19/4/17

Γιατί η Μέι κάνει τον εκλογικό αιφνιδιασμό στη Βρετανία

Η μισή Βρετανία πιστεύει πως η Τερέζα Μέι είναι καταλληλότερη πρωθυπουργός, έναντι μόλις 18% για τον Τζ. Κόρμπιν. Τι απέδειξε η επικεφαλής των συντηρητικών με την απόφαση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Η Βρετανία προσφεύγει στις κάλπες για ακόμη μία φορά. Με μια απόλυτα απροσδόκητη κίνηση, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως θα καλέσει σε γενικές εκλογές στις 8 Ιουνίου, προκειμένου να διασφαλίσει την εντολή της για το Brexit.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε την Τρίτη το πρωί έξω από το κτίριο της Ντάουνινγκ Στριτ πως υπάρχει υπερβολικά εκτεταμένος διχασμός στο Ουεστμίνστερ επάνω στο θέμα της αποχώρησης από την ΕΕ και ότι θα θέσει το ερώτημα στο λαό. Παρότι αυτό φημολογούνταν για μήνες, ελάχιστοι εντός και εκτός του κόμματός της πραγματικά πίστευαν πως «θα πατούσε τη σκανδάλη». Για άλλη μια φορά, διέψευσε τους επικριτές της.
Οι δημοσκοπήσεις είναι συντριπτικά υπέρ της και δείχνουν πως θα εξασφαλίσει μια σαρωτική πλειοψηφία –όπως δείχνουν συνεχώς από όταν ανέλαβε τη θέση της. Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις του YouGov δείχνουν πως η μισή χώρα πιστεύει ότι η κ. Μέι θα είναι η καλύτερη πρωθυπουργός, έναντι μόλις 18% για τον Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών.

Για τη συνέχεια Euro2Day

2 σχόλια:

  1. "Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε την Τρίτη το πρωί έξω από το κτίριο της Ντάουνινγκ Στριτ πως υπάρχει υπερβολικά εκτεταμένος διχασμός στο Ουεστμίνστερ επάνω στο θέμα της αποχώρησης από την ΕΕ και ότι θα θέσει το ερώτημα στο λαό"

    Μα το ερώτημα ετέθη στον λαό με το δημοψήφισμα και αυτός απεφάνθη υπέρ τής εξόδου από την ΕΕ. Τι ερώτημα θα θέσει, λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκεπτεται καθε τεσσερις-πεντε μηνες να κανει εκλογες μπας και πεισει τους σκωτους να μην αποσχισθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.