7/4/17

Μια επιδρομή μπορεί να κρύψει μια άλλη

Στην Ιντλίμπ, ρωσικά και συριακά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν μια στρατηγική κεντρική αποθήκη των ανταρτών που διαχειρίζεται σύμφωνα τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και που περιείχε χιλιάδες αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Raytheon BGM-71 Tow, που είχαν παραδοθεί μέσω της Τουρκίας.
Ο πολύ ασαφής ρόλος της Τουρκίας δεν απατά πλέον πολύ κόσμο. Προκαλώντας ένα «ελεγχόμενο» ψευδό στρατιωτικό πραξικόπημα και ριζοσπαστικοποιήωντας την αντι-ευρωπαϊκή ρητορική του, ο Ερντογάν δεν εφάρμοσε στην πραγματικότητα παρά μόνο ένα παλιό ρητό του ψυχολογικού πολέμου που αποσκοπεί στην εξαπάτηση της ρωσικής αντίληψης της απειλής. Στο έδαφος, ο τουρκικός στρατός και οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ συνεχίσουν να προμηθεύουν όπλα και εξοπλισμό σε όλες τις ένοπλες ομάδες ανταρτών στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων του Νταές και της Αλ Κάιντα.
Οι ίδιες αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν κενές (υποτίθεται) δεξαμενές που βρίσκονται σε βιομηχανική περιοχή κοντά στο χωριό Χαν Σεϊχούν (Khan Chikhoun).
Οι δεξαμενές αυτές αποτέλεσαν αντικείμενο έντονης δραστηριότητας για εβδομάδες. Η καταστροφή τους απεκάλυψε το περιεχόμενό τους: τοξικές χημικές ουσίες.
Κατά τη διαδικασία, αυτές οι επιδρομές εξάλειψαν πάνω από 300 μισθοφόρους του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων πολλών Ισραηλινών Αράβων, οι οποίοι, ως είναι γνωστό, είναι οι πιο ριζοσπαστικοί από άποψη του εξτρεμιστικού «ισλαμισμού».  Είναι, επίσης, φύλακες της ιδεολογίας μιας ομάδας, όπως αυτής που ονομάστηκε με τόσο πομπώδη τίτλο «Ισλαμικό Κράτος».
Συνεπώς, είναι κατανοητή η άκαιρη επιστροφή των επαγγελματικών πενθούντων της παγκόσμιας προπαγάνδας. Η κλιμάκωση της επιχείρησης αλλαγής καθεστώτος στη Συρία ήταν πολύ προβλέψιμη.
Η Ουάσιγκτον έθεσε τους όρους της στη Μόσχα. Υπό τον όρο μιας μονομερούς δράσης. Να ερμηνεύσουμε:  δηλαδή μια ενέργεια τρέλας. 
Οι Ρώσοι πιθανώς ενεργοποίησαν μια επιλογή, τη μηδενική δράση. Η στάθμευση ρωσικών τακτικών πυρηνικών όπλων στη Συρία δεν είναι πλέον αποκύημα της φαντασίας.
Κατά ειρωνικό τρόπο: οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εισβάλει στο Ιράκ υπό την ψεύτικη πρόφαση της εικονικής παρουσίας όπλων μαζικής καταστροφής στη χώρα αυτή.

Μετάφραση Κριστιάν Ακκυριά


1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.