3/4/17

Διαβούλευση για την αναθεώρηση του συντάγματος - Άλλη μια τεράστια απάτη

Σταύρος Καλεντερίδης
Επειδή κάποιοι βιάστηκαν να συγχαρούν τις δήθεν προσπάθειες Τσίπρα για συνταγματική αναθεώρηση, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε πρόθεση ούτε καμία σχέση με τη δημοκρατία.
Μην λέμε τα ίδια κάθε φορά που σκάει το αντίστοιχο πυροτέχνημα είτε από τους τωρινούς περαστικούς της εξουσίας, είτε και από τους προηγούμενους.
Μην τσιμπάτε για να μην εκτίθεστε..

Ο ήρωας των - όπως απεδείχθη κομματικοποιημένων - κινημάτων των αγανακτισμένων (sic), Κατρούγκαλος, αφού έκανε όσα έκανε από τον προηγούμενο υπουργικό του θώκο, τώρα κατήρτισε πλήρη πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης την ώρα που εκκρεμεί η "ανοιχτή" διαδικασία "διαβούλευσης" με τους πολίτες!!
Από τη μια καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν και δήθεν να ακουστούν (!) και ταυτόχρονα παραθέτουν πλήρη και έτοιμη πρόταση για να την καταπιεί το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας. Πιο προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες, πιο αντιδημοκρατική πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.. πραγματικά ντροπή..
Για όποιον ενδιαφέρεται για πραγματικές συνταγματικές προτάσεις και όχι για εκμετάλλευση και χλεύη του πολίτη, μπορείτε να βρείτε το βιβλίο μου "Δημοκρατία, το πολίτευμα που περιμέναμε" τον Εκδόσεων Infognomon, στο οποίο συμπεριλαμβάνω μεταξύ άλλων μια πλήρη συνταγματική πρόταση για πραγματική και καθαρή δημοκρατία στην Ελλάδα.
Μακρυά από τα κόμματα που τόσα χρόνια μας επιβουλεύονται και συνεχίζουν να το κάνουν και σήμερα με τον χειρότερο τρόπο.

4 σχόλια:

  1. Tο Σύνταγμα μας είναι εξαιρετικό και δεν χρειάζεται καμμιά παρέμβαση.
    Αυτη η κυβέρνηση δεν μπορεί να προετοιμασει αναθεώρηση είναι παρανομο.Η επόμενη που θα είναι αναθεωρητική τοτε θα μπορει να κάνει Αναθεώρηση . Φυσικά δεν μπορούν στην επόμενη βουλή να καταργήσουν οι Συνωμοτες τα της Ορθοδοξίας αλλα και τα του Εθνους μας.
    Μόνο το αρθρο 86 Πρέπει να καταργήσουν.Τιποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὁ κ. Κατρούγκαλος, ἀδικως μέν νομίζω, κατηγορήθηκε γιά ἀσυμβίβαστο ὅταν ἀπό δικηγόρος ἔγινε ὑπουργός. Κατά τήν γνώμη μου ἦταν μία ἀκόμη μορφή εκφυλισμοῦ τοῦ δημοσίου βίου, κατά τό δόγμα ὅτι ὁ σκοπός ἁγιάζει τά μέσα. Παρά τό ὅτι οἱ κατηγοροῦηντες προφανῶς εγνώριζαν ὅτι ἡ κατηγορία ἦταν ψευδής, καί ἀντέκειτο στά εἰωθότα ἐπί δικηγορίας διά βοηθῶν δικηγόρων περί τοῦ τρόπου ακί τοῦ χρόνου τῆς ἀμοιβῆς τους....
    Πέραν τούτου ὅμως, ὑπάρχει μία ἄλλη παρεξήγηση, πού παρακαλῶ πολύ νά προσεχθῆ ἀπό ὅλους.
    Πολλοί πού θητεύουν στόν μαρξιστικό χῶρο, διαθέτουν χωρίς καί πολύν κόπο, ἀπό σχετικά νωρίς στήν ζωή τους, μία ἕτοιμη μαρξιστική κριτική σέ βάθος, τοῦ καπιταλιστικοῦ συστήματος.
    Ἀκριβῶς ὅπως οἱ νεοφιλελεύθεροι οἰκονομολόγοι, διαθέτουν ἀπό τήν ἀρχή τῆς ἐπαγγελματικῆς τους σταδιοδρομίας, εἴτε στήν οἰκονομία, εἴτε στήν πολιτική ζωή, μία ἕτοιμη ἐπιχειρηματολογία, γιά τά δεινά τοῦ κρατισμοῦ καί γιά τίς ἀρετές τῆς ἐλεύθερης καί ἀσύδοτης ἰδιωτικῆς οἰκονομίας.
    Καί στίς δύο περιπτώσεις, τά πακέτα τῆς μιᾶς ἤ τῆς ἄλλης " κριτικῆς σκέψεως" εἶναι προκατασκευασμένα, καί προικίζουν τούς ὑποστηρικτές τους μέ εἰκονική πρόσθετη ἀξία μέσα στούς ἐπαγγελμτικούς καί πολιτικούς χώρους στους ὁποίους κινοῦνται.
    Μέ ἄλλα λόγια, πείθουν τούς ὁμοϊδεάτες τους,
    πού δέν ἔχουν τόσο ἔντονα τά προσόντα τοῦ παπαγαλίζειν καί τοῦ ἀναμασεῖν μετά ὑποκριτικῆς τέχνης τά ....πεπαπαγαλισθέντα,
    ὅτι κατέχουν τήν σχετική ἰδεολογία ὅτι εἶναι καλλίτεροι, ὅτι κάνουν γιά ἀρχηγίσκοι ἤ καί γιά ἀρχηγοί.
    Καί ἀφοῦ πείθονται τά ὀλιγώτερον προσοντοῦχα εἰς ὑποκριτικήν τέχνην στελέχη , διατί νά μήν πεισθῆ καί ὀ ἀκολουθῶν λαός;
    Συνήθως, ντενεκέδες ξεγάνωτοι εἶναι , ἀμόρφωτοι, βιωματικῶς καί οὐσιαστικῶς ἀτοιχείωτοι, ἀτσαλάκωτοι ἀπό βιοπάλη, μέ εἰκονικούς καί πάντως φαντασιακούς κομματικούς "ἀγῶνες", πού ἀναμασοῦν βλακεῖες καί στήν μία καί στήν ἄλλη περίπτωση, καί πού βαυκαλίζονται ὅτι ἔγιναν πολιτικοί.
    Ὁ κ. Κατρούγκαλος εἶναι διαφορετική περίπτωση. Ἔχει ὑπέρ του ἐπιστημονική δραρτηριότητα, καί ἱκανότητες. Πού ὅμως, τοῦ δημιουργοῦν μία εἰκόνα πολύ πιό κολακευτική ἀπό αὐτήν πού δικαιοῦται. Εἶχα διαβάσει παλαιότερα ἄρθρο του σέ νομικό καί πολιτικό ζήτημα, καί μοῦ εἶχε κάνει θετική ἐντύπωση, ἡ εὐστοχία ὅσων ἔλεγε, ἀπό οσον ἐνθυμοῦμια, σχετικά μέ τόν ἀντιδημοκρατικό χαρακτῆρα τῆς ἐπιχειρουμένης παγκοσμιοποιήσεως.
    Ἀργότερα ὅμως ἀντιλήφθηκα, βλέποντας τίς κατά καιρούς "θέσεις Τσίπρα" καί τήν γρήγορη ἄνοδο τέτοιων, ρηχῆς καί βιαστικῆς σκέψεως, ἀνθρώπων (σκέψεως ἐν τούτοις ἄλλοτε περίπλοκης ἄλλοτε ὑπεραπλουστευτικῆς, δηλαδή σκέψεως ὄχι καλά ἰσορροπημένης καί συστοίχως ἀναλυτικῆς πρός τίς ἀπαιτήσεις τοῦ ἀντικειμένου αὐτῆς) ὅτι:
    Βγάλε τήν μαρξιστική ἤ νεοφιλελεύθερη σκέψη, τό μαρξιστικό ἤ νεοφιλελεύθερο οἰκονομολογικό καί πολιτικό ὑπόβαθρο, ἀπό τήν ἐπιστημονικοφανπῆ κριτική σκέψη, τέτοιων ἀνθρώπων, καί τί μένει; Ρηχότητα ἐμβαθύνσεως, προχειρότητα ἐπιχειρημάτων, ἐξυπνάδες, ἔωλες προτάσεις γιά λύσεις, ἀνεπάρκεια μέ ὄλην τήν σημασία τῆς λέξεως.
    Καί οἱ ὅποιες ἱκανότητες, ὑπνώττουσες καί ἀντεστραμμμένες στούς στόχους τους, ἔνεκα τῆς σχετικῆς εὐκολίας τῆς ἐπαγγελματικῆς καί πολιτικῆς ἀναρριχήσεως.
    Γιά δημοκρατικότητα δέ, ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
    3 Απρ 2017
    Γιώργος Κασιμάτης: Θέλουν αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε αυτά που περνάνε τώρα παρανόμως, αντισυνταγματικά, να τα περνάνε νομίμως.
    απομαγνητοφώνηση μέρους συνεντεύξεως του συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84
    Δ. Θέλω να μου πείτε, το Ελληνικό Σύνταγμα χρήζει αναθεώρησης εδώ και τώρα;
    Γ.Κ. Όχι. Το μόνο που θα μπορούσε, για να δείξει καλή πρόθεση, αναθεώρησης η κυβέρνηση, θα μπορούσε να πει αυτή η στιγμή ότι θέλει να αναθεωρήσει μόνο μία ή δύο διατάξεις. Δηλαδή να καταργήσει την ουσιαστική ασυλία που έχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, και πρωθυπουργού βέβαια, μόνο αυτό. Για να ευθύνονται όπως και οι άλλοι πολίτες, ίσως με κάποιες ελαφρότερες διαδικασίες, (δυσνόητο) ή κάποια ίσως αναδιάρθρωση της Δικαστικής Εξουσίας, για να ελέγχει σωστότερα τις πράξες του κράτους. Αλλά χωρίς τίποτα άλλο.
    Δ. Χωρίς τίποτα άλλο…
    Γ.Κ. Γνώμη μου είναι όμως, γνωρίζοντας και εκ πείρας και από ιστορικής άποψης, το θέμα, η αναθεώρηση του Συντάγματος για να γίνει, πρέπει να μην παραβιάζεται το ισχύον Σύνταγμα και πρέπει να υπάρχει πλήρης ελευθερία άσκησης της Εθνικής Κυριαρχίας. Αυτό δεν υπάρχει σήμερα και αυτό θέλω να τονίσω. Δεν υπάρχει λόγω των δεσμεύσεων που έχουμε απέναντι στους δανειστές. Επομένως, εάν παρέμβουν οι δανειστές – και θα παρέμβουν, διότι από εκεί έρχεται η πολιτική αναθεώρησης, αυτό το ξέρουμε από την Ευρώπη, θέλουνε μείωση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Θέλουνε μείωση των διαδικασιών εξουσίας της Βουλής. Ούτως ώστε να μπορούνε να περνάνε ευκολότερα αυτά που περνάνε τώρα παρανόμως, αντισυνταγματικά, να τα περνάνε νομίμως. Ε, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, και αυτό κρύβει η Αναθεώρηση σήμερα, όπως ακριβώς προσθαθούνε να το ξεκινήσουν και σε άλλες χώρες, της Ανατολικής Ευρώπης.
    Δ. Λέτε ότι ο πυρήνας του σκεπτικού είναι αυτός.
    Γ.Κ. Αυτός είναι. Όλα τα άλλα που παρουσιάζουνε ως «θεματικές» είναι φενάκη. Δηλαδή, φενάκη είναι το εξής: Ότι θα φέρουνε κάποιες μεταβολές δήθεν στο πολίτευμα, αλλά εκεί θα μπούνε τα «παράθυρα» για να μπορούνε να περνάνε κυβερνητικά ότι θέλουν.
    Δ. Ακούστε, λέει εδώ ένας ακροατής: «Είναι κακό κύριε Κασιμάτη να μπει σε μία αναθεώρηση και η ψήφος των Ελλήνων ομογενών»;
    Γ.Κ. Βεβαίως είναι σωστό, αυτό το έχουμε πει, έπρεπε νά’ χει γίνει από πολλά χρόνια, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ότι αν αρχίσει η αναθεώρηση, πάντα υπάρχουν παρεμβάσεις από ξένες δυνάμεις. Παλαιότερα οι παρεμβάσεις αφορούσαν μόνο τη διασφάλιση ξένων κεφαλαίων. Και γι αυτό είχαμε σχετικές διατάξεις και στο Σύνταγμα του 1975 και στα Συντάγματα τα προηγούμενα. Εδώ όμως, ξέρουμε τι παρεμβάσεις θα έχουμε. Το πρόβλημα των δανειστών σήμερα, είναι η νομιμότητα των επεμβάσεων που κάνουν στην Εθνική Κυριαρχία. Δεν επιτρέπονται λόγου χάριν οι όροι που έχουνε βάλει στα μνημόνια και τους έχουμε υπογράψει, όπως η παραίτηση από Εθνική Κυριαρχία, όπως η δέσμευση του συνόλου της Εθνικής περιουσίας. Αυτά είναι πρωτοφανή και παράνομα. Θέλουν λοιπόν να περάσουνε κάποια «παράθυρα» που να μπορούν να στηρίξουν αυτή την εξουσία της τρόικα που έχουνε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δ. Άρα λέτε να περάσει μέσα στο Σύνταγμα, να θωρακιστεί ότι συμβαίνει; Αυτό;
    Γ.Κ. Ακριβώς. Να θωρακίσουν περισσότερο την εξουσία. Αυτά τα είδαμε, είναι ακριβώς ένα πρότυπο το οποίο δεν θα είναι τόσο κατάφωρο, όπως ήταν το σχέδιο, ένα καινοτόμο Σύνταγμα στο οποίο δυστυχώς συμμετείχαν και συνάδελφοί μου, στη σύνταξή του, όπου εκεί έλεγε σαφώς ότι καταργούνται τα κοινωνικά δικαιώματα και διατηρείται – λέει – η «αρχή του κοινωνικού κράτους». Αυτό σημαίνει ένα τεράστιο «παράθυρο» για να κάνει ο καθένας ότι θέλει.
    Δ. Μήπως αυτή η ιστορία της Συνταγματικής Αναθεώρησης από την πλευρά της κυβέρνησης – και υπάρχει και συγκεκριμένο άρθρο σήμερα – υποκρύπτει κίνηση προς δημοψήφισμα στο όνομα αυτής της Αναθεώρησης;
    Γ.Κ. Κοιτάξτε: Το όνομα αυτής της Αναθεώρησης μπορεί όλα να τα υποκρύπτει. Όπως π.χ. παράλληλα έχει και τον σκοπό, η θέση πάντοτε των Αναθεωρήσεων ήταν και να αποπροσανατολίσουν το λαό και απ’ τα προβλήματα που έχει. Αυτά όλα υπάρχουνε. Και μπορεί να υπάρχει – δεν έχω εγώ προσωπικά διαπιστώσει κάτι τέτοιο διότι για εμάς τους επιστήμονες πρέπει να έχεις και κάποια στοιχεία, όπως έχουμε για τα άλλα…
    απομαγνητοφώνηση/επιμέλεια: Πετροβούβαλος/Από Αβέρωφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.