποστηριζει και τρομοκρατες νεοφιλελευθερα πιστευω ΜΠΡΑΒΟ σε ολους μας!!!!!

      Διαγραφή
  2. Σίγουρα κάτι δεν πήγε καλά με τους πυροβολισμούς του καουμπόυ που το παίζει παγκόσμιος σερίφης.

    Σε όλα τα video που κυκλοφόρησαν οι διάδρομοι φάνηκαν ανέγγιχτοι, μολονότι δεν νοείται καταστροφή αεροδρομίου και μετά οι διάδρομοι να θέλουν ένα απλό σκούπισμα.

    Ο ισχυρισμός των Ρώσσων ότι 36 Tomahawk "κάπου χάθηκαν" δεν περνάει απαρατήρητος, και κάποτε θα μάθουμε τι συμβαίνει. Πάντως τα Αμερικανάκια δεν το διέψευσαν. Αντιθέτως ο ΥΠΕΞ καουμπόυ, ανέφερε το εξωφρενικό ότι κατέστρεψαν το 20% των αεροπλάνων της Συρίας.

    Μην ξεχνάμε ότι με όσα λένε οι ίδιοι οι γκάγκστερ του Πενταγώνου τα νέα για τα στρατά τους δεν είναι και τόσο ρόδινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό καθ' εαυτό το άρθρο είναι υπερβολικό και αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και ως εκ τούτου σαν τέτοιο που είναι δημιουργεί εξ ίσου ή και εντονότερες υπερβολές και φαντασιώσεις.

    Το γιατί ο Τράμπ σκέφτηκε να κάνει πυραυλική επίθεση είναι άγνωστο πως προέκυψε, και ίσως να είναι από απρόβλεπτη απειρία διότι αν δεχόμασταν τις υπερβολές κατά την άποψη μου σχολιαστών, τότε πρέπει να αναμένουμε παρόμοιες επιθετικές κινήσεις εναντίον της Πιονγιάνγκ αλλά και του Πεκίνου.

    Και βεβαίως αν υπήρχε τέτοια περίπτωση, θα το είχαν κάνει οι ΗΠΑ όταν μάλιστα το μπορούσαν, διότι τώρα κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε τη φαντασία και τον υφέρποντα φανατισμό του κάθε σχολιαστή και θα ήταν απλά ένας αρμαγεδόνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Το γιατί ο Τράμπ σκέφτηκε να κάνει πυραυλική επίθεση είναι άγνωστο πως προέκυψε... »

      Το άλλοτε «Tomahawk (Ιέραξ ο Θωμάς ή ο Θωμάς, το γεράκι του πολέμου... χαχαχα!), The Million-Dollar Weapon», αφού μετά το συμβάν πήρε - λένε - κάπου το 50% πάνω στην αρχική του τιμή, ώστε σήμερα (στο Χρηματιστήριο)... το αποκαλούν: «Tomahawk, The 1.5 Million Babe»!!!

      Είναι καθαρά και θέμα οικονομικό; Κάθε Tomahawk, κοστίζει περίπου $ 1 εκατομμύριο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες. Η κατασκευάστρια Raytheon Co (RTN, NYSE), θα μπορούσε να ενθυλακώσει κάπου $ 60 εκατομμύρια για την αντικατάσταση των 59 πυραύλων (Κρουζ), που έπεσαν στη Συρία τα ξημερώματα (3:45 π.μ.) της Πέμπτης (170406). Άλλοι (Αμερικανοί αξιωματούχοι) αναφέρουν τιμή μονάδος γύρω στα $ 832.000, άρα - για τους 59 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τα πολεμικά πλοία USS Porter και USS Ross, που είχαν τοποθετηθεί κάπου στη Μεσόγειο Θάλασσα - οι φορολογούμενοι των ΗΠΑ επιβαρύνονται τουλάχιστον με $ 49.088.000.

      Γνωστές - άλλωστε - οι BUSINESS (επενδυτικές;) σχέσεις μεταξύ Raytheon και Goldman Sachs, άρα στο... αυτοσχέδιο «Play Room» (καμία σχέση τώρα με το κλασικό... «War Room» του Ουΐνστον Τσώρτσιλ - που βλέπαμε στημένο - στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο), ποιους θα περίμενε κανείς να δει παρόντες (στα πρόθυρα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου) (Yashoo Liakouras!);;;

      Ιδού... λοιπόν, όλοι (*) όσοι (μερικοί - όπως λένε - ήτονε και στο pay roll της Goldman Sachs!) βρέθηκαν στο «δωματιάκι» (sorry, AEK Original 21), όταν ο Trump ενημερώθηκε (όπως και άλλοι αξιωματούχοι σε τηλεδιάσκεψη) για το πυραυλικό «Τομαχωκικό» κτύπημα των ΗΠΑ στη Συρία (**).

      http://www.marketwatch.com/story/whos-in-the-room-as-trump-is-briefed-on-syria-strike-2017-04-07

      Πηγή: Tweet (***) 7:58 AM - 7 Apr 2017

      (*) «φάτσα παραλία» δλδ πρώτος αριστερά (Yashoo Aleksis!) με την πλάτη σε μας... ο «δικός μας» (χαχαχα!) Ράϊνς Πρίμπους, Αρχηγός Επιτελείου (Προσωπάρχης) του Λευκού Οίκου.

      (**) Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε (@ 9:20pm ET) ότι στόχος ήταν το Αεροδρόμιο Shayrat (Al-Chaayrate) κοντά στην Χομς.

      (***) Sean Spicer, Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου.

      Διαγραφή
  4. Δηλαδη το επιτελειο των στρατιωτικων απο την μια πλευρα ειναι ενα ματσο αχρηστοι ηλιθιοι που επαιζαν πολεμο σε playstation ε;
    Απο την αλλη μαζευτηκαν οι επιτιμοι διδακτορες στρατηγικης για case study
    Καλο σεναριο, δεν λεω, μονο που πρεπει να εξηγεισετε στους μαθητες ποιος ειναι ο δρακος του παραμυθιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλεος με τη ρωσολαγνεία!
    Το „ρουφάω το αυγό μου“ έγινε „επίσημη ηρεμία, καθυσηχαστική“,
    Η αποτυχία 60% των πυραύλων να βρουν στόχο σημαίνει ότι το 40% απο σύνολο 59 εντέλει βρήκε. Δηλαδή σε μια πραγματικά ευρείας κλίμακα επίθεση τα πολυδιαφημιζόμενα ρωσικά αντιεροπορικά και λοιπά όπλα θα καταφερναν μια τρύπα στο νερό.
    Το κακό είναι ότι ακόμη ένας λαός που έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο ξανθό γένος πληρώνει το τίμημα, όπως οι Σέρβοι, Έλληνες και τόσοι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβασα ότι λίγο πριν την πυραυλική επίθεση άνοιξαν τα ραντάρ των Συριακών S 300 και των ρωσικών S 400 και αυτό διότι ρωσικοί δορυφόροι ανίχνευσαν τους τομαχωκ.Αντε τώρα να βγάλεις άκρη με την προπαγάνδα !!! Όλα αυτά είναι απόρρητα και τα γνωρίζουν ελάχιστοι. Εμείς τώρα καθόμαστε και σχολιάζουμε την κάθε παραπληροφόρηση. Ένα είναι σίγουρο: Ότι οι Αμερικανοί τα βρήκανε μπαστούνια και οι Ρώσοι δεν μπορούν να χαίρονται με ποσοστό επιτυχίας 61%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γέμισαν οι αποθήκες των Αμερικάνων και ειπε ο καουμπόι μια και έχει εσωτερικα προβλήματα δεν ρίχνω κανέναν πύραυλο . Ετσι να αποπρασανοτολίσει το ενδιαφέρον του κόσμου .Ο Ρώσος διαθετει πιστεύω τα κατάλληλα μέσα δορυφόρους και τα όπλα να αντιδράσει έαν χρειαστεί .Ειναι πολυ πιθανό οι Ρώσοι απλά να τσεκάρουν τις δυνατότητες των Αμερικάνικων όπλων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.