23/4/17

Κυπριακό πρόβλημα: Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη βρέθηκε να είναι όμηρος του ΑΚΕΛ

FILE PHOTO. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ ότι η πολιτική που ακολουθούν στο Κυπριακό έχει αποτύχει. /ΓΤΠ/ Σταύρος Ιωαννίδης
Της Ελένης Θεοχάρους
Για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός συνασπισμός αναμένει την εκδήλωση καλής θέλησης και θετικές κινήσεις από τον Ερντογάν τον Μεγαλοπρεπή. Το ίδιο και άπαντες οι οπαδοί της «ομοσπονδιακής» λύσης και της «επανένωσης της πατρίδας μας», μη αποδεχόμενοι ότι η πολιτική τους έχει αποτύχει.

Ωστόσο, μερικοί παραδέχονται δειλά-δειλά ότι ο άλλοτε «μεταρρυθμιστής, εκσυγχρονιστής και δημοκράτης» Ερντογάν, που τον θαύμαζαν και τον παίνευαν, ο δημιουργός του ζηλευτού μοντέλου ισλαμικής-κοσμικής δημοκρατίας, έχει εξελιχθεί σε «παρανοϊκό δικτάτορα». Οι πλείστοι όμως εξακολουθούν να τον πιστεύουν, να επενδύουν σ’ αυτόν, να προσβλέπουν στην καλή θέληση της Τουρκίας για την επίλυση του Κυπριακού.
Μη έχοντας εναλλακτικό σχέδιο, δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι το σχέδιό τους έχει αποτύχει. Εφόσον οι Τούρκοι κατοχύρωσαν τη διχοτόμηση με την «ομοσπονδία», τώρα θέλουν τη νομιμοποίηση των νέων εποικιστικών ρευμάτων μέσα από την παραχώρηση των τεσσάρων ευρωπαϊκών ελευθερίων προς τους Τούρκους πολίτες. Και επειδή δεν έχουν μέλλον οι συνομιλίες με τη μορφή που διεξάγονται σήμερα, τις αφήνουν να καρκινοβατούν, προτρέποντάς μας να κάνουμε υπομονή, όπως δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και προσφέρει άλλοθι στην Άγκυρα, γιατί τάχατες «η κατάσταση είναι ακόμη αδιευκρίνιστη».
Την ίδια ώρα, ολόκληρη η ΕΕ καταδικάζει τις αθλιότητες του δημοψηφίσματος, τις θριαμβολογίες του Ερντογάν, τους όχλους που αλαλάζουν υπέρ της θανατικής ποινής.
Είναι η ευκαιρία να πληρώσει κόστος η Τουρκία για την κατοχή. Τώρα που η ΕΕ παραδέχθηκε επιτέλους ότι ο Ερντογάν είναι δικτάτορας και φασίστας και κατανόησε ότι είναι ουτοπία να επενδύει κάποιος πολιτικά επάνω στο προσωποπαγές καθεστώς του εν λόγω «παράφρονος». Αλλά είναι και το καλό κλίμα που θέλει να συντηρεί ο συνασπισμός των κυβερνώντων.
Ο Ερντογάν –και το λέγαμε από πάντα– είναι αδίστακτος και η μυστική ισλαμοφασιστική του ατζέντα έχει αποκαλυφθεί. Μόνο οι εν Κύπρω οπαδοί του δεν θέλουν να δουν την αλήθεια. Δηλαδή οι ηγεσίες του Συναγερμού και του ΑΚΕΛ που βραχυκυκλώνουν τον Πρόεδρο. Τίθεται εύλογα το ερώτημα: Ποιος κυβερνά, ο Αναστασιάδης ή το ΑΚΕΛ με τον Ακιντζί, με εξαπτέρυγα την ηγεσία του Συναγερμού, που είναι πλήρως χαμένη; Ο Πρόδρομος Προδρόμου που κατηγορεί καθημερινά την αντιπολίτευση ότι «δεν έχει διαφορετική στρατηγική να προτείνει»;
Ο συνασπισμός Προεδρικού, Συναγερμού, ΑΚΕΛ και διαφόρων «θεραπευομένων» διά υβριστικών εκτονώσεων κατά των επικεφαλής των κομμάτων του πατριωτικού χώρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με περισσή πολιτική οξυδέρκεια, πρώτα υπέκυψε στις τουρκικές αξιώσεις για την αλλαγή του νόμου για το Ενωτικό Δημοψήφισμα και τώρα αναμένει για πολλοστή φορά την καλή θέληση της Τουρκίας.
Ενώ ήδη ο Ακιντζί έχει υπαναχωρήσει σε πλείστα όσα ζητήματα εμφανίζονταν από τους διαπραγματευτές ως ήδη συμφωνηθέντα. Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει τις προθέσεις της και η Άγκυρα διά του Ακιντζί απορρίπτει λύση στη βάση των αρχών της ΕΕ και επιδιώκει διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιβολή των νόμων του χαλιφάτου.
Λοιπόν εμείς, που απορρίπτουμε την κυοφορούμενη λύση, ούτε διαπραγματευόμαστε ούτε έχουμε κάποια εξουσία, ούτε επηρεάζουμε τον Άιντα με καλοπιάσματα και εκδηλώσεις φιλειρηνικές, φιλοτουρκικές, επανενωτικές.
Ο συνασπισμός κυβερνά και διαπραγματεύεται, φροντίζει δε να περιορίζει στο ελάχιστο τη δυνατότητά μας να ακουγόμαστε από τον λαό. Εμπρός λοιπόν, ποιος τους εμποδίζει να λύσουν το Κυπριακό όπως επιθυμούν; Εμείς;
Ο συνασπισμός αναμένει καλή θέληση. Πριν τη Γενεύη έλεγε ότι έφθασε η ώρα της αλήθειας και ότι η Τουρκία θα αποκάλυπτε τις προθέσεις της. Τις αποκάλυψε για πολλοστή φορά, αλλά αντί η Κυβέρνηση να καταγγείλει στην ΕΕ και στον ΟΗΕ τη φασιστική Τουρκία, συνεχίζει όντας όμηρος του ΑΚΕΛ, να την καλύπτει.
Αποκαλύπτει όμως τη δική της γύμνια. Σέρνεται από τις αποφάσεις του Ερντογάν, από τα γεγονότα, από τον Ακιντζί, από το ΑΚΕΛ.
Δεν έχει εναλλακτική πρόταση και ως εκ τούτου τρέφει τον λαό με φρούδες ελπίδες, προετοιμαζόμενη για τις εκλογές. Αναμένοντας τη σταθεροποίηση του Ερντογάν που θα συμπλεύσει με τους ρεαλιστές και τους συνετούς του συνασπισμού για να λύσουν δήθεν το Κυπριακό. Βεβαίως και θα συμπλεύσουν και στις εκλογές, αν δεν το λύσουν μέχρι τον Φλεβάρη. Όμηροι και μοιραίοι.
*Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.