26/4/17

Οι κοινωνίες της δύσης θα βγουν από την κρίση μόνο αν κάποιοι, οποιοιδήποτε Μακρόν, καταφέρουν να τις οδηγήσουν στην πρόοδο


Όταν μιλάμε για τη Γαλλία συνήθως προβάλλουμε τους εαυτούς μας, τη δική μας κοινωνία. Είναι ανθρώπινο αλλά δεν είναι πάντα σωστό. Το γαλλικό σύστημα είναι διαφορετικό, αποκτούν μεγάλη σημασία οι προσωπικότητες των υποψηφίων. Άλλωστε όταν 4 υποψήφιοι κυμαίνονται από το 23 ως το 19%, όλα κινούνται στο χώρο και του τυχαίου. Δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα. 
Το ότι η κεντροδεξιά δεν μπαίνει στο δεύτερο γύρο σημαίνει ότι είναι σε πτώση; Όπως έλεγαν για τη σοσιαλδημοκρατία ότι τελείωσε ο ιστορικός της ρόλος; Ότι στους 5 υποψήφιους οι 3 είναι πρώην σοσιαλιστές υπουργοί και κατά πάσα πιθανότητα ένας από αυτούς θα διαδεχτεί τον Ολάντ στην προεδρία, σημαίνει μήπως καμιά κυριαρχία της κεντροαριστεράς; Σαχλαμάρες, ο καθένας διαβάζει ό,τι θέλει να διαβάσει. Δεν έχει τόση σημασία τελικά η καταγωγή, η προϊστορία, η ηλικία, όσο η στάση. Οι ξεκάθαρες απόψεις, ακόμα κι αν δεν είναι βολικές. Όταν όλοι, ακόμα και η Λεπέν που παραιτείται ψεύτικα από το κόμμα της, προσποιούνται τους «αντισυστημικούς», ο Μακρόν κερδίζει γιατί εκφράζει την ανανέωση. 

Για τη συνέχεια Athens Voice


4 σχόλια:

  1. Οι κοινωνίες της δύσης βρίσκονται σε κρίση ακριβώς διότι τα αφεντικά των οποιονδήποτε Μακρόν, έχουν καταφέρουν να τις οδηγήσουν στο οικονομικό και στο κοινωνικό χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Να γελάσει κανείς με το άρθρο ή να θυμώσει γιατί θρασύτατα τολμά ένας να γράφει τέτοια στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια γενοκτονίας και ληστείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικώς η Καθημερινή κάνει σχολείο... Ανανέωση, καινοτομία, fast track, start up, οτι μπούρδα "νέας τεχνολογίας" και απροσδιορίστου προελεύσεως κατεβάσει ο κάθε "αναλυτής" !
    Με κεντρική "γραμμή" τον πόλεμο στον "λαικισμό" δεξιό και αριστερό οπου λαικιστές οι μή συμμορφούμενοι με ανοικτά σύνορα, funds, "επενδυτές" που ψάχνουν ψοφίμια και δούλους, "γκουρού" των χρηματιστηριακών προιόντων, "mainstream" καθηγητάδες, Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως, "εγκυρα" Πανεπιστήμια κλπ.
    Χαλκοί ηχούντες και κύμβαλα αλλαλάζοντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα για ποια ανανέωση μιλάτε?
    Ο Μακρον, άνθρωπος του Ρότσιλντ, πρώην υπουργός του Ολαντ ειναι ανθρωπος της ΝΈΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ,της ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗΣ​ ΧΟΥΝΤΑΣ πού μας έβαλε και εμας στον ΓΎΨΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.